Sport

Labdarúgás: egyetlen kapura lövés és 3 pont Soroksáron + FOTÓK

Labdarúgás: egyetlen kapura lövés és 3 pont Soroksáron + FOTÓK

2014. március 22., szombat
Labdarúgás: egyetlen kapura lövés és 3 pont Soroksáron + FOTÓK
soroksar_szeged2011_25_gs

Farkas Márk 17 méteres bombája eldöntötte a rangadó végkimenetelét, a Szeged-Grosics 5 pontra megközelítette a Soroksárt.

Egy olyan rangadót láthattak ma a soroksári arénába kilátogató nézők, ahol mindkét kapus 0-ás osztályzattal zárta a 90 percet. Egy-két beívelést kellett lehúzniuk, Molnárnak volt két jó ütemű kifutása és nagyjából ennyi. Az első félidő kimondottan eseménytelenül telt el, a hazaiaknak tökéletes eredmény lett volna egy döntetlen, ezért nem is nagyon törték magukat a támadásokkal, inkább kontrajátékra rendezkedtek be. A Szeged-Grosics pedig nem nagyon tudott mit kezdeni a betömörülő sárgák ellen. A vendégek a meccs egészét nézve többet birtokolták a labdát, 60-40 százalékban lehetett Germánéknál a labda. A második játékrészre kirajzolódott, hogy ma ez egy tipikusan egygólos meccs, amit a végig magabiztosan futballozó Farkas Márk be is váltott.

Soroksári Sporttelep, 500 néző
2014. 03. 22., 15.00.
Soroksár SC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Kezdés: 15.00!
játékvezető: Ducsai László • asszisztens: Szarvas László, Berényi Ákos Norbert
0
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport 20. forduló:

Soroksár SC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)

Soroksári Sporttelep. Vezette: Ducsai László (Szarvas László, Berényi Ákos).

Soroksár:

Tarczy - Vass, Pandur, Farkas A. Urbán, Lannert, Tóbiás (Hodgyai 66'), Nyilas, Lisztes, Rábold (Márkus 82'), Lovrencsics. Vezetőedző: Varga Attila

Szeged-Grosics:

Molnár – Szabó Cs., B. Kapic (Dombai 51'), Zabari, Farkas, Markovic, Zelenyánszki, Ács (Manga 66')Máté, Bartyik, Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.

Gól:

Farkas Márk (76').

Sárga lap:

Varga Attila:

"Végig kiegyenlített játékot hozó mérkőzésen egy jól eltalált lövéssel elvitte a Szeged a három pontot. Az első félidő inkább a munkáról szólt, a második minőségben már egy jobb futballt hozott. A mérkőzés előtti héten felállítottunk egy heti tervet és egy végtervet is - a hetit elveszítettük, de a végterv még mindig áll."

Nyilas Elek:

"Rányomta a meccsre a bélyegét az, hogy a Soroksárnak a mai meccsen elég lett volna az X, míg nekünk mindenképp nyerni kellett. Mi mentünk az eredmény után, de abban is biztosak voltunk, hogy ezért nem fogunk hátul kinyílni. Ezen a mérkőzésen nem igazán sikerültek a dolgaink, nem volt gördülékeny a támadójátékunk. Kevés volt a labda nélküli futás, a beindulás, hiányzott az attraktív, kreatív foci. Meddő játék folyt a meccsen, de mindkét csapatnak az eredmény volt a fontos, és egy jól eltalált lövéssel ezt nekünk sikerült ma."

Online közvetítésünk:

