Sport

Kézilabda: parádés feltámadás után nyert az SZKKSE

Kézilabda: parádés feltámadás után nyert az SZKKSE

2014. március 3., hétfő
Kézilabda: parádés feltámadás után nyert az SZKKSE
szkkse_kispest_mj30

Négygólos első félidei hátrányából parádés hajrával fordítva kétgólos győzelmet aratott az SZKKSE-Chance-Exicom a fővárosban.

A mérkőzés két szegedi góllal kezdődött, és így az 5. percben 2-0-s vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Ezt követően a támadások pontatlanabbá váltak és a gyors hazai játékosok ellentámadásai állandó veszélyt jelentettek a vendég csapat kapujára.

Marosán György

edző megpróbálta időkérése során rendezni a sorokat, de ez csak arra volt elegendő, hogy 6-3-as hazai vezetésről 6-5-re zárkózzanak fel. Ezt követően a hazai csapat egy 4-0-s sorozattal elhúzott és a szegedi csapat javára megítélt büntetődobást sem sikerült értékesíteni. A félidő végén sikerült egy kicsit feljebb kapaszkodniuk a szegedieknek, de így is 12-8-as hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben már feljavult a védelem és a támadások során is pontosabban lőtt az SZKKSE. Folyamatosan közeledett egymáshoz a két csapat, közben a hazaiak az általuk diktált tempótól elfáradni látszottak. A mérkőzés hajrájába 21-19-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok, ezt követően a szegediek megrázták magukat és egy 5-0-ás etappal átvették a vezetést. A kapuban

Dobó Mónika

mindent hárított, a támadások befejezésénél pedig

Zsilák Katalin

remekelt,

Karsai Roberta

pedig biztos kézzel értékesítette a megítélt hétmétereseket. A mérkőzés végén a szegedi csapat kettős emberhátrányba került, de a hazai csapat csak egy gólt tudott szerezni, így a végén 24-22-re győztek a Marosán-tanítványok, akik a mérkőzés végére felőrölték a SZISE ellenállását.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 17. forduló:

Szent István SE Építők - SZKKSE-Chance-Exicom 22-24 (12-8)

Budapest, Építők-sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Alapi Ariel, Kovács Tamás.

SZKKSE:

DOBÓ - TÓTH 5, SELMECI 5, HUSZKA, KARSAI 8/3, ARON 2, ZSILÁK 3.

Csere:

Kovács (kapus), VÉR, Dávid, Grandjean, Zsikó, Varga 1, HÓDI, Zsibrita, Khouiled.

Vezetőedző:

Marosán György.

A Szent István SE legeredményesebb játékosa:

Orbán 6, Szerző 6.

Hétméteres:

3/1, ill. 4/3

Kiállítás:

12 ill. 18 perc Marosán György:

"Egy szimpatikusan küzdő, jó játékot játszó csapat otthonából sikerült két értékes pontot elhoznunk!"

Junior mérkőzés:

Szent István SE - Szeged KKSE-Chance-Exicom 48-25 (23-12) Legeredményesebb Szeged-KKSE játékos: Zsikó Zs. 10/2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.