Közélet

Ma kezdődik a Mindenütt nő rendhagyó nőnapi programsorozat

Ma kezdődik a Mindenütt nő rendhagyó nőnapi programsorozat

2014. március 6., csütörtök
Ma kezdődik a Mindenütt nő rendhagyó nőnapi programsorozat

Ma kezdődik a női alkotókat, női sorsokat és a nők problémáit középpontba állító Mindenütt nő című programsorozat, amelynek keretében március 9-ig számos filmvetítést, kiállítást és kerekasztalbeszélgetést szerveznek országszerte.

A tavaly útjára indított Mindenütt nő sorozathoz az idén 81 intézmény, 19 város csatlakozott, és összesen több mint 160 programot rendeznek - közölték a szervezők korábban az MTI-vel, felidézve, hogy a rendezvényt az Accord World Music munkatársai kezdeményezték. A sorozatban 63 színházi előadás, 31 múzeumi és képzőművészeti program, 28 filmvetítés, 16 koncert, 10 pódiumbeszélgetés, 9 irodalmi est és 2 tematikus folyóiratlapszám megjelenése is szerepel. A programok között a római kori szépségápolási praktikák hatásáról lesz bemutató az Aquincumi Múzeumban, a Belvárosi Színház A szív hídjai mellett még másik négy női darabbal is készül, de még a Budapest Bábszínházban is a nőké lesz a főszerep Marék Veronika és Tallér Zsófia Boribon és Annipanni című előadásában. Több pódium- és kerekasztal beszélgetésre is sor kerül: Pedig én jó anya voltam címmel a Pinceszínházban lesz program, az Európa Pontban az anyaságról és a karrierről lesz szó, a Funzine Média szervezésében pedig a női vezetők üzleti világban betöltött szerepéről értekeznek. A Hadik Kávéházban Pesti nők a Hadikban címmel irodalmi estet tartanak, az Iparművészeti Múzeumba számos tárlatában női alkotókra koncentráló vezetést rendeznek, de több könyvbemutató is szerveznek országszerte. Debrecenben a Csokonai Nemzeti Színházban a Shirley Valentine című darabot láthatják a nézők, Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában a Nyárutó és a Josephine című filmeket vetítik, Szegeden a Belvárosi mozi az Anna Karenina, A nő, a Coach Surf és a Toszkán szépség című filmeket tűzi műsorára, és a Szegedi Nemzeti Színház is több előadással tiszteleg a nők előtt. A programsorozat Békéscsabát, Dunaújvárost, Egert, Győrt, Miskolcot, Nyíregyházát, Százhalombattát, Szentendrét, Szombathelyet, Tapolcát, Tatabányát, Veszprémet, Zalaegerszeget és Zsámbékot is érinti. Részletes programok és időpontok a www.mindenuttno.hu oldalon olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.