Sport

Labdarúgás: 2-0-s, magabiztos Honvéd-verés + FOTÓK

Labdarúgás: 2-0-s, magabiztos Honvéd-verés + FOTÓK

2014. március 16., vasárnap
Labdarúgás: 2-0-s, magabiztos Honvéd-verés + FOTÓK
szeged2011_honved31_gs

A kék-feketék végig irányították a találkozót, egy percig sem forgott veszélyben győzelmük a rangadón.

Az első percektől eldőlt, hogy melyik csapat irányítja ma a futballhajót. A Szeged-Grosics közel 60-40 százalékban birtokolta a labdát, miközben egy igazi rangadót láthatott a közönség. Nagy volt az iram, kemény és tetszetős a játék. A kék-feketék a különösen széleken vitézkedtek, dicséret illeti a jobb és a bal oldali védőket, Farkas és Zabari úgy léptek be a támadásokba, hogy minden megmozdulásukban benne rejtőzött a gólveszély. A hátsó alakzat pedig egyszer sem bizonytalanodott el, ha egy honvédos támadás burjánzani kezdett. A budapestiek megmozdulásai mindemellett végig magukban hordozták a veszélyt, és így együtt mindez garanciája lett egy igazi, rangadószintű 90 percnek. A mai találkozó az NB III-as osztályt jócskán felülmúlta.

Gyula, Grosics-akadémia, 100 néző
2014. március 16., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Budapest Honvéd-MFA
Kezdés: 15.00!
játékvezető: Czékus Sándor • asszisztens: Varga Balázs, Zsákai Milán
2
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport 19. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budapest Honvéd-MFA 2- 0(0-0).

Gyula, Grosics-akadémia, 100 néző. Vezette: Czékus Sándor (Varga Balázs, Zsákai Milán).

Szeged-Grosics:

Molnár – Szabó Cs., B. Kapic, Zabari, Farkas, Markovic (Dombai 87'), Zelenyánszki (Pászka 89'), Ács, Máté, Bartyik, Germán (Kovács b. 77').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Honvéd:

Vereckei - Sundas, Kovács J., Bobál D., Polyák, Csemer, Lőrinczy (Bobál G. 70'), Csábi, Kapacina (Szabados 76') , Daru, Kozma (Vernes 64'). Vezetőedző: Simon Miklós.

Gól:

Zelenyánszky (48'), Markovic (59').

Sárga lap:

Máté (68'), Zabari (93') illetve Csábi (68'). Nyilas Elek:

Úgy nyertünk, ahogy mindig is szeretnénk nyerni: jó játékkal, magabiztosan. Ez az első perctől érződött a csapaton, helyzeteket dolgoztunk ki, irányítottuk a találkozót. Nem vagyok csalódott, hogy nem rúgtuk be a többi helyzeteinket, mert így is biztosnak tűnt végig a győzelmünk. Erős tempója volt a meccsnek, amit végig bírtunk fizikálisan, a bajnokságban az erőnléttel amúgy sem volt gondunk eddig sosem.

Simon Miklós:

Nagyon fiatal csapat vagyunk, számunkra fontosabb az eredménynél, hogy ilyen meccseket tudunk játszani, hiszen kevés jó meccs van ebben az osztályban, kevés jó csapattal, a Szeged közéjük tartozik. Ezt a találkozót az a gárda nyerte, amelyik kevesebbet hibázott, ezek ma nem mi voltunk. Mi azért vagyunk, hogy az első csapatot segítsük, ma is három olyan játékosom kezdett, aki hosszabb sérülésből tért vissza és még nem igen rázódott játékba.

