Közélet

Kétmilliárdos sportfejlesztés Hódmezővásárhelyen

Kétmilliárdos sportfejlesztés Hódmezővásárhelyen

2014. március 28., péntek
Kétmilliárdos sportfejlesztés Hódmezővásárhelyen
Gyarmati Dezsõ; Kiss László; Lázár János; Gyurta Dániel; Almási István

Kétmilliárd forintos sportfejlesztési program indul Hódmezővásárhelyen - jelentette be Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken az alföldi városban.

A politikus a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett sajtótájékoztatón elmondta, a kormány döntött arról, hogy idén és jövőre is 400-400 millió forinttal támogatja a sportkomplexum bővítését annak érdekében, hogy az alkalmas legyen az ifjúsági úszó Európa-bajnokság megrendezésére 2016-ban. A következő két évben korszerűsítik a 2003-ban átadott fedett uszodát és épül egy 25x25 méteres bemelegítő medence – tette hozzá. A hódmezővásárhelyi önkormányzat saját forrásaiból már zajlik az uszoda és strand 500 millió forintos, elsősorban rekreációs célokat szolgáló bővítése – közölte az államtitkár. A városban szintén mintegy félmilliárd forintból vívó- és ökölvívó központot alakítanak ki. A városi stadionban pedig 150 millió forintból regionális atlétikai centrum épül többek között nyolcsávos, 400 méteres rekortán futópályával – tudatta a politikus. Az élsport mellett

Lázár János

kiemelt jelentőségűnek nevezte a szabadidős sporttevékenységekhez szükséges létesítmények fejlesztését is. Ennek egyik példájaként a sportuszoda szomszédságában található, jelenleg egykilométeres rekortán futópálya másfél kilométeresre bővítését említette. A sajtótájékoztatón jelen volt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó,

Gyurta Dániel

is, aki úgy fogalmazott, hogy hazajár Hódmezővásárhelyre. Amikor itthon van, a felkészülési időszakban rendre itt edzőtáborozik, ezért is áll közel hozzá a város - mondta a világklasszis versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.