Sport

Labdarúgás: a hajrában döntött a SZVSE a Kistelek ellen + FOTÓK

Labdarúgás: a hajrában döntött a SZVSE a Kistelek ellen + FOTÓK

2014. március 1., szombat
Labdarúgás: a hajrában döntött a SZVSE a Kistelek ellen + FOTÓK
SZS20140301_szvse_kistelek_005

Kiss Balázs utolsó percekben szerzett találatával tartotta otthon a három pontot a Szegedi VSE a Kisteleki TE ellen a Csongrád megyei I. osztály első tavaszi fordulójában.

A forduló előtt 12. vasutasok az utolsó előttit fogadták, hogy mégsem ígérkezett ez könnyű mérkőzésnek

Berki István

tanítványai számára, azt jelezte, hogy a két alakulat tavaly augusztusi bajnokiján 2-1-es kisteleki győzelem született. A találkozó ennek megfelelően igen szoros, főként a mezőnyben zajló küzdelemmel kezdődött. Ugyanakkor a hazaiak szinte első komolyabb helyzetükből betaláltak. Bár Szántó Dánielék addig is enyhe fölényben futballoztak, viszonylagos dominanciájuk csak a 24. percben érett góllá. Ekkor

Törköly Tamás

ment el harcosan az alapvonal környékéig a jobb oldalon, beadására pedig

Bagi Tamás

érkezett középen. A szegedi ékre sajátos módon nem jutott védő a vendégektől, így zavartalanul bólinthatott 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába. (1-0) A bekapott gól láthatóan nagyobb intenzitásra sarkallta a kistelekieket, akik fokozatosan vették át a játék irányítását, és a 35. minutumban ki is egyenlítettek.

Bosánszki Mihály

vezethetett gyors támadást a jobb szélen, majd a tizenhatos sarkáról laposan tekert a hosszúra, ahol az érkező

Koncz Róbert

állítgatás nélkül bombázott a kiszolgáltatott

Pluhár Gábor

mellett a hálóba. (1-1) Szünet után sem változott sokat a mérkőzés jellege, kemény, férfias, ám nem durva küzdelem folyt a pályán. Mindkét együttes előtt adódott lehetőség a gólszerzésre. Az 50. percben például Bagi 13 méteres lövését tolta szögletre

Szalkai Gábor

, a túloldalon pedig

Fődi Bence

durrantott ígéretes helyzetben kapu fölé. A játékrész derekén Szántó szabadrúgásból érkező beadására érkezett kiváló ütemben

Olajos Tamás

, de Szalkai még éppen időben leért a lába mellé tartó fejesre. A győztes találatot végül a vasutasok vitték be, amikor a 87. percben

Kiss Balázst

ugratták ki a középpályáról, a SZVSE támadója pedig futtából, 16 méterről kipókhálózta a bal felsőt. (2-1) A gyönyörű gól tehát diadalt, ezzel együtt három pontot jelentett Berki mester legénységének, akik így sikerrel a hátuk mögött utazhatnak jövő szombaton Szentesre. A kistelekiek legközelebb hazai pályán javíthatnak, az UTC ellen.

A megyei I. osztály 16. fordulójában:

Szegedi VSE – Kisteleki TE 2-1 (1-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Telek András (Zahorán János, Görgényi András).

SZVSE:

Pluhár – Olajos (Tanács 85’), Báló M., Fülöp, Nagypál, Papp Á. (Mácsai 58’), Busa, Simon (Németh 65’), Szántó, Törköly (Kiss 50’), Bagi (Szabó 87’).

Vezetőedző:

Berki István.

Kistelek:

Szalkai – Bakonyi, Rácz, Bárkányi (Papp D. 68’), Tóth, Bosánszki, Rostás, Lajos (Getyinás 65’), Gera (Kispál 46’), Koncz (Zuh 60’), Fődi.

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Bagi (24’), Kiss (83’), ill. Koncz (35’).

Sárga lap:

Fülöp (34’), Szántó (45’), Papp Á. (53’), ill. Rostás (2’), Tóth (45’), Rácz (46’). Berki István:

„Természetesen, az a legfontosabb, hogy a győzelmet megszereztük. Ennek nagyon örülök, annak viszont már kevésbé, hogy mindezt elég gyenge játékkal értük el. Mondhatnám, hogy idény eleji formát mutatott a csapat, és tény, hogy a folytatásban a játék minden elemében javulnunk kell. Nem voltunk ma elég frissek, sem elég élesek, és bár ez egy kiküzdött, viszont úgy gondolom, egyben megérdemelt győzelem is volt.”

Czeigersmidt Roland:

„Az a véleményem, hogy a mai napon két azonos képességű együttes találkozott. Őszintén megvallva, sem a Kistelek, sem a SZVSE nem érdemelte meg a győzelmet. A helyzetek alapján egy döntetlen reálisabb lett volna. Másrészt meg kell, védjem a csapatom részben, mert bizonyos mértékig én is hibás vagyok az eredményért. Egy-két cserém nem úgy sült el és nem azt az eredményt hozta, amit vártam.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.