Sport

Labdarúgás: magabiztos játékkal behúzta a Szeged a kötelezőt

Labdarúgás: magabiztos játékkal behúzta a Szeged a kötelezőt

2014. március 1., szombat
Labdarúgás: magabiztos játékkal behúzta a Szeged a kötelezőt
szeged2011_maglod30_gs

Bár a gólszüret elmaradt, de egy percig sem forgott veszélyben a Szeged-Grosics győzelme a sereghajtóval szemben.

A mérkőzés a Szeged-Grosics szája íze szerint kezdődött, szinte az első támadásából gólt szereztek, a folytatásra azonban nem hatott ki ez a lendület. A hazaiak játéka magabiztos volt, alig jutott el a Komló Molnár kapujáig. A mérkőzés egészét tekintve elmondható, hogy egy percig sem forgott veszélyben a kék-feketék győzelme. A támadójáték még apróbb korrekciókra szorul, de a küzdés, az akarat ma meghozta a 3 pontot. Biztató lehet a jövőre nézve, hogy egy ilyen brusztolós meccsen simának mondható győzelmet szerzett Nyilas Elek alakulata. A mérkőzés végén Tanács Attila technikai igazgató elmondta, hogy jól vizsgázott a szurkolói kártya, a beengedésnél két percet vett igénybe az igazolványok kiadása, melyből 62 darabot osztottak ki.

Gyula, Grosics-akadémia, 100 néző
2014. március 1., 14.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Komlói Bányász SK
Kezdés: 14.30!
játékvezető: Farkas Tibor • asszisztens: Sebestyén László, Bornemissza Norbert
2
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport 17. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Komlói Bányász SK 2-0 (1-0).

Gyula, Grosics-akadémia 100 néző. Vezette: Farkas Tibor (Sebestyén László, Bornemissza Norbert).

Szeged-Grosics:

Molnár – Kéri, B. Kapic, Szabó Cs., Farkas, Markovic, Zelenyánszki, Ács, Máté (Pászka 87'), Manga (Bartyik 46'), Germán (Dombai 77').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Komló:

Herbert - Dudar, Halasi, Kurbuly, Szabó K., Dömény, Nagy, Berdó, Turi, Pallósi (Vörös 68'), Tóth.

Gól:

Máté (3'), Germán (73')

Sárga lap:

Farkas (81'), illetve Dömény (39'), Dudar (70'), Szabó K. (78'), Nagy (91'). Nyilas Elek:

"Ez a Komló nem ugyan az, mint ami tavaly volt 16 játékosból 13 kicserélődött, rá is nyomta a játékunkra a bélyeget a kötelező győzelem kényszere. Ellenfelünk bátran futballozott. Meglátszott a teljesítményünkön az is, hogy keveset fociztunk füvön, az időjárás is gyakran váltakozott az elmúlt időszakban, de főként fejben voltunk tompábbak. A lényeg, hogy ezt a meccset megnyertük, a kiszenvedett győzelmek később igen értékesek lehetnek, annak tükrében főleg, hogy tavaly az ehhez hasonló derbiken bizony buktunk pontokat."

Vas László:

