Sport

Labdarúgás: ásotthalmi diadalával élen a Tisza Volán + FOTÓK

Labdarúgás: ásotthalmi diadalával élen a Tisza Volán + FOTÓK

2014. március 2., vasárnap
Labdarúgás: ásotthalmi diadalával élen a Tisza Volán + FOTÓK
asotthalom_tisza_volan19_gs

Begyűjtötte kötelező győzelmét a Tisza Volán Ásotthalmon, s a Mórahalom vásárhelyi diadalával átvette a vezetést a megyeegyes tabellán.

"Mi vagyunk az elsők!" - hangzott meccs végén a csatakiáltás, amit egy közös "ollézás" követett. A Tisza Volán SC Szeged öltözőjéből kiszűrődő örömhangok története egy olyan egygólos meccs, amit minden edző így képzel el: magabiztos játék, kidolgozott helyzetek, betonbiztos védekezés, ahol a kapus kizárólag a bekkek irányításával van elfoglalva, és felszedi a lecsorgó labdákat, lehúz egy-egy kósza beadást. Na és e történethez tartozik a listavezető hazai botlása is. E konstellációból pedig semmi más nem következhet, csak az előzés ténye. Magyarán szólva, a Tisza Volán győzelmet érő teljesítményt mutatott be, és mivel a tabellán három ponttal vezető

Hódmezővásárhely kikapott a Mórahalomtól

, így a jobb gólkülönbség okán a kék-feketék ugrottak az élre. Ami pedig az Ásotthalom játékát illeti: egy cseppet sem kell szégyenkezniük Bajiéknak, sőt. A betegségek, sérülések sújtotta gárda nem könnyítette meg a Volán dolgát, igaz nem is igen okoztak neki veszélyt. A Hevesi-legények sokat dolgoztak, keményen küzdöttek, de a támadójátékban nem igen tudták megközelíteni a szegedieket.

Ásotthalom, 100 néző
2014. március 2., 14.30
Ásotthalom TE
Tisza Volán SC Szeged
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Fülöp István Zoltán • asszisztensek: Soós István, Fodor Lajos
0
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 16. forduló:

Ásotthalom TE - Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-1)

Ásotthalom, 100 néző. Vezette: Fülöp István Zoltán (Soós István, Fodor Lajos).

Ásotthalom:

Urlauber - Somlyai, Vastag, Dóra T., Malatinszky (Kothencz 69'), Rencsár, Dobák, Szlobodnyik, Hatvani Z. (Hatvani I. 73'), Baji R., Bokányi.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó, Mucsi (Kulacsik 65'), Puskás, Ondrejó, Faragó, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Beretka (19').

Sárga lap:

Rencsár (18'). Hevesi Tibor:

"A mérkőzés összképét illetően a csapat egységesen játszott, nagyot küzdött. Olyan védőmunkát kértem a fiúktól a meccs előtt, hogy a csapatrészek segítsék ki egymást, sokat mozogjanak együtt, de sajnos ez a munka minden erőnket felőrölte, így a támadásra már kevés energiánk a maradt. Lényegében lemásoltuk a tavalyi találkozónkat. Nem szoktam ilyet mondani edzőként, de a sérüléseket és a hiányzókat is tekintve ezzel a szoros eredménnyel már a meccs előtt is kiegyeztem volna."

Tóth Ákos:

"Az első félidőben döcögött a játékunk, s nem csak a pálya miatt. Viszont a kis gólkülönbségű győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben ma."

Online közvetítésünk:

