Sport

Labdarúgás: büntetőt hibázott, és kikapott a Vásárhely + FOTÓK

Labdarúgás: büntetőt hibázott, és kikapott a Vásárhely + FOTÓK

2014. március 8., szombat
Labdarúgás: büntetőt hibázott, és kikapott a Vásárhely + FOTÓK
csanadpalota_hfc_mjDSC_0403

Nem sikerült Lóczi István bemutatkozása a vásárhelyi padon: a három kiállítást és egy gólt hozó, roppant parázs rangadót a Csanádpalota nyerte meg.

Csanádpalota, 100 néző
2014. március 8., 14.30
Csanádpalota FC
Hódmezővásárhelyi FC
A meccs befejeződött.
játékvezető: Kovács Attila • asszisztensek: Gera Ferenc, Kasza László
1
-
0

A megyei I. osztály 17. fordulójában:

Csanádpalota FC - Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (1-0).

Csanádpalota, 100 néző, vezeti: Kovács Attila (Gera Ferenc, Kasza László).

Csanádpalota:

Hajdu - Vlad, Varga Cs., Luculescu, Gabor, Boros, Corbu, Cotuna, Lakatos, Siclovan, Piue. Vezetőedző: Lakatos Rudolf.

Hódmezővásárhely:

Vasas - Grósz, Antal (Tóth J. 46'), Kökény (Szabó M. 70'), Marton, Kerepeczki, Varga M. (Keller 80'), Konc (Hatvani 83'), Varga R. (Nagy A. 58'), Bernát, Rácz. Vezetőedző: Lóczi István.

Gólszerzők:

C. Siclovan (45')

Kiállítva:

B. Vlad (94'), illetve Marton B. (37'), Bernát P. (94') Lakatos Rudolf:

"Nagyon kemény mérkőzésen sikerült kiszenvednünk a győzelmet az emberhátrányban is rendületlenül támadó HFC ellen. A csapat a diadalát Molnár Lászlónak ajánlja, mielőbbi gyógyulást és visszatérést kívánunk neki."

Lóczi István:

