Kultúra

Két hét múlva indul az Egyiptom-láz Szegeden + FOTÓK

Két hét múlva indul az Egyiptom-láz Szegeden + FOTÓK

2014. március 27., csütörtök
Két hét múlva indul az Egyiptom-láz Szegeden + FOTÓK
Kass_sirkamra03

Nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek a nagyszabású szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építésén. A Kass Galéria falaira már felkerültek az egyiptomi istenek és istennők, épül a sírkamra és alakul a különleges mennyezet is. A fáraók Egyiptoma című kiállítás első helyszínét április 11-én nyitják meg - adta hírül Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

Folyamatosan zajlik a szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építése: a Kass Galéria falára kézzel festik a szakemberek a különböző isteneket és istennőket, a túlvilággal kapcsolatos hieroglifa-szövegeket és jelképeket. A tér lassan teljesen sírkamrává alakul: a belmagasságot egy különleges álmennyezettel csökkentik, így is megidézve a többezer éves egyiptomi kripták hangulatát. A hónapok óta tartó munkálatok lassan a vége felé közelednek: a különleges terem kialakítása hamarosan befejeződik, hogy minden készen álljon a műtárgyak áprilisi érkezésére. A kiállítást április 11-én nyitják majd meg a Nagyposta melletti Kass Galériában (Vár u. 7.). A Móra Ferenc Múzeum eddigi legnagyszabásúbb kiállítása, A fáraók Egyiptoma három helyszínen kerül megrendezésre: a galéria után májusban a Fekete házban, júniusban pedig a főépületben nyílnak meg a fáraók világának szegedi kapui.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.