"A buszon maradtunk egy kicsit, ez az öt és fél órás út megviselte a fiúkat, gyorsan bekaptuk az első gólt, ami nyugodttá is tette a Szeged játékát. A hazai gárda megérdemelten nyert, a vereség ellenére elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen öt játékosomnak nem érkezett meg a játék engedélye, így nem tudunk úgy felállni, ahogy a felkészülés alatt gyakoroltunk. Láttam pozitív jeleket, de ez pontokban nem mutatkozott meg."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége.
90+1'
Nagy kap sárgát.
90'
A Végén Molnár mutatott be egy bravúrt, közelről védte Berdó lövését.
87'
Máté ment le, Pászka a helyén.
87'
Nagybedobás ismét, Farkas lő, épp Bartyikot találta fejbe.
85'
Turi szabadrúgása jobbról, jól zár a Szeged, bedobásra ment végül.
83'
Kitámad a Komló, két szögletet is lő, a másodikat Molnár húzza le. A Szeged járatja a labdát.
81'
Farkas kap sárgát egy blokkért.
78'
Szabó Krisztiánt is figyelmeztetik.
77'
Dombai jöhet fel Germán helyére.
73'
Egy védelmi figyelmetlenséget használ ki Germán egy keresztpasszt követően, az elcsent labdával kapura tör a bal oldalon, és a kifutó kapus alatt 7 méterről a hálóba passzol. 2-0
71'
Korbuly lőhet a balösszekötő helyéről, 30 méterről szabadrúgást, a hosszún Tóth maradt le.
70'
Dudar hátulról... sárgát ért mozdulata.
68'
Pallósi jött le, Vörös váltotta.
65'
"Lőj már egyet kapura, mert unom a meccset" - hangzott a lelátóról, ebben a percben tüzelt is Zselenyánszki, a védőfalon pattant meg labdája, ami így Herbert kezében kötött ki.
61'
Az első vendégszöglet, gond nélkül hárítva.
57'
Nem kis zavart okoznak Zelenyánszki órásbedobásai, most szögletre mentettek a vendégek a sűrűből.
52'
Balról passzolt kapura Bartyik, Herbert vetődve védte a nem túl acélos löketet.
50'
Két szegedi rohammal indult a második játékrész. Az elsőnél Germán tört el egy labdát. A második már gólhelyzet volt a javából. Bartyik tett be jobbról félmagasan egy zsugát, amire Máté ráfordult de a bal kapufát találta el, a labda onnan végigcsorgott a gólvonal előtt, majd felszabadított a védelem.
46'
A félidőben Bartyik jött fel Manga helyére a Szegedben.
46'
Úton a labda
SZÜNET
45'
Pontosan szólt a síp - félidő.
43'
Balról bedobott Zelenyánszki-labda, továbbcsúszik az ötösnél, Máté fejelhet 4 méterről épp Herbert kezébe - bizony ez helyzet volt.
39'
Dömény elkésett egy belépővel, így be is sárgult.
38
Egy oldalsó szabadrúgást lőhetett a szegedi kapu elé a Komló, de bedobás lett belőle. Leült az iram kissé.
33'
Igen jelentős fölényben focizik a Szeged 2011, de a nagy gólhelyzetek egyelőre elmaradnak, legutóbb Germán lőtt 18 méterről, de egy fehér láb közbelépett, így Herbert kezébe csorgott a labda.
28'
Manga iramodott meg a bal oldalon, s tört be a 16-oson belülre, de hosszan szöktetett egy csöppet, így Herbert vetődve megfékezte a támadót, levette a bőrt a lábáról.
25'
Egy szöglet utáni lecsorgó zsugát Zselenyánszki kapásból, bombaerővel tüzel laposan alig mellé.
20'
Molnár F. Tamás húz le egy mély felívelést.
17'
Az első vendégpróbálkozás. Dudar durrant egy egészségeset 28 méterről, Molnár féltérdre ereszkedve fogja a bőrt.
15'
Fejjáték. Jobbról érkezett labdát a hosszú oldalról Manga fejel vissza középre, ahol Germán ugrik a levegőbe és 7 méterről a bal kapufa mellé bólint.
12'
Újabb nagybedobás Zelenyánszkitól jobbról, ezt most könnyebben hárítja a Komló.
8'
Zelenyánszki hatalmas bedobása csúszott meg egy védő fején az öt és feles sarkánál, a hosszú oldalon épp elvétette Máté, majd szögletre mentettek a vendégek, amit üggyel-bajjal, de végül felszabadítottak.
3'
Kéri adhatta be jobbról, a Komló röviden szabadított fel, Ács tüzelt 17 méterről, Máté pedig 7 méternél tette bele belsőjét a lövésbe, így a labda a kapu bal oldalába pattant. 1-0
1'
A vendégek hozták játékba a labdát.
1'
A mérkőzés egyperces gyászszünettel indult a közelmúltban elhunyt Novák Dezső, az egykori fenrencvárosi labdarúgó emlékére.
14.30: Felvonul kezdéshez a két gárda, a hazaiak kék-fekete, a vendégek pedig tiszta fehér szerelésben játszanak majd. Néhány percet csúszik a kezdés. 14.25: A csapatok befejezték a melegítést, bevonultak harci díszt ölteni. Nagyon szép az idő, mondhatni, hogy épp focira süt a nap. 14.15: Üdvözöljük olvasóinkat Gyuláról a Szeged 2011-Grosics Akadémia idei első találkozójáról. A tavaszi szezon már egy előrehozott meccsel 2013 novemberében elrajtolt: Germánék bravúros győzelmet szereztek Monoron. Most a 17. fordulóval folytatódik a bajnokság 2014-ben, egy kötelezőnek titulált győzelemért küzdhetnek Kériék. Kezdés: 14.30!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.