Sport

Kajak-kenu: telt házas világkupa várható május végén Szegeden

Kajak-kenu: telt házas világkupa várható május végén Szegeden

2014. március 11., kedd
Kajak-kenu: telt házas világkupa várható május végén Szegeden
kajakkenu_szeged_ia

Még a tavalyinál is nagyobb szabású kajak-kenu világkupát rendezhet a szervezőbizottság május 23-25. között Szegeden. Messze van még a nevezési időszak vége, ennek ellenére már több mint 800 résztvevő jelentkezett a versenyre.

Május végén most már egész biztosan megtölti Szeged városát a nemzetközi gyorsasági kajak-kenus elit. Két hónappal a nevezési határidő lezárása előtt a jelentkezők száma elérte a 800-at. "Tulajdonképpen még minket is meglepett a résztvevő országok hatalmas érdeklődése az idei világkupa iránt" – mondja

Ábrahám Attila

, a szervezőbizottság vezetője. "Tavaly április elején 600 főnél tartottunk, most pedig már átléptük a 800 fős létszámot is. Ennek alapján kijelenthető, hogy még a tervezettnél is nagyobb szabású versenyt rendezünk idén májusban Szegeden." Idén nem az idény legelső nemzetközi versenyét, hanem a nyári csúcsszezon előtt utolsó, vagyis harmadik világkupa futamot rendezheti meg Magyarország. Ráadásul a Maty-éri pálya és Szeged továbbra is nagy népszerűségnek örvend, a világ elit kedveli azokat a körülményeket, amelyeket Magyarország biztosítani tud az itt versenyző csapatok számára. "Nyilvánvaló, hogy szívesen jönnek, elsősorban azért, mert talán a világon sehol nem rajong annyira a közönség a kajak-kenuért, mint Szegeden" – folytatja Ábrahám Attila. "A cél, hogy idén is megteljenek a lelátók, ezért úgy döntöttünk, hogy a versenyt a hagyományoknak megfelelően 2014-ben is ingyen tekinthetik meg, akik a helyszínre kilátogatnak. Ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz a fő lelátón és a célban." Aki pedig nem tud a helyszínen szurkolni, az a televízió képernyője előtt is szoríthat Magyarország legsikeresebb válogatottjáért. Az MTVA már jelezte a szervezőbizottságnak, hogy az idei szegedi világkupát a műsorára tűzi és a versenyt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség partnereként az Eurosport is közvetíteni fogja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.