90+3'
A spori kéri a labdát, lefújja a meccset! Nyert a Volán!
90+2'
Ondrejó egy kis szögletet teker be, a hosszú sarok felett száll ki a lasztija.
90'
A spori három perc hosszabbítást mutat.
89'
Beretkát Szűcs Dávid váltja.
88'
Egy gyors kontrával ismét a vendég kapu előtt az Ásotthalom hosszú idő után, ám a hazai védelem a helyén van.
85'
Egy jobbról érkező szögletre két kék-fekete robban be, de lökés miatt szabadrúgás kifelé. Lényegileg egykapuzik a Volán az utóbbi percekben, mint ez a helyzet is mutatja.
asotthalom_tisza_volan22_gs
83'
Újabb vendég csere: a szélső játékon erősítendő, Buzási jön Kormányos Kolos helyett.
79'
Szilágyi érkezik a Volánnál Faragó Bence helyett.
77'
Bokányi nagy bedobása jobbról, lepattan a falról, Baji Renátó 15-ről ráküldi, fölé!
75'
Szolákovics váltja Dobák Arnoldot az Ásottnál.
73'
Hatvani helyett Hatvani a hazaiaknál: Zoltán helyett István érkezik csereként.
71'
A szögletet a hosszúból szedi ki hátravetődve a hazai portás.
70'
Volán beadásra Somlyai ér vissza, Kulacsik csúsztatja szögletre.
69'
Ásotthalmi csere: Kothencz be, Malatinszky le.
68'
Urlauber menetrend szerint véd ismét! Bal oldalon a 16-os bal sarkától lép be a kapu felé Beretka, tisztára cselezi magát, kapura lő, megpattan, a kapus lábbal véd, azután kézzel fogja.
asotthalom_tisza_volan33_gs
66'
Bal oldalról száll be egy szabadrúgás, a hazai kapus kissé alászalad, de szögletre csúsztat kézzel így is.
65'
Kulacsik jön Mucsi helyett a Volánnál.
60'
Erőteljes szegedi rohamok! Előbb Ondrejó csapja be ötletes cselével védőjét a 16-os jobb oldalán, félmagasan, veszélyesen emeli be a lasztit, de az elszáll a ketrec előtt, aztán alig valamivel utána Faragó kap egy remek ütemű zsugát a bal összekötő helyéről, ám az eddig is magabiztos Urlauber ismét határozottan jön ki, a támadó lábára vetődik, övé a labda.
58'
A 16-os jobb sarka mellől jön a Volán szabadrúgása, Puskás teker remek szögből, de a hármas sorfal felfogja a bogyót.
56'
Egy élesen beívelt labdát messze kifutva kapujából Urlauber húz le.
asotthalom_tisza_volan14_gs
54'
Mucsi bal oldali szögletét a rövid oldalon Faragó csúsztatja fölé.
48'
A bal oldalon Faragó tör be a 16-oson belülre, élesen-laposan belőtt labdájára, Ondrejó robban be, és hét méterről kapásból a felsőlécet forgácsolja szét, a kipattanóra Kormányos érkezik, ismétel, visszazárnak a védők.
46'
Az Ásotthalom kezdi a második félidőt!
SZÜNET!
45'
Fülöp spori nem teketóriázik, lefújja az első félidőt.
44'
Egy labdaszerzést követően egyéni ellenakció Baji Renátótól, egészen a vendég kapu előteréig menetel, 22 méterről lő, de belelépnek, Dongó fogja.
41'
Urlauber és Beretka egyéni párharca: a kapus kerekedik felül, miután egy hosszabb előre ívelést húz le az ék elől.
36'
Ásotthalmi bal oldali szöglet, hosszú idő után jutnak el a Volán kapujához a hazaiak. Baji ível be, Dongó felugorva, egy támadóval ütközve húzza le, de már szól is a síp: kapustámadás.
asotthalom_tisza_volan06_gs
35'
Puskás jobbról ad be egy keresztlabdát Beretkának, de egy leheletnyivel hosszabb mint kéne, a kifutó hazai portás előrevetődve ment, felszedi a bőrt.
31'
Nem nagyon tud kijönni a szorításból a sárga mezes gárda. A kék-feketék továbbra is indításokkal, kiugratásokkal próbálkoznak, de középen eléggé betömörül a hazai védelemmel.
27'
Kormányos Kolos ügyes, egyéni akciója: nem először iramodik meg a jobb oldalon, egy csel és már a 16-oson belül van, visszapasszol a 16 és felesre Ondrejónak, akinek lökete elakad a falban.
25'
Puskás jobb oldalról érkező, nagy bedobására fut ki Urlauber, s öklözi vissza a bogyót a mezőnybe határozottan.
21'
Szabó mélységből, remekül ugratja ki a bal oldalon Beretkát, aki lendületből próbálja elpöckölni Urlauber kapus mellett a labdát, de a hazai portás gyors vetődéssel, bravúrral véd.
19'
GÓÓÓL! Leesik az állunk, olyan találattal vezet a Volán! Beretka 22-23 méterről, a balösszekötő helyéről a jobb felsőbe teker be egy hatalmas gólt a sorfal fölött! 0-1!
18'
Beretka a felpattanó labdára fordul rá, de Rencsár rátart a lábára, sárga lap!
14'
Egy kontra végén jobb oldalon Baji tör be a 16-oson belülre az alapvonalnál, de a belőtt labdáját szögletre mentik a vendég bekkek. A sarokrúgás veszélytelenül száll el mindenki felett.
asotthalom_tisza_volan03_gs
11'
Először jut el a szegedi kapu előteréig az Ásott! Előbb Baji Renátó jobb oldali szabadrúgása ívelődik be mélyen, Dongó simán lehúzza, aztán ismét Baji pár másodperc múltán, átlő, eltöri a lasztit, a bal kapufa mellett pattog ki.
7'
Az első percekben látszódik, ami várható volt: a Volán irányít, az Ásotthalom térfelén zajlik a játék. Többször is próbálják a Tóth-legények indításokkal bejátszani a labdát a védők mögé, előbb Kormányos, utóbb Beretka indul be, helyzet azonban nem alakul ki.
4'
Puskás a szöglethez hasonló helyről szabadrúgást ívelhet be, most Vastag Balázs fejeli ki ezt a labdát.
3'
A Volán jut először szöglethez. Jobbról Puskás teker be élesen, de a röviden kifejelik a labdát a védők.
1'
A Tisza Volán kezdi a meccset!
14.30: Kezdéshez vonultak fel a csapatok. A hazaiak sárga mez, fekete nadrág fekete sportszárban, a vendég Tisza Volán kék-fekete csíkos mezben és fekete alsó szerelésben játszanak. Gyászszünettel kezdődik a meccs. 14.25: Már mindenki bemelegítette tagjait, a sporik is beizzították lábizmaikat, zászlaikat és a sípot! A sípmester egyébként az a Fülöp István Zoltán, akivel a SZEGEDma.hu is készített egy interjút másfél éve, annak apropóján, hogy akkortájt vezette 100. NB III-as meccsét. 14.20: Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat Ásotthalomról, ahol rövidesen kezdődik a Tisza Volán első tavaszi bajnokija. Kissé borongós az időjárás, reméljük, nem fog esni! Kezdés: 14.30!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.