"Várhatóan parázs hangulatú meccs volt. Marton kiállítása elhamarkodott volt (első sárga lapja miatt), ennek ellenére nem sokkal később büntetőhöz jutottunk, amit sajnos kihagytunk. Egyetlen hibánkat aztán kihasználta az ellenfél, így hátrányban vonultunk szünetre. A második felvonást tíz emberrel is végigtámadtuk, sok helyzetünk volt, ám ezeket nem sikerült értékesítenünk. A csanádpalotai klub játékospolitikájáról megvan a véleményem, de nem kívánom elmondani..."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
96'
Vásárhelyi bedobás után egy lövés, a labda levágódott a védőkről. Piue indult meg a játékszerrel, betört a vendégek tizenhatosán belülre, ahol elesett. A hazaiak büntetőt reklamáltak, de már nem hatották meg a sporit. Ezt követően vége a hatperces ráadásnak, győzött a Csanádpalota. Sajnos dulakodás tört ki a lefújás után a két szurkolótábor között, melybe a rendezők is beavatkoztak, a rendőröknek nagy nehézségek árán sikerült megfékezniük a rendbontást. Kár ezért az incidensért...
94'
Újabb tömegjelenetek a gyepen. Két kiállítás a vége a dulakodásnak: Bernát Péter és Bodgan Vlad kapott piros lapot.
92'
Vasas kapus ívelte előre a szabadrúgást a felezővonaltól, mindent egy lapra feltéve támad a HFC. Kollégája, Hajdu kezében halt el a bogyó.
91'
Az ötösről tudtak csúsztatni egy tömörülésben a vásárhelyiek, elképesztő bravúrral védett Hajdu kapus.
90'
A sok ápolás miatt öt perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
90'
Komoly ütközések a hajrában, parázs jelenetek a pályán, korántsem indulatmentesek a felek.
88'
Akár döntésre vihette volna a dolgot a Palota: egy indítást kamikázeszerű kirobbanással ütött el Vasas kapus, de közben már les miatt szabadrúgást is kaptak a vendégek.
87'
A felezővonalról nyestek előre egy szabadrúgást a vendégek: mindenki előtt elszállt a labda, lepattant a gólvonal előtt, a meglepett Hajdu kapus kiváló reflexszel, gyors vetődéssel tolta a bőrt a kapufa mellől kornerre.
86'
Ígéretes lehetőség maradt ki a palotai kapu előtt: Rácz Dezső egyenlíthetett volna, de a lövés előtt begörcsölt a lába. Ápolni is kellett a csatárt.
83'
Konc Adrián helyére Hatvani József állt be a vendégeknél, Lóczi István ezzel kihasználta utolsó cserelehetőségét is.
82'
Gabort kellett ápolni, addig állt a játék.
80'
Újabb HFC-csere: Varga Máté le, Keller Zoltán be. A palotaiak továbbra sem változtatnak.
79'
Állandósult a vásárhelyiek fölénye. Konc Adrián 32 méterről alig bombázott mellé szabadrúgásból, a kapu jobb oldala felé tartott a laszti.
76'
Hatalmas bedobást követően Szabó Márk esett el a hazai tizenhatoson belül, a vendégek azonnal reklamálni kezdtek, szerintük lerántás történt, a játékvezető azonban ezúttal nem ítélt büntetőt.
75'
Vásárhelyi szabadrúgás ívelődött középre, a védőknek sikerült kifejelniük a labdát. Egyre elkeseredettebben akciózik a HFC.
71'
Támadásban a HFC: komoly kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, Nagy András nem tudott lőni, Varga Máté már igen, löketét szögletre blokkolták.
70'
Kökény helyére Szabó Márk érkezett a vendégeknél, kockáztat tehát Lóczi mester.
67'
Siclovan nagyszerűen futott el a bal oldalon, éles szögből, 14 méterről szánta el magát lövésre, labdája csúnyán fölé szállt.
66'
Mezőnyjátékkal telnek a percek a második félidő közepén. A Csanádpalota megerősítette középpályáját, masszívan védekezik, sok apró szabálytalanság tördeli a játékot.
62'
Bernát Péter elől az utolsó pillanatban mentettek szögletre a hazaiak. Nem sokkal később Piue kicselezte a teljes vásárhelyi védelmet, Vasas Gábor tudta végül leszedni a játékszert a legveszélyesebb palotai támadó lábáról.
58'
Nagy András lépett pályára a vendégeknél, Varga Róbert ült le. Megpróbálják átvenni az irányítást a látogatók, de egyelőre nem járnak sikerrel.
54'
Némi zavar a vásárhelyi védelemben, Kökény Tamás hibája után üggyel-bajjal sikerült szögletre tisztázniuk. Támad a Csanádpalota, magabiztosan őrzi előnyét. Lóczi István cserékre készül, frissíteni akar.
50'
Boros Ádám 28 méteres ágyúzása komoly gondot okozott Vasas Gábornak, aki azonban hárítani tudta a középre tartó kísérletet. Ezután odaát Bernát Péter robbant be egy éles beadásra, centikkel maradt le a lasztiról, amit Hajdu kapus tudott így begyűjteni.
