Sport

Labdarúgás: Sándorfalván térne vissza a helyes útra az FK

Labdarúgás: Sándorfalván térne vissza a helyes útra az FK

2014. március 14., péntek
Labdarúgás: Sándorfalván térne vissza a helyes útra az FK
fkszeged_sandorfalva_16_il

Vasárnap a Sándorfalva otthonában lép pályára az FK 1899 Szeged, Hüvös Gábor legénysége három vereség után gyarapítaná pontjai számát, de a télen légiósokkal megerősített vendéglátók is hasonló terveket szövögetnek.

A 2009-es megyei bajnok tavaly augusztusban

2-1-es vereséget

szenvedett a Felső Tisza parti stadion műfüvén, a diszkoszvetősök

Gyurkovics Tamás

és

Varga Martin

révén fordítani tudtak azon a meccsen, és a folytatásban egészen a tabella 6. pozíciójáig meneteltek, miközben a sándorfalviak megragadtak az alsó régióban. A tavaszt azonban már nem kezdte túl fényesen a kék-fekete klub, míg

Tóth János

alakulata több légióssal, köztük például a Makóról igazolt

Veselin Guberiniccsel

megerősödve stabilabb teljesítményt nyújtatna, mint ősszel. Egyik gárdára sem vár tehát könnyű 90 perc, annyi azonban biztos, aktuális helyzetükben mindkét fél számára csak a három bajnoki pont megszerzése tűnik elfogadható eredménynek.

Mindenki harcra kész a Sándorfalvánál

ONLINE

A Sándorfalva SK - FK 1899 Szeged megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap 15 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A Nagymágocsot és a Kisteleket megelőzve mindössze a tizennegyedik pozícióban szerénykedik a Sándorfalva, igaz, még a tizenegyedik Csongrád is lőtávolban van Darko Vizinék számára. A szerb támadó első magyar bajnokiján kettőt vágott a mágocsiaknak, mindemellett az előző fordulóban ő sem tudott segíteni az Algyő otthonában kapituláló csapatán. Ugyanakkor, ha Tóth János fiai komolyan gondolják a felzárkózást a mezőny többi tagjához, hazai környezetben fontos lenne hozniuk egy jó átlagteljesítményt a tavasz folyamán. E menetelésnek lehetne első állomása a diszkoszvetősök elleni vasárnapi derbi, amihez a feltételek, úgy tűnik, adottak is. „Teljes a keretünk, mindenkire számíthatok vasárnap, úgyhogy remélhetőleg egy jó meccset tudunk majd játszani az FK-val. Szerencsére a télen igazolt labdarúgóink hamar beilleszkedtek a csapatba, így megfelelő állapotban várjuk az összecsapást, és hazai pályán mindenképpen szeretnénk pontot, de még inkább pontokat szerezni” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Tóth János, a sándorfalviak mestere.

Megújult szellemben küzdene az FK

fkszeged_sandorfalva_24_il

Varga Martinék az első tavaszi fordulóban sima vereséget szenvedtek

Makón

, majd egy hete a

Csongrád

távozott – kisebb meglepetésre – három ponttal Szegedről. Utóbbi fiaskó ráadásul egy komoly veszteséggel is járt, lévén,

Turján György

a kiállítás sorsára jutott, így a Sándorfalva elleni találkozót mindenképpen ki kell hagynia a rutinos középhátvédnek. Szintén hiányozni fog a télen szerződtetett, ám a felkészülés során megsérült

Orosházi Dániel

,

Imre Zoltánra

pedig technikai okok miatt nem számíthat a szakmai stáb. A diszkoszvetősök immáron három forduló óta nyeretlenek, szerencséjükre azonban a közvetlen riválisok közül sem a Tápé, sem az Ásotthalom nem kezdte túl produktívan a tavaszt, és a Csanádpalota sem tudott tökéletes villámrajtot venni. Ugyanakkor az Algyő feljövőben van, így a Hüvös-tanítványoknak egyre égetőbb lenne egy siker, illetve az azért járó három bajnoki egység begyűjtése. „Igyekeztünk a héten rendezni a sorainkat, főleg a mentalitásban, hozzáállásban kell javulnunk. Jelentősen átalakul majd a hétvégi keret, több, korábban kevesebb szóhoz jutó játékos kaphat bizonyítási lehetőséget. Egy harcos, motivált társaságot szeretnék látni vasárnap. Három sikertelenül megvívott találkozó áll a hátunk mögött, 0-9-es gólkülönbséggel, ami igen elgondolkodtató tény. Komolyan össze kell szednünk magunkat, hogy a hőn áhított stabil középmezőnybeli pozíciónkat meg tudjuk tartani” – árulta el portálunknak

Hüvös Gábor

vezetőedző.

A Sándorfalva SK várható összeállítása:

Zaric – Vizin, Romic, Guberinic V., Szabó, Kanász-Nagy G., Kanász-Nagy L., Takács, Tóth, Széll, Varga.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása:

Brunczvik – Németh, Szecska, Boldizsár, Barta, Heredea, Csuka, Forró, Lajkó (Péter-Szabó), Gyurkovics, Varga (Szalai).

Így játszottak a csapatok a 17. fordulóban:

Algyő SK – Sándorfalva SK 2-0 (1-0)

Algyő. Vezette: Gyuga Zsolt (György Sándor, Fehér József).

Algyő:

Szűcs M. – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Sebők, Takács R., Farkas (Hadár 75’), Gyimesi, Pataki (Mohácsi 65’), Bogdán, Kohajda (Koza 89’).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Sándorfalva:

Zaric – Vizin, Romic, Guberinic V., Szabó, Kanász-Nagy G., Kanász-Nagy L., Takács G., Tóth, Széll, Varga.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerzők:

Kohajda (13’), Mohácsi (90’).

Sárga lap:

Pataki (43’), Bogdán (74’), Gyimesi (75’), ill. Vizin (20’), Varga (25’), Kanász-Nagy L. (68’), Széll (74’), Takács G. (84’).

FK 1899 Szeged – Csongrád TSE 0-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Bán Imre (Kőhalmi Attila, Takács János).

FK:

Brunczvik – Heredea, Turján, Boldizsár, Szecska, Dedovics (Dóra – a szünetben), Imre, Forró, Péter-Szabó (Lajkó 57′), Gyurkovics, Varga (Szalai 67′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Csongrád:

Bíró – Keller, Bodor, Lévai, Zsigó (Sándor 57′), Budai, Ormándi (Kádár 78′), Somodi (Kiss 71′), Bertók, Bálint, Nagy.

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Gólszerzők:

Lévai (50′ – tizenegyesből).

Sárga lap:

Heredea (16′), Turján (43′), ill. Ormándi (75′).

Piros lap:

Turján (50′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.