Sport

Labdarúgás: csodacsere röpítette Tápén a Volánt + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: csodacsere röpítette Tápén a Volánt + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 29., szombat
Labdarúgás: csodacsere röpítette Tápén a Volánt + FOTÓK, VIDEÓ
tapa_volan_mj18

Szabó Dávid döntetlennél szállt be a hajrában, majd néhány perc alatt duplázott, ezzel eldöntötte az egyébként kiváló megye I-es rangadót.

Tápé, 200 néző
2014. március 29., 15.00
Tápé ESK
Tisza Volán SC Szeged
A meccs befejeződött.
játékvezető: Soós István • asszisztens: Bartucz Ferenc, Minda Gábor
1
-
3

Labdarúgó megyei I. osztály 20. forduló:

Tápé ESK - Tisza Volán SC Szeged 1-3 (0-0).

Tápé, 200 néző, vezeti: Soós István (Bartucz Ferenc, Minda Gábor).

Tápé:

Kispéter - Papdi, Cseh, Laczkó, Gonda, Lőrinc, Pócs, Vangel (Rácz 59'), Cindel (Nagy B. 59'), Bárkányi, Bálint. Vezetőedző: Orosházi László.

Volán:

Dongó - Kulacsik, Vida, Hacker, Szabó A. (Szabó D. 82'), Dargó (Mucsi 46'), Puskás, Ondrejó, Beretka (Buzási 72'), Ngalle (Szilágyi 87'), Faragó (Szalma 90'). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Gonda A. (73'), illetve Faragó B. (51'), Szabó D. (84', 89') Orosházi László:

"A vereség ellenére gratulálok munkás kis csapatomnak!"

Tóth Ákos:

"Az első félidei teljesítményünk majdnem megbosszulta magát..."

A SZEGEDma TV videója a meccsről!