46'
A sérült Antal Krisztián Tóth József váltotta a vendégeknél a szünetben.
46'
A hazaiak kezdték a második felvonást.
SZÜNET!
45+1'
Kiváló első félidőt láthattunk, volt itt minden, kiállítás, kihagyott tizenegyes, csattanóként gól is, tömény izgalom! Picit szusszanhatnak a felek.
45'
GÓÓÓL 1-0! Calin Siclovant ugratták ki a hazaiak, a támadó 30 méteren át vezette a vendégek védői mellett, között, majd a kapuját elhagyó Vasas Gábor mellett lágyan a jobb alsóba gurított. Vezet tehát a Csanádpalota!
43'
Vladot indították a hazaiak, kicsit hosszú volt az átadás, nem érte utol a román futballista.
42'
A kihagyott tizenegyes után is jobbára a vendégek rohamoznak, majd úgy tűnik, a félidő végére átveszi az irányítást a Csanádpalota.
39'
Hajdu jobbra mozdult, Varga Máté viszont a bal kapufa mellé küldte a büntetőt. Elképesztően nagy esélyt szalasztott el a HFC!
38'
TIZENEGYES! Bernát Pétert a tizenhatos vonalánál hátulról akasztották a palotaiak, nincs apelláta, a bíró határozottan a tizenegyespontra mutatott.
37'
Marton Bence második sárgáját kapta meg egy rossz ütemű, a palotai tizenhatosnál elkövetett becsúszásért. Térden rúgta ellenfelét, el kell hagynia a játékteret, emberhátrányban a Vásárhely!
34'
Akcióban a piros mezesek. Bernát Péter elől sikerült kifejelniük a labdát a hazaiaknak. Továbbra is enyhe mezőnyfölényben a HFC, ám a vendégek kicsit lassan hozzák át a bogyót a középpályán. Racionális a Palota játéka, stabil védekezésből gyors kontrákat indítanak, van is ezekben fantázia.
31'
A csanádpalotai Varga Csaba tört a tizenhatoson belülre, lövőhelyzetbe került, majd Boros Ádám elé sarkazott. Ő azonnal tüzelt, nem sokkal a jobb kapufa mellé. Változatos az összecsapás, mindkét ketrec forgott már veszélyben.
27'
Varga Róbert 17 méterről lőtt, Hajdu kapus hatalmas bravúrral tolta a felső lécre a lasztit, ahonnan szögletre perdült. Ez volt az eddigi legnagyobb lehetőség, most megúszta a Csanádpalota.
23'
Enyhe mezőnyfölénybe kerültek a piros mezesek, akik továbbra is magas labdákkal operálnak. Rácz Dezső kapott az imént remek labdát, de rosszul vette át, majd indulhatott az ellenakció. Piue tudott kilépni, egy védő kíséretében betört a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről gyatrán mellé lőtt.
19'
Marton Bence bal oldali szöglete élesen ívelődött Hajdu kapuja elé, a tömörülésben Rácz Dezsőt lökték rá a labdára, végül a játékvezető a hazaiak javára ítélt szabadrúgást.
17'
Parázs a hangulat a nézőtéren, szerencsére a pályára ez nem ragadt át. Öldöklő küzdelem és kiegyenlített erőviszonyok jellemzik a találkozót, nagyobb helyzetet nem láttunk. A nagy szélben a vendégek előreívelései eléggé kiszámíthatatlanok.
13'
Itt az első kisebb incidens: a vásárhelyi szurkolókat kellett a korlátok mögé küldeniük a rendezőknek.
12'
Ígéretesek a hazai akciók, de az utolsó passzokat rendre hatástalanítja a vásárhelyi védelem. A vendégek felívelésekkel próbálkoznak, ezekben nincs átütőerő.
8'
Változatos a játék, egyik együttes se tud fölényt kialakítani. Feltámadt a szél, keresztirányban fúj a pályán, eléggé zavarja a futballistákat. Szemlátomást nagyon motivált a Csanádpalota, a vásárhelyieknek nem lesz egyszerű begyűjteniük a három pontot.
5'
Varga Máté szabadrúgásból veszélyeztette a palotai kaput, fölé szállt a kísérlet.
4'
Magas hőfokon kezdtek a csapatok. A jobb oldalon Luculescu előtt adódott az első lehetőség, szépen ment el, 8 méterről éles szögből nem vállalta a lövést, visszagurított, az érkező társak elől viszont már menteni tudtak a védők.
1'
A hazai futballisták nőnap alkalmából virággal kedveskedtek a hölgy szurkolóknak. Majd a HFC indította útjára a labdát.
14.20: Köszöntjük az olvasókat, hamarosan indul a rangadó, a Csanádpalota a Hódmezővásárhely gárdáját fogadja. Tiszta piros szerelésben lépnek pályára a vendégek, míg a hazaiak fehér-sötétkék csíkos felsőben, sötétkék nadrágban, fehér sportszárban. Az ismert körülmények miatt sok a rendező, reméljük, nem lesz probléma. Körülbelül 50 fős vásárhelyi ultratábor hangos, sportszerű énekléssel garantálja a jó hangulatot. Bízzunk benne, így lesz ez végig! A mérkőzés Kovács Attila sípjelére 14.30-kor órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.