Sport

Labdarúgás: rangadón fogadja a Volán a Makót

Labdarúgás: rangadón fogadja a Volán a Makót

2014. március 7., péntek
Labdarúgás: rangadón fogadja a Volán a Makót
puskascsaba_mako_tiszav_mj-00811

A forduló, s egyben a tavasz egyik legnagyobb rangadóját játsszák szombaton a megyeegyben: a Tisza Volán a Makót fogadja!

Mind

Tóth Ákos

, mind

Bódi Attila

csapata győzelemmel kezdte a tavaszi szezont:

a Tisza Volán Ásotthalmon diadalmaskodott 1-0-ra

Beretka Péter

gyönyörű szabadrúgásgóljával, míg

a Makó 3-0-ra verte az FK 1899 Szeged együttesét

az Erdei Ferenc téri stadionban - a Volán győzelme egyben azt is jelentette, hogy a rivális HFC hazai vereségével a tabella élére ugrottak. Hogy ott is maradnak-e az azon is múlik, hogy szombaton a mezőny egyik legerősebbjének tekinthető, ám ősszel párszor súlyosan megbotló Makó meg tudja-e szakítani Faragó Bencéék október 19. óta tartó győzelmi szériáját, amelynek során az eddig eltelt hét mérkőzésen 47 gólt rúgtak a kék-fekete gólvágók, s kapusuk, a találkozókat végig védő

Dongó Dénes

egyet sem kapott. Érdekességként még ehhez hozzátesszük: a szegedi portás hálója a Mórahalom elleni hazai vereség 47. minutuma óta, csaknem 15 félideje, azaz 673 perce(!) érintetlen. A szombaton 14.30-tól a Felső Tisza parti stadionban összecsapó két gárda a szezon elején, augusztus végén feszült hangulatú meccset vívott, amelyet Faragó Bence és Buzási Péter góljával

a Tisza Volán nyert 2-0-ra

.

Ngalle bevethető lesz a liga egyik legjobb csapata ellen

ONLINE

A Tisza Volán SC Szeged - Makó FC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 14.30-tól! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A bajnoki címért küzdő Tisza Volánnál rendben zajlik a készülődés, jóllehet a maródiak listáján veszteglő

Tóth Attilához

most csatlakozott a betegséggel küzdő

Kulacsik Tamás

is, viszont

Joseph Ngalle

játékengedélye megérkezett, hadra fogható lesz a hagymavárosiak ellen, tudtuk meg Tóth Ákostól. "A Maros-partiak egységét a liga egyik legjobb csapatának tartom, ahol vannak rutinos játékosok, saját nevelésű fiatalok, és minőségi légiósokkal rendelkeznek, utóbbit tartom legnagyobb erősségüknek. Bódi Attila kollégámat remek szakembernek tartom, aki immár féléve vezeti a gárdát, ami látszik a csapat játékán és erőállapotán is, biztos vagyok benne, hogy tavasszal előrébb végeznek a tabellán, mint ősszel. A szombati találkozó abszolút háromesélyes, véleményem szerint, ha nyerni tudnánk, az számunkra hatalmas előrelépés lenne, hiszen - bár pontjaik miatt a bajnoki címre szerintem már kevéssé esélyesek - minden riválisuk dolgát meg fogják keseríteni" - közölte a SZEGEDma.hu-val a listavezető egység trénere.

dejanveselinov_mako_tiszav_mj-00851

Nem átlagos meccsre készül a Makó

A téli szünetben két szerb légiós távozott a Maros-mentiektől, ám nem maradtak erősítés híján légiósok terén sem, hiszen a roppant gólérzékeny

Rade Cetkovic

érkezett a gárdához, s a felkészülési meccsek után az FK elleni legutóbbi bajnokin is mindjárt góllal mutatkozott be - nem véletlenül emelte ki fentebb a szegedi szakember is a makóiak remek külföldi igazolásait. "Átlagos héten vagyunk túl, ám a hétvége korántsem lesz átlagos, hiszen a bajnokság legerősebb csapatával kell megvívnunk. Nem feltartott kézzel megyünk a Felső Tisza partra, de kétségtelenül a szegedi csapat az esélyes" - vélekedett a csapata előtt álló derbiről Bódi Attila, akinek dolgát nehezíti, hogy egy-két kulcsemberére továbbra sem számíthat. "

Sarnyai Róbert

és

Tóth Timóteusz

továbbra is sérült,

Kanász Zoltán

pedig beteg" - sorolta a hiányzókat Bódi Attila, aki hozzátette, nagyjából ugyanaz a keret készül a Volán ellen, amely az FK-val szembeni sikert jegyezte. A makói vezetőedző egyébként nem ülhet csapata kispadján, mivel az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága március 18-ig "minden jellegű mérkőzésre vonatkozóan" eltiltotta a sportszakmai tevékenységtől.

A Tisza Volán SC Szeged várható kerete:

Dongó Dénes, Garamvölgyi Csaba (kapusok), Kormányos Kolos, Vida Gergely, Grünvald Attila, Dargó Balázs, Beretka Péter, Faragó Bence, Puskás Csaba, Ondrejó Tamás, Szabó Attila, Mucsi Máté, Buzási Péter, Szilágyi Norbert, Joseph Ngalle, Szalma Gergely, Szűcs Dávid, Hacker Bence.

A Makó FC várható kerete:

Czirbus Gábor, Frank Ádám (kapusok), Szilvási János, Alexandar Jovetic, Pataki Viktor, Horváth Gábor, Bány Tamás, Bakos Tamás, Tóth Attila, Dejan Veselinov, Rade Cetkocic, Béres Róbert, Bress Balázs, Győri András, Horváth Máté, Mátó Gergő.

A két csapat őszi mérkőzésén (2013. augusztus 24.):

Labdarúgó megyei I. osztály 2. forduló: Makó FC - Tisza Volán SC Szeged 0-2 (0-0)

Makó, Erdei Ferenc téri stadion, 250 néző. Vezette: Szöllősi (Kócsó, Szeri).

Makó:

Czirbus - Szilvási, Győri, Jovetic, Horváth G., Kalász, Bakos (Bány 73'), M. Guberinic (Rakonczai 73'), Horváth K. (Pataki 60'), V. Guberinic (Béres 73'), Veselinov.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Kulacsik (Buzási 59'), Beretka (Puhalák 84'), Szilágyi (Tóth . 75'), Puskás (Kazi 90+1), Faragó (Szabó A. 90+1').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Faragó (58'), Buzási (90').

Sárga lap:

Horváth G. (27'), Horváth K. (41'), ill. Szilágyi (22'), Vida (38'), Dargó (43'), Kazi (90+2').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.