VÉGE
93'
Vége! Örömtánc a Szegednél.
90+1
Három perc a ráadás.
90'
Sárgát kap Markovic, majd kakaskodásért Elek és Zelenyánszky.
88'
Kalapács Z. jön fel, Germán le.
87'
Dombai bomba 30-ról, alig fölé
86'
Szegedi szögletből lesz kirúgás.
84'
Germán passzolta ki a mélységből felfutó Zabarinak, aki balról vitte be a labdát, 15 méterről középre fordult és passzolt, talán a lövés jobb döntés lett volna.
82'
Márkus váltja Ráboldot.
81'
Elkezdett támadni a Soroksár, Molnár húzott le magabiztosan egy éles beívelést.
76'
GÓÓÓL! Farkas Márk megunta: feljött támadni, középen betört egy labdával és 17 méterről tüzelt, a bomba a bal felsőben kötött ki. Egyébként egész meccsen ez az első kapura lövés. 0-1
74'
Egyértelmű a vendégek fölénye, amit azonban nem tudnak góllá váltani. Legutóbb Manga startolt későn egy csúsztatásra, így Tarczy felvehette a bőrt.
70'
Szegedi szöglet jobbról, Bartyik ível, Máté nem tudja jól megfejelni 7 méternél.
66'
Csere itt, csere ott. A Szegedben Ács jön le, Manga fel, a hazaiaknál Hodgyai Tóbiás helyén.
65'
Nyilas a sorfalba lőtte, ami kissé szétnyílt, így szögletre pördült a labda.
64'
nagyon veszélyes helyről lőhet szabadrúgást a Soroksár: középről, 20 méterről.
61
Markovic ismét a pályán, befáslizták a kezét. A meccs képe pedig hasonló az első félideihez: szegedi fölény, nyugodt, kényelmes hazai védekezés. Egy gól jót tenne a meccsnek...
58'
Markovic marad lenn egy ütközés után, rosszul esett, a karját fájlalja.
56'
Vass sárgát kap, hátulról belement Zabariba.
53'
Lisztes szögletét stukkolta meg középen Lovrencsics, fél méterrel a jobb kapufa mellé.
51'
B. Kapic megsérült, húzza a jobb lábát, Dombai megy fel, Markovic lép vissza a védelembe.
47'
Germán húzta meg a jobb oldalt, középen érkezett Bartyik, de a támadó beadásszerű lövése elsuhant a kapu előtt.
46'
Úton a labda ismét.
SZÜNET
45'
Vége a kimondottan eseményszegény első félidőnek.
43'
Távoli próbálkozás: Farkas Márknak tesznek le 28 méteren egy szabadrúgást, mellé lövi, de közben lökésért (a sorfalban) kifelé fúj a bíró.
39'
Lisztes szögletét csúsztatja meg a röviden Vass - fél méterrel a kapu mellé.
37'
Egy hosszú indításra kell kifutnia Molnárnak,és az utolsó pillanatban elrúgnia a labdát egy hazai támadó elől.
35'
Farkas Márk jobbról magasan ível be, Tarczynak kell vetődve lehúznia a bogyót.
34'
Bartyik szinte ugyan onnan, mint előbb, de ugyan azzal az eredménnyel is...
30'
A 16-os sarkának környékéről szegedi szabadrúgás. Bartyik tekerését az első védő kifejeli.
27'
Főként a hazai térfélen folyik a játék, legutóbb Ács jobb oldali, hosszú bedobását kellett tisztázniuk a sárgamezeseknek.
23'
Hosszú indítások, több bedobás, és apró faultok - az utóbbi 5 perc legfőbb jellemzői.
18'
Rábold 20 méteres átlövése elsuhan a jobb felső ficak mellett.
17'
Bartyik bal oldali szabadrúgása vágódik le egy védőről épp Germán elé, aki 12 méterről fordulásból lő, de nem találta el jól
13'
Pandur fejel haza veszélyesen: szöglet (ha egy méterrel beljebb van akkor öngól).
12'
Egy soroksári felívelésre kellett kijönnie Molnárnak a mezőnybe, higgadtan, fejjel tisztázott.
10'
Az első 10 percben középpályán folyt főként a játék, nagy a küzdelem, a szép akciók elmaradnak. Mintha a vendégek kicsit többet birtokolnák a labdát.
üzenet a lelátón: "stadion nincs, szurkolói kártya az NB III-ban, hazai meccsek idegenben, vezetők: listázzátok a k.... a..."
7'
Az első szögletet a Szeged lövi, veszélytelen.
5'
Egy-egy felívelés mindkét oldalon, Molnárnak kell lehúznia a hazai labdát.
2'
Lisztes-szabadrúgás az elején, elsuhan a fejek felett. Közben kisebb csete-paté a lelátón, egy szurkolót kivezetnek.
1'
A vendégek kezdtek.
14.49: A szegedi ultrák "bemutattak" néhány füstbombát és petárdát. 14.58: Felvonulnak a csapatok. A hazaiak sárga-fekete összeállításban, a Szeged fehér mezben és nadrágban oldalt kék csíkkal. 14.55: A szegedi oldalon már lobognak a kék-fekete zászlók és felhangzik a "Szeged, Szeged!" 14.45 A hazai lelátóra is szépen csordogálnak a hazai nézők, belépő nincs sőt, ajándék is várja a szurkolókat. Nem tudom mi a szakszerű megnevezése (van-e egyáltalán olyan), de egy pár felfújható, sárga gumirudat kap mindenki, amit ha összeütnek, akkor fémes és hangos puffanást lehet vele csiholni, a tudósító feje fölött már próbálgatják, nem nagyon nevezhető meditációs objektumnak... 14.35: Ebben a pillanatban a szegedi ultrák is megérkeztek, mintegy 40-50 fő. Komoly biztonsági intézkedésekkel fogadják őket a biztonságiak (még kutya is van), igaz ugyan, hogy a vendégszektor nem mondhatni, hogy el lenne szeparálva: egy sárga szalag jelöli a helyüket. A pályán közben már javában melegítenek a csapatok. 14.30: Üdvözöljük olvasóinkat Soroksárról a bajnokság talán legnagyobb rangadójáról. Ragyogó az idő, kissé szeles ugyan, de a minőségi talajú pályával együtt tökéletesnek mondhatóak a futballkörülmények. Kezdés: 15.00!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.