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége
90+3
Zabari lerántása sárgát ér.
90+2
Csemer lőtt nagy erővel középről, 26 méterről, Molnár fogta a középre érkező bombát.
90'
Három perc a ráadás.
89'
Itt a következő időhúzó csere: Pászka fenn, Zelenyánszky lent.
87'
Markovic megy le, Dombai a pályán.
85'
Bobál ismét, 18 méterről lő, Molnár szögletre hárít.
82'
Bobál jobbról ível kapura, Molnár vetődik, a jobb oldalsó kapufáról vágódik le a labda, de a gólvonalra érkező támadó lesen állt.
77'
Germán pihenhet, Kovács Balázs bizonyíthat.
76'
Szabados jöhet Kapacina helyére.
75'
Zelenyánszky és Csemer kap lapot, előbbi rátartásért, utóbbi labdaelrúgásért.
74'
A szegedi oldalon Molnár húz le egy éles fellőtt labdát, a másik oldalon Zelenyánszky elől tisztázz vetődve Vereckei.
70'
Lőrinczyt váltja Bobál G..
68'
Sérülés nincs, de két sárga jár kakaskodásért: Máté és Csábi sárgul be.
67'
Egy ütközés után kap a fejéhez Kapic.
64'
Vernes jön Kozma helyére. Nyugodtan focizik a Szeged, legutóbb egy felívelt szabi került a hazai kapu elé, Molnár "ölelte meg".
59'
Egy szép akciót követő szögletből Markovic elé érkezik a kipattanó, aki 25 méterről laposan "zsinórlabdát" küldött a jobb alsóba: erő, irányzék tökéletes. 2-0
56'
Germán ugrik fel egy labdára 11 méternél és készíti elő a labdát lövésre Zselenyánszkynak, aki 13 méterről a felső lécre bombáz.
53'
Molnárnak kell bizonyítania, hogy résen van. Lőrinczy lő egy egészségeset 22 méterről, a lecsapódó löketet kiüti a hazai portás, Daru érkezik a bal oldalon ismételni, a kapufa mellé helyezett labdát is védi Molnár.
51'
Kapacina felívelését húzza le magabiztosan Molnár.
48'
GÓÓÓL! Ács labdaszerzése után Farkasnak jó a passz a védők mögé jobb oldalon, a védő laposan kapu elé passzol, a bevetődő Zelenyánszky pedig a rövid felsőbe lő. 1-0
46'
Ismét úton a labda.
SZÜNET
45+2
Kitört a szünet.
45+1
Egy középső, 28 méteres szabadrúgás vágódik le a sorfalról fel a magasba, lőtte Kapacina, fogta Molnár.
45'
Szinte ugyan onnan szabadrúgás ismét. Ez veszélyes, Kapacina alig marad le a labdáról a hosszún.
41'
Beívelt szabadrúgás a Honvédtól balról, amiből kontrát vezetett a Szeged-Grosics, Zabarinak lőtt labda fél méterre volt a ziccertől... beérte egy védő.
35'
Zabari kap egy ígéretes kiugratást, elhúz a bal szélen, bead épp Germánhoz, aki mellel próbálja levenni a bőrt, de elpattan tőle, a berepülő védő meg szögletre sodorja a labdát.
32'
Meleg pillanatok a hazai térfélen. Kapacina nem hagyja magát szerelni, többször is visszaszerzi a labdát, végül élesen centerez jobbról, Molnárnak kell felugorva öklöznie.
27'
Tetszetős szegedi akció. Farkas húzza meg a jobb szélt, kiszorított helyzetből teker, a hosszú oldalon Bartyiké a labda, aki két csel után visszapasszol lövőre az érkező Máté elé, aki 22 méterről fölé teker.
22'
Most Farkas Márk jön föl mélységből, az alapvonalnál egy csellel becsapja a bekket, és középre teker, egy védő lép bele a passzba, ami így a kapus kezébe vándorol.
19'
Bal oldali vendégszöglet pattan fölé egy pirosmezes fejről. Továbbra is a hazaiak irányítják a játékot, nagy az iram, főleg a jobb szél az aktív, Ács nagy kedvvel futballozik.
17'
Egy ellentámadásból Kozma lőtt váratlanul a bal oldalról, veszélytelen próbálkozás volt.
12'
Zabari csapta be szépen védőjét bal oldalon és tört a 16-oson belülre, de kissé hosszan tolta a labdát, egy védőn felakadt.
8'
Tűzijáték kapusbravúrokkal. Egy védőtalp alatt elcsúszott labdát teker kapura Ács 17 méterről, Vereckei reflexből véd, a kipattanót Zselenyánszky lövi rá 10 méterről, a vendég kapus a földön fekve, lábbal ismét hárít.
6'
A hazaiak is lőttek egy szögletet, simán tisztázott a Honvéd, Zabari visszavágott labdája a felső léc mellett hagyta el a játékteret. A kék-feketék nyomnak most.
4'
Szabadrúgás oldalról, balról, Vereckei vetődve öklöz. Később a jobbról visszatett labdáról centikkel marad le középen Germán.
3'
Az első szöglet a Honvédé, a lepattanót kihozza a Szeged, de a kontra a félpályán megakad.
1'
A Szeged-Groisics kezdett.
14.58: Pályán a csapatok, hamarosan kezdünk. A hazai gárda kék-fekete összeállításban, a vendégek tiszta pirosban küzdenek majd. 14.55: A lelátón minkét csapat vezetősége képviselteti magát: a püspökség részéről Kis-Rigó László megyéspüspök és George F. Hemingway, a Budapesti Honvéd tulajdonosa. 14.45: Üdvözöljük olvasóinkat Gyuláról, ahol a csapatok már javában gyűrik a bemelegítést. Borús, barátságtalan az idő, erős széllel spékelve. Kezdés: 15.00!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.