Sport

Labdarúgás: magabiztos FK-siker a sándorfalvi szél- és kártyaviharban + FOTÓK

Labdarúgás: magabiztos FK-siker a sándorfalvi szél- és kártyaviharban + FOTÓK

2014. március 16., vasárnap
Labdarúgás: magabiztos FK-siker a sándorfalvi szél- és kártyaviharban + FOTÓK
sandorfalva_fk_mj 016

Parázs, három kiállítást hozó meccset vívott egymással a Sándorfalva és a vendég FK, amelyet végül - kihasználva emberelőnyüket - a diszkoszvetősök nyertek, öt gólt lőve nulla ellenében.

Nyugodt tempóban kezdődött a mérkőzés, nem estek egymásnak a csapatok, a pálya legharcosabb elemének a szél bizonyult az első tíz percben. Negyedóra elteltével aztán

Barta Kristóf

kapott remek ütemű kiugratást a tizenhatos vonalánál, majd egy pattanás után kiválóan helyezte a labdát a hosszú alsóba a szezonbeli első találatát jegyző játékos. (0-1) A 22. minutumban még nagyobb bajba jutott a Sándorfalva

Széll Kristóf

kiállítása okán: a fiatal játékos dühében - habár nem túl erősen - megdobta a labdával a

Tóth Attilával

szemben szabálytalankodó

Heredea Mátét

. A játékosok érezhetően indulatosak voltak az egész félidőben, a Bács-Kiskun megyei

Ámán András

pedig nem tudta kezében tartani a mérkőzést. A játékrész végén aztán tulajdonképpen eldöntötte az érdemi kérdéseket a kék-fekete együttes, miután a 40. percben

Németh András

lecsúszott beadását segítette az erős szél

Sasa Zaric

felett a hálóba (0-2), majd Heredea lőtte ki okosan a rövid alsót egy formás akció végén. (0-3) Mindemellett a 45 perc történéseinek jelentős részére rányomta bélyegét a játékvezetői hármas tevékenysége, sokszor vált töredezetté a játék, és a kiosztott kártyák sem szolgáltak a játékosok megnyugtatására - éppen ellenkezőleg. Fordulás után a hazaiak láthatóan visszaálltak saját térfelükre, igyekezvén elkerülni a nagyobb arányú vereséget, míg az FK magabiztos előnye birtokában komoly fölényt alakított ki a labdabirtoklás terén is. Hetven perc elteltével aztán Heredea unta meg a viszonylagos eseménytelenséget, és védőjét megelőzve közvetlen közelről mattolta Zaric kapust. (0-4) A kialakult szituációt a sándorfalvi

Varga Richárd

igazán nehezen viselte, az addig jószerével észrevétlen játékos előbb faultolta

Lajkó Ádámot

, majd a szabadrúgást befújó Ámán sporttárs elé rohant, és dühében a földhöz vágta a labdát. Azonnal villant a piros lap, a vendéglátók pedig kilencen maradtak a pályán. A lefújás előtt még a télen igazolt

Szőcs Tamás

is belőtte első találatát FK-mezben (0-5), majd a szinten frissen szerződtetett

Darko Vizin

gyűjtötte be második sárgáját egy Bartával szembeni szabálytalansággal.

Hüvös Gábor

legénysége végül összességében megérdemelt sikert aratott, tény azonban, hogy ez a találkozó nem kizárólag a szegedi diadal miatt marad emlékezetes.

Sándorfalva, műfű, 100 néző
2014. március 16., 15.00
Sándorfalva SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Ámán András • asszisztensek: Sipos Áron, Kátai Gábor
0
-
5

A megyei I. osztály 18. fordulójában:

Sándorfalva SK - FK 1899 Szeged 0-5 (0-3)

Sándorfalva, műfű, 100 néző. Vezette: Ámán András (Sipos Áron, Kátai Gábor).

Sándorfalva:

Zaric - Vizin, Romic, Guberinic V., Szabó, Kanász-Nagy G., Kanász-Nagy L., Takács (Bálint 56'), Tóth, Széll, Varga R.

Vezetőedző:

Tóth János.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Németh, Szecska, Forró (Simon 74'), Barta, Heredea, Csuka (Dedovics 79'), Gyurkovics (Péntek 79'), Lajkó, Varga M. (Szalai 36'), Péter-Szabó (Szőcs 63').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Barta (15'), Németh (40'), Heredea (45', 70'), Szőcs (87').