https://www.youtube.com/watch?v=coi_VJXKcV0&feature=youtu.be

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Becsülettel támadott az utolsó pillanatokig a Tápé, taktikusan őrizte előnyét a hajrában az éllovas. Itt a vége! Magas színvonalú mérkőzésen verte a remek Volán az erőn felül teljesítő Tápét. A hazaiak sokáig partiban voltak a bajnokesélyessel.
89'
GÓÓÓL 1-3! Kinyílt a Tápé, büntetett a Volán! Ondrejó remekül szervezte az akciót, önzetlenül továbbadta, Szabó Dávid 10 méterről lőtt a hálóba úgy, hogy Kispéter beleért a löketbe, kezéről csorgott a gólvonalon túlra a bogyó. Szabó Dávid duplázott, tizenötnél jár a bajnokságban.
88'
Rendkívül szimpatikus a Tápé hozzáállása, mennek előre az egyenlítésért a hazaiak, egy szögletnél még Kispéter is előrehúzódott.
87'
Ngallét Szilágyi váltotta a vendégeknél, a kiváló középpályás még egy lesgólt fejelt, mielőtt elhagyta a pályát...
84'
GÓÓÓL 1-2! Egy kupacban a Volán-futballisták, vezetnek ismét. Cseh Dávidnak gondot okozott egy hosszú előreívelés kezelése, lepattant róla a bogyó, a csereember, Szabó Dávid elvette tőle, majd a kétségbeesetten kifutó Kispéter mellett a kapu bal oldalába helyezett. Ez ám a csere! A 23 éves csatár tizennegyedik gólját érte el a sorozatban.
82'
Tóth Ákos védő helyett támadót küldött be: Szabó Attila le, Szabó Dávid be.
81'
Vida Gergely szenzációs, 8 méteres fejesét védte Kispéter. Hősiesen védekezik a Tápé, a Volán komoly erőket mozgósít a győztes gólért.
77'
Ngalle hatalmas, 23 méterről leadott löketét, szabadrúgását elképesztő bravúrral védte Kispéter, a bal kapufától nagy vetődéssel tolta ki a lasztit. Kontrázott rögtön a Tápé, Rácz Zoltánt ugratták ki a hazaiak, aki egyből lőtt is 14 méterről, óriási helyzetből, fölé.
73'
GÓÓÓL 1-1! Itt az egyenlítés! Gonda Attila 20 méterről végzett el szabadrúgást, a bal oldalról. A sorfal fölött a rövidet vette célba, erős lövése megpattant a hosszú irányába, Dongó közben a rövid felé lépett, és dermedten nézte, ahogy magas ívben a hosszúba vágódik a játékszer! A 28 éves gólszerző télen Algyőről igazolt Tápéra. Ez a harmadik találata a bajnokságban, érdekesség, hogy mindhármat tavasszal, már új együttesében érte el.
72'
Enyhe fölényben a Tápé, Tóth Ákos cserével reagál: Beretka Péter jött le, Buzási Péter állt be.
71'
Nagy Balázs 13 méterről tudott lőni, kísérlete elhalt Dongó Dénes kapus kezei között. Szép volt a mozdulat, de nem volt elég erő a löketben.
68'
Támadásba lendültek az Orosházi-tanítványok, egyben keményebbé vált az eddig rendkívül sportszerű találkozó. A Volánt meglepte a hazaiak felbátorodása.
63'
Puskás Csaba sokadik szögletét is hárítják a hazaiak. Ám nem szabadult fel a tápéi kapu, Ondrejót ugratták ki a társak, aki a lövés helyett lelassított: beérték, közrefogták, kiszorították.
62'
Egy jobb oldali támadást vezetett mintaszerűen Kulacsik Tamás, a rutinos szélső beadását szögletre mentették a tápéiak. Ezután Ondrejó lőhetett volna, de Ngalle elhúzta előle a bogyót, újabb korner következhetett.
59'
Orosházi László kettős cserével igyekszik frissíteni: Nagy Balázs és Rácz Zoltán érkezett Cindel és Vangel helyére. Egyébiránt továbbra is fölényben a vendégek.
55'
A gólra gólt elvét követnék a vendégek, támadásban maradtak, ám a tápéiaknak sikerült kicsit stabilizálni védekezésüket. Most ugyan nem rohannak úgy át rajtuk a kék-feketék, mint a félidő első perceiben, ám támadásra gyakorlatilag nem marad erejük.
51'
GÓÓÓL 0-1! Meg is van a heves ostrom eredménye: Ngalle bal oldali beadását Faragó Bence vette le, mindenkit elfektetett, majd 10 méterről lőtt a hálóba. A 24 esztendős kiválóság a 20. fordulóban már huszonkettedik találatát jegyzi, ezzel a megyei gólkirályi cím első számú várományosa.
50'
Elképesztő helyzeteket alakított ki a Volán. Előbb Ondrejó Tamás, majd Kulacsik tört az alapvonalig a jobb oldalon. Pontosan is adtak középre: az első centerezésről centikkel maradt le Faragó Bence, a másodiknál az ötösön fliperezett a laszti, végül valahogy szögletre pattant. Úgy tűnik, nagyon feltüzelte együttesét Tóth Ákos!
46'
A Volán hozta játékba a labdát. A vendégek egyet cseréltek is, a támadó Mucsi Máté lépett a pályára a védekezőbb típusú játékos, Dargó Balázs helyett. Tóth Ákos célja egyértelmű: gól(oka)t szerezni, behúzni a három pontot a hatodik helyezett otthonában.
SZÜNET!
45+2'
A remekül futballozó Pócs fontos labdát szerzett, talán ő volt az első félidő legjobbja. Gondát végül lesen állította meg a bírói sípszó. Mehetnek pihenni a csapatok!
45'
Kisebb sérülések miatt két perc a ráadás.
44'
Ngalle egy 22 méteres szabadrúgást ívelt át a hosszúra, Ondrejó Tamás tudott végül 8 méterről lőni, belevetődtek a védők, kivágódott végül a bogyó. Vigyáznia kell a Tápénak, könnyen adják a szabadrúgásokat a Volánnak, a technikás vendégjátékosok ezekből rendre veszélyeztetnek.
42'
Még nagyobb ziccerről számolhatunk be. Történt, hogy utolsó védőként Dargó Balázsnál volt a labda, Gonda Attila megtámadta, elvette tőle, egyedül tört Dongó kapujára, ám nem tudott a hálóba találni, a tizenhatos volaláig kimozduló hálóőr mellét találta el. Ezt követően körbeadogatta a hazai védelmet a Volán, Beretka Péter tüzelt, Kispéter portás védett.
38'
Erősödik a Volán nyomása! Egy picit felelőtlen fault után 25 méterről, jobbról Ngalle végezhetett el szabadrúgást. A négytagú fal tagjai felugrottak, róluk pattant oldalra a kísérlet. Érkezett viszont azonnal a beadás, Vida Gergely 5 méterről teljesen üresen fejelhetett, ám kihagyta az eddigi legnagyobb lehetőséget, Kispéter Zoltán kezébe stukkolt.
34'
Nem tud most mit kezdeni a lelkes, szervezett Tápéval a Volán. Roppant fegyelmezettek a hazai futballisták. Ráadásul Dongónak az előbb erősen kellett hátrálnia egy veszélyes ívelésre, végül épphogy, de fölé szállt a labda.
30'
Papdi Szabolcsot lőtték ki a vendégek, rossz helyen találták el a remek védőt, ápolni is kellett utána, együtt érzünk vele...
26'
Addig húzogatott Puskás, míg lövésre kényszerült, ami nem is sikerült rosszul, ám levágódott a védőkről. A következő löketet Ngalle eresztette el, egy méterrel szállt mellé. Ismét tizenhatosának előterébe tömörül a Tápé, onnan igyekszik ellencsapásokra indulni Pócs és Bárkányi Bálint gyorsaságára építve. Kérdés azonban, meddig bírják majd a Volán-nyomást.
22'
Vagy taktikai okokból engedte ki a sündisznóállásból a Volán a Tápét, vagy a hazaiak erősítettek bele, mindenesetre Pócsék egyre többet tartózkodnak Dongó Dénes kapujának előterében.
18'
24 méterről jutott szabadrúgáshoz a Volán. A jobbra mozduló kapus mellett Puskás lövése a sorfalról a balra pattant, végül a hazaiak szerencséjére a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A másik oldalon a villámléptű Pócs Tamás szlalomozott szenzációsan, csak szabálytalanul tudták megállítani.
14'
A hazai szögleteke egy Volán-kontra követte, Kulacsik Tamás vezette a labdát hátráló védőjére, majd 14 méterről nagy helyzetből fölé durrantott.
13'
Egy jobb, majd egy bal oldali szöglet jelezte, a hazaiak nem mondtak le a gólszerzésről. A második kornert követően a rövid sarokra csavarodott a laszti, Dargó Balázsnak előrevetődve, térdmagasságban kellett kifejelnie a veszélyesen tekeredő bőrt.
9'
Egy jobb oldali beadást Faragó Bence az ötös sarkáról pörgetett a tápéi kapu mellé, pontosabban az oldalhálóban kötött ki a bogyó.
8'
Továbbra is jobbára a kék-feketék akcióznak, az ő lábukon vándorol a labda. Minden lehetséges eszközt bevetnek a betömörülő tápéi védelem megbontására: próbálkoznak hosszú indításokkal, a szélek meghúzásával, illetve átlövésekkel is. Puskás Csaba, valamint Joseph Ngalle ágyúzását egyaránt a védők blokkolták.
4'
Lendületes és erőszakos vendégtámadásokkal indult a derbi. A Tápé csak a negyedik percben jutott először a Volán tizenhatosának környékére. Hatalmas az iram, de helyzetet még nem láttunk a nagy rohanásban.
1'
A hazaiak kezdtek, a Tisza felé támadnak az első játékrészben.
15.00: Fehér felsőben, szürke nadrágban, fehér sportszárban a hazaiak, a vendégek kék-fekete szerelésben. Gyönyörű a tápéi pálya, megnyírták a környező fákat is, a környék zöldterületei is rendezettek, öröm ránézni a tavaszi környezetre. Az időjárás is ideális. Kérdés, a tehetséges, sok fiatalt felvonultató hazai gárda mennyire tudja megnehezíteni a toronymagas (arany)esélyes Volán dolgát. 14.45: Köszöntjük Önöket Tápéról! Rögtön egy érdekes fejlemény: a játékvezetők egyeztettek a két csapattal, hogy a meccs 15.15-kor kezdődjön. Ennek oka, hogy Bartucz Ferenc sporttárs a Szegedi AK - Femina női NB I-es mérkőzést dirigálta a Felső Tisza parton, és csak ekkorra ér ide... A mérkőzés Soós István sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.