Sport

Kézilabda: valódi katlanban verné a Vasast az SZKKSE

Kézilabda: valódi katlanban verné a Vasast az SZKKSE

2014. március 14., péntek
Kézilabda: valódi katlanban verné a Vasast az SZKKSE
szkkse_kispest_mj20

Újabb nagy rangadó következik az SZKKSE-Chance-Exicom számára vasárnap: a Vasas látogat Kiskundorozsmára, amelynek legyőzésével újabb lépéssel kerülhet közelebb a már-már biztos bajnoki címéhez a Marosán-alakulat.

Nyolc fordulóval az NB I/B Keleti csoport küzdelmeinek vége előtt nyolc ponttal vezeti a tabellát az SZKKSE-Chance-Exicom női kézilabdacsapata, miután a 2. helyen álló rivális Orosháza legutóbb kikapott a szegedieket is verő, jelenleg negyedik, de az ezüstéremért a 3. Vasassal és a Békés megyeikkel nagy harcban álló Kispesttől 29-22-re. Az angyalföldiek ellen vasárnap délután 17 órától rangadót vív a Marosán-csapat az Ács Géza Sportcsarnokban.

ONLINE!

Az SZKKSE-Chance-Exicom - Vasas SC NB I/B-s női kézilabda-mérkőzést a SZEGEDma.hu vasárnap délután 17 órától élőben közvetíti! Szurkoljon velünk a mieink sikeréért!

"

Jót tett a keddi deepwork-edzés

, volt rendesen izomláz, de megtörtük egy kicsit ezzel is az edzések monotonitását" - kezdte beszélgetésünket Marosán György vezetőedző. "Készülünk a Vasas ellen, 60 percen keresztül harcolnunk kell a mérkőzésen, és fel fogjuk szántani a dorozsmai csarnok parkettáját, s minimum egy góllal fogunk többet lőni, mint az ellenfél ezt ígérem a szurkolóinknak!" - fogadkozott a SZEGEDma.hu-n keresztül a drukkereknek a tréner, aki hozzátette, óriási harcra van kilátás, hiszen kiemelt fontosságú a találkozó a csapat számára. Az biztos, hogy lesznek hiányzók, hiszen

Scholtz Andrea

és

Lehmann-Dobó Andrea

továbbra is a maródiak listáján van,

Huszka Renáta

játéka kérdéses. "Nem lesz olyan sima a meccs, mint ősszel volt idegenben, de ez az a mérkőzés, amire a halottak is feltámadnak. Az elmúlt találkozókon ráadásul a kiegészítő emberek is bizonyították, helyük van a csapatban. Bízom mind a 16 játékosomban, aki nevezve lesz a meccsre" - jegyezte meg a csapat sikerkovács edzője. Mint emlékezhetünk, ősszel idegenben

29-22-re győztek

Karsai Robertáék idegenben, meglepően sima mérkőzésen a piros-kékek ellen. Most aligha várható könnyed diadal, az angyalföldiek december 1-jén, a KSZSE-től elszenvedett fiaskójuk óta veretlenül menetelnek: 78 gólos meccsen 14-gyel verték a Gyulát (46-32), legyőzték a Debrecen II-t (31-28) és a Kecskemétet (27-22), átgázoltak a Gyömrőn (44-17), legutóbb pedig a Szent Istvánon (30-20), előtte azonban a szegediek számára legkedvezőbb eredményt, 26-26-os döntetlent értek el a kispestiek ellen. Mint a tréner elárulta, az őszi találkozó óta érezhetően erősödött a Vasas a széleken, két nagyon jó képességű beállósuk van, két stabil kapussal hátul. Rajtuk kívül átlövőben

Fekete Bozsana

, irányítóban

Katona Liza

, s a frissen igazolt

Kiss Zsófia

játéka még színesebbé tette a piros-kékek játékát. "A védekezésen lesz a fő hangsúly, de a támadószekciónknak is jó formát kell mutatnia, s külön a Vasas ellen gyakorolt kreatív játékra lesz szükség részünkről. Nagyon fontos, hogy ismét meglegyen a Kispest elleni találkozón tapasztalt telt ház is, mivel nem könyvtári hangulatban szeretnénk nyerni, hanem egy valódi katlanban" - üzent a szurkolóknak Marosán György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.