Sárga lap:

Kanász-Nagy L. (10'), Vizin (24'), Bálint (65'), Tóth (71'), ill. Varga M. (12'), Gyurkovics (18'), Heredea (22'), Csuka (54'), Lajkó (75'), Barta (78').

Piros lap:

Széll (22'), Varga R. (73'), Vizin (89'). Tóth János:

"Igyekszünk a jövőre koncentrálni, mostantól a következő fordulóra készülünk."

Hüvös Gábor:

"Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, bár hozzá kell tennem, hogy indokolatlanul sok sárga lap és kiállítás született a mérkőzésen, ami főleg a Sándorfalvát sújtotta. Egy kulturált, szép mérkőzés volt, amin jogosan és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, mindemellett a bíró tevékenysége erősen megkérdőjelezhető."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Nem hosszabbít a spori, itt a találkozó vége. Balhés meccsen szerezte meg a három pontot az FK 1899 Szeged.
89'
Kár ezért... Vizin rúgta meg Bartát, nem volt durva az eset, de Ámán bíró felmutatta a szerb légiós második sárgáját.
87'
GÓÓÓL!!! Szőcs mehetett egyedül Zaricra és biztos lábbal fejezte be az akciót. 0-5!
86'
Tóth osztott ki egy kötényt Némethnek, a hazai szurkolók örömittas kiáltásban törtek ki az eset kapcsán. Szép mozdulat volt, annyi szent.
84'
Szőcs beadása után Lajkó vette át a labdát teljesen szabadon, 16-ról megeresztett lökete kevéssel kerülte el a rövid felsőt.
83'
Végre egy kis foci! Szőcs csalafintán tekeredő bombáját Zaric tolta szögletre.
81'
Tóth János edzőt elküldte a kispadtól Ámán spori.
79'
A cserekapus kivételével mindenkinek élehetőséget ad Hüvös Gábor, Csuka és Gyurkovics hagyta el a pályát, Dedovics és Péntek állt be.
78'
Barta is kiharcol magának egy lapot egy faulttal...
75'
Lajkó rúgott oda Romic bokájára, villant a sárga.
74'
Csere az FK-nál, Forró helyét Simon vette át.
73'
Elfogyott a türelem Varga Richárdnál. Előbb felrúgta Lajkót, majd odarohant a bíróhoz és földhöz vágta a labdát...
70'
GÓÓÓL!!! Heredea ment végig a balon , majd védője szorításában az ötös sarkától gurított a hosszúba. 0-4!
69'
Labdaszerzés után Vizin adott volna egy löbbölés formájában forintos labdát Romicnak, Csuka az utolsó pillanatban fejelt az átadásba.
65'
Bálintnál látott szándékos kezezést a bíró, ez is sárga.
63'
Frissíti csapatát Hüvös mester, Péter-Szabó helyét Szőcs vette át.
62'
Romic cselezett ki három szegedi védőt, majd a negyedik már szerelte. A szerb légiós érkező társak hiányában nem is választhatott más megoldást, minthogy egyedül oldja meg a támadást.
58'
Péter-Szabó ment el két védő mellett szélsebesen, már a tizenhatoson belül járt, amikor Kanász-Nagy Gábor kétségbeesetten próbálta szerelni. Hátulról lökött a bekk, a szegedi szélső elesett, de a spori nem fújt, nincs büntető.
56'
Csere hazai oldalon, Takácsot Bálint váltotta.
54'
Csuka faultolta ellenfelét visszafutás közben, sárga lapot kapott érte.
52'
Szépen passzolgat az FK, igaz teheti is, miután a Sándorfalva öt játékosa is mélyen visszaáll a labda nélkül, de a többiek sem támadnak ki a félpályán túlra.
48'
Szecska kísérelt meg egy lövést 25-ről, de ellenszél ide vagy oda, métereket tévesztett vertikálisan.
46'
Folytatódik a találkozó, nem történt csere egyik oldalon sem.
Most kaptuk a hírt, félidőben 3-0-ra vezet a HFC hazai pályán a Kistelek ellenében.SZÜNET
45+1'
Itt a félidő vége, Ámán spori lefújta. A játékrész jelentős részében töredezett játék folyt, köszönhetően a számtalan lapnak talán. Az utolsó öt percben azonban ismét a focié lett a főszerep, és az FK egy talált, illetve egy szépen kijátszott gól révén magabiztos előnyt szerzett a szünetre.
45'
GÓÓÓL!!! Komoly bajban a hazaiak! Szalai ment el a jobb szélen, laposan adott középre, Heredea pedig egy átvétel után a hosszút blokkolni próbáló védője mellett a rövidbe gurított. 0-3!
45'
Szögletből veszélyeztetett a Sándorfalva, Guberinic beadására Tóth érkezett az ötös rövid sarkához, de kapáslövése magasan a kapu felett hagyta el a játékteret.
40'
GÓÓÓL!!! Németh adott be jobbról, kicsit mély lett, de pont annyira, hogy a szél a hosszú felsőbe segítse a magasan szálló játékszert. Zaric tehetetlenül nézte végig az esetet. 0-2!
39'
Kezd ismét előtérbe kerülni a foci. A vendégek tizenhatosánál Guberinic futotta volna le védőjét, de túl hosszú labdát kapott, míg a túloldalon Péter-Szabó sprintelt nagyot kísértetiesen hasonló szituációban.
36'
Varga helyett Szalai a pályán a folytatásban.
34'
Varga Martin kapott egy rúgást a bokájára, ápolni kell.
32'
Varga Martin rúgott oda hátulról Tóthnak, Ámán spori figyelmezteti a vendégek támadóját. Sok a közjáték a meccs ezen periódusában, nem igazán alakul ki folyamatos játék...
30'
Gyurkovics bombázott a kapu mögötti hálóba, nagyjából 3-4 métert tévesztett a hosszú felsőhöz képest.
29'
Kanász-Nagy László lökte fel Csukát a tizenhatos előterében, jó helyről lőhet szabadot az FK. Ilyenkor hiányozhat nagyon Imre.
27'
Romic lódult volna kapu felé egy magas indítással, de a szél lelassította a labdát, így Brunczvik még időben odaért és tisztázott a csatár elől.
25'
Az egyik hazai néző találóan sárgarigónak titulálta a sporit mérges bekiabálása során.
24'
Vizinnek is villan a lap egy keményebb belépő után...
22'
Heredea pedig besárgult.
22'
Csak megvan a baj! Heredea rúgott oda Tóthnak, mialatt a bíró őt igyekezett fegyelmezni, Széll megdobta a labdával a szegedi játékost. Nem volt erős, de ilyet nem szabad, egyből piros!
18'
Gyurkovicsnak is felmutatja egy fault után a sárga lapot a spori. Ámán András igyekszik már a mérkőzés korai szakaszában elfojtani az indulatokat.
17'
Majdnem itt a következő! Lajkó durrantott a rövid alsó felé egy szöglet utáni kipattanót, nem sokat tévesztett. Zaric kapus mindenesetre nagyot nyújtozott.
15'
GÓÓÓL!!! Vezet az FK! Barta kapott remek kiugratást a tizenhatos vonalánál, majd egy pattanás után éles szögből kilőtte a hosszú alsót! 0-1!
13'
Kanász-Nagy László törlesztett Vargával szemben, Ámán bíró figyelmezteti: ez volt az utolsó, a következőnél felmutatja a második sárgát!
12'
Varga Martin csúszott rá Széll lábára hátulról, ez is lap.
10'
Kanász-Nagy László rántotta le a térfél közepénél meginduló Heredeát, sárga lap lett a sándorfalvi jutalma az esetnél.
7'
Heredea lapos beadására csapott le a túlzottan nyugodt védők között Péter-Szabó az ötös sarkánál, és bár előle még el tudták pöckölni a labdát, az érkező Szecska kapásból bombázott, Kanász-Nagy Gábor blokkja kellett, hogy ne legyen baj a szituációból.
6'
Széll harcolta ki a balon az első szögletet két bekk szorításában. A beadásra Romic érkezett középen, fejese két-három méterrel ment el a hosszú oldali kapufa mellett.
5'
Romic fordult le védőjéről a tizenhatos sarkánál, a hosszú felsőt vette célba, de alaposan célt tévesztett.
4'
Megfontoltan kezdik az együttesek a meccset, egyik gárda sem támad ki azonnal. Igazuk is van, sok idő van még hátra.
1'
A vendégek kezdték a találkozót.
14.55: A hazaiak narancssárga alapon kék oldalsávval díszített mezt választottak a mai napon, míg a vendégek szokásos, kék-fekete összeállításukkal érkeztek. 14.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok jobbára intenzív melegítéssel küzdenek az erős szél és a márciusi hideg ellen. Reméljük, a nem túl kegyes időjárást egy látványos, izgalmas meccs révén feledtetik majd a játékosok a kilátogató publikummal. A mérkőzés 15 órakor kezdődik Ámán András sípjelére!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.