Közélet

Júniusban már Röszkéig tekerhetünk Mórahalomról

Júniusban már Röszkéig tekerhetünk Mórahalomról

2014. március 27., csütörtök
Júniusban már Röszkéig tekerhetünk Mórahalomról
_DSC0034

Nem véletlenül lett ismételten Kerékpárosbarát Település Mórahalom, hiszen újabb útszakasz épül a két keréken közlekedőknek pályázati forrásból. Ezúttal az eddig 27 km-es külterületi kerékpárút hálózat bővül a szerb határ irányába. A kerékpárút a Nagyszéksi Kulcsosháztól indul és egészen az autópálya felüljárójáig tekerhetnek majd rajta a biciklisek.

Biztonságos közlekedés, turisztikai vonzerő, sportosabb életmód: csak néhány ok azok közül, amelyek indokolták a Röszke felé tartó kerékpárút újabb szakaszának megépítését. Mórahalom vezetése fontosnak tartja a kerékpáros közlekedés népszerűsítését a lakosság körében, melynek érdekében már számos lépést megtett - mondta a város első embere, Nógrádi Zoltán. Ezúttal egy nemzetközi kerékpárútvonalhoz is kapcsolódik a város. A 4,34 km-es kerékpárút az Európát teljes egészében átszelő, Magyarországon a Duna és a Tisza mentén haladó, úgynevezett EUROVELO útszakasz része lesz, melynek célja, hogy az egész kontinenst összekötő kerékpárút hálózat épüljön. A beruházás már javában folyik, elkezdődtek az előkészítő munkálatok az út mentén: fakitermelés, szintkiegyenlítés, s a projektmenedzsment részéről a tájékoztató táblák kihelyezése is megtörtént, mely fontos információkat tartalmaz az arra járó bicikliseknek és járókelőknek egyaránt. A kerékpárút olyan fontos turisztikai látványosságok mellett halad el, mint a Nagyszéksós-tó, Bivalyrezervátum, Kancsal-tó, melyeket így már két keréken is biztonságosan megközelíthetnek a kirándulni vágyók. Dobó Zoltán projektmenedzser elmondta, az út május végéig elkészül, s a nyári főszezonban már használatba is veheti a lakosság és a turisták. A beruházás befejezését egy nagyszabású kerékpáros találkozóval szeretnék megünnepelni júniusban, ahová a térségből és a Vajdaságból több száz biciklis résztvