Sport

Labdarúgás: ismét megosztozott a pontokon a SZVSE és az FK + FOTÓK

Labdarúgás: ismét megosztozott a pontokon a SZVSE és az FK + FOTÓK

2014. március 29., szombat
Labdarúgás: ismét megosztozott a pontokon a SZVSE és az FK + FOTÓK
DSCF7638

Pécsek Tibor pontszerzéssel mutatkozott be a vasutasok kispadján, Major László az utolsó percben egyenlített a szegedi derbin.

Az őszi 1-1 után

ezúttal is 1-1-re végzett egymással a megyei I. osztályban a két helyi rivális, a Szegedi VSE és az FK 1899 Szeged. A forgatókönyv is hasonló volt: a vendégek az első félidőben vezetést szereztek, a hazaiak a hajrában egyenlítettek. Érdekes előzmények vezették fel az összecsapást, zsinórban elszenvedett három vereséget követően ugyanis vezetőedzőt váltott a tizenkettedik helyen tanyázó SZVSE.

Berki István

helyét

Pécsek Tibor

foglalta el a kispadon, aki eddig játékosként szolgálta a klubot. Rendkívül motiváltan kezdtek a vasutasok, ahogy ez ilyen esetben lenni szokott. Irányítottak is, ám a 18. percben megtört a lendületük. Egy szögletnél elfeledkeztek a rutinos

Dóra Jánosnál

, aki ezúttal is büntetett, nagyszerű gólt fejelt; 0-1! A folytatásban kapkodóvá vált a játék, nem tudott kibontakozni a hazai gárda, a vendégek őrizték előnyüket, sok hiba tarkította a küzdelmet. A második felvonásra a korábbinál is nagyobb akarattal jöttek ki a vendéglátók. Nyomtak, nyomtak, helyzeteket alakítottak ki, szabadrúgásokkal is veszélyeztettek, de csak nem akart megszületni az egyenlítő találat. Amikor sokan már elkönyvelték a diszkoszvetősök sikerét, a 90. percben csattant az ostor. A szünetben csereként beállt

Major László

mélységből indult (az FK-sok vitatták, hogy egy társa lesen helyezkedett), kilépett, elhúzta a játékszert

Brunczvik Dániel

portás mellett, majd a kapuba gurított, pontot mentve együttesének; 1-1! Az iksz következtében a 28 pontos FK 1899 Szeged egy helyet visszacsúszott, jelenleg a nyolcadik a tabellán, míg a 15 pontos SZVSE továbbra is tizenkettedik.

Labdarúgó megyei I. osztály 20. forduló:

Szegedi VSE - FK 1899 Szeged 1-1 (0-1).

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző, vezette: Szöllősi Ferenc (Csamangó Tamás, Samu László).

SZVSE:

Pluhár - Báló M. (Olajos 85'), Fülöp, Mácsai, Nagypál, Törköly, Kenderesi (Szabó T. 80'), Tanács (Major 46'), Németh V. (Ponyokai 10'), Busa, Bagi (Simon 70'). Vezetőedző: Pécsek Tibor.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Szecska (Degovics 46'), Boldizsár, Turján, Barta, Lajkó (Gyurkovics 35'), Csuka (Dedovics 70'), Imre, Péter-Szabó (Szalai 55'), Varga M. (Németh A. 85'), Dóra. Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Major L. (90'), illetve Dóra J. (18') Pécsek Tibor:

"Az első félidőt átaludtuk, majd a szünetben sikerült összekapni a srácok fejét. Kimentek a második felvonásra, és megmutatták, tudnak küzdeni. Végig fegyelmezetten futballoztak, betartották, amit megbeszéltünk. A szerencse is mellénk állt a hajrában, ám annak van szerencséje, aki tesz is érte. Úgy gondolom, az akarat és a küzdeni tudás volt az, ami hozta nekünk az egy pontot ezen a napon, e téren javultunk fel a második félidőre. Készültünk arra, hogy az FK előszeretettel indítja két gyors szélsőjét, beadásokkal operálnak. Próbáltuk lezárni a területeket, megakadályozni a centerezéseket, és jól is tettük a dolgunkat, hiszen mezőnyből alig-alig tudtak beadni. Egy rögzített szituációnál viszont elaludtunk, abból kaptuk a gólt. Ami a folytatást illeti, mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, igyekszünk előrébb lépni a tabellán. Nyerni akarunk, bárki is az ellenfél! Húsz éve vagyok a futballban, másodszor dolgozom edzőként, így tisztában vagyok vele, hogy a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. Persze tennünk is kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk a bajnokságban hátralévő részében!"

Hüvös Gábor:

"A második félidei hozzáállásunkat és az ellenfél nagyobb akarását tekintve igazságosnak érzem az eredményt. Talán ha van még hátra öt-tíz perc, akkor ki is kapunk. Sajnos komoly gondok vannak a csapatban a hozzáállással, túl nagy a kényelem, alacsony a motiváltsági szint. Nehéz sorozat áll előttünk, nagy szükség lett volna erre a most elveszített két pontra. Gratulálok a SZVSE második félidei hozzáállásához, példamutatóan küzdöttek a pályán, gyakorlatilag lefociztak bennünket!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.