Közélet

Kövér: rabok leszünk, vagy szabadok

Kövér: rabok leszünk, vagy szabadok

2014. március 28., péntek
Kövér: rabok leszünk, vagy szabadok
Kövér László

Kövér László szerint az április hatodikai választás tétje az is, hogy "rabok leszünk, vagy szabadok". Az Országgyűlés elnöke ezt a Fidesz-KDNP tiszaújvárosi kampányrendezvényén mondta péntek este.

A fideszes politikus szerint a reálisan gondolkodók április hatodikán arra a munkára fognak szavazni, amelyet az Orbán-kormány az elmúlt négy évben elvégzett, és amelyet folytatni szeretne.

Kövér László

- aki

Mengyi Roland

, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje mellett kampányolt - több mint ezer ember előtt, a Békemenetre utalva úgy fogalmazott: szombaton egy utolsó "kivonulással" jelezzük, hogy mit kíván a magyar nemzet. Mint mondta, újabb bizalmat kérnek a szavazóktól. "Az elmúlt négy évben, amit ember megtehetett, megtettük, voltak botlások, tévedések, de (...) van eredmény" - hangsúlyozta a politikus. A házelnök szerint 2002-ben azt hitték, hogy az a választás már lefutott, a Fidesz megnyeri, ám nem ez történt, "lélekben sokan voltunk, ám az urnáknál kevesebben". Hozzátette, most, ha az ország nem akarja, hogy a magyar történelem ismét az újra kezdésről szóljon, akkor egyetlen dolgot kell tenni, a folytatásra szavazni. Kövér László szólt arról, hogy az elmúlt négy évben a padlástól a pincéig átépítették és megújították az országot, az Országgyűlés több mint hétszáz olyan törvényt alkotott, amely az átalakításról szólt. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben nemcsak a gazdaság volt romokban és a pénzügyi helyzet volt zilált, hanem az állam hevert romokban, nem működött, az "állam a morális szétesés szélén állt". A szakadék széléről hozták vissza az országot, az összeomlástól mentették meg, ismét emelkedő pályára állították a hazát, "ismét felemelt fejjel járhatunk ebben a hazában" - hangsúlyozta. Most nem lehetünk olyan óvatlanok, hogy visszaengedjük őket a hatalomba - utalt a szocialistákra.

Pelczné Gáll Ildikó

, a Fidesz alelnöke a rendezvényen úgy fogalmazott: nagy megmérettetés előtt áll az ország, "ez egy mérföldkő lesz, hogyan folytatódik a jövő". Mint mondta: 2010 egy nagy választóvonal volt az országban, a szavazók döntése értelmében kétharmados többséggel alakíthatott kormányt a Fidesz-KDNP szövetség, amely az elmúlt négy évben komoly eredményeket ért el. Ezek között említette egyebek mellett a rezsicsökkentést, az ország gazdasági-pénzügyi stabilizálását, a minimálbér emelését, az egészségügy, az oktatás, a közbiztonság javítását, a munkahelyvédelmi akció-tervet. Folytatni kell ezt az utat - jelentette ki, hozzátéve: április hatodikán a jövőnkről szavazunk, mindannyiunkról, a közös tetteinkről. Mengyi Roland, aki jelenleg a térség országgyűlési képviselője, azt mondta: nagy a tét, az, hogy folytatódik-e tovább az, amit az elmúlt négy évben a kormány elkezdett, vagy visszatérnek azok, akik tönkre tették, fülig eladósították az országot. A szocialisták legnagyobb bűnének azt nevezte, hogy "megroppantatták gerincünket, sárba tiporták becsületünket" -, majd azt hangoztatta: a szocialisták 2002 és 2010 között azt mondták, térdre!, mi 2010-től azt mondjuk: talpra! Ugyanakkor nem szabad lebecsülni a szocialistákat - hívta fel a figyelmet. A politikus Borsod-Abaúj-Zemplén megyét az ország zászlóshajójának nevezte. Mint mondta: ha ez a hajó elsüllyed, az ország is elsüllyed, az a "kötelességünk, hogy megvédjük a megyét, az országot, nem szabad vissza adni a szocialista országrontók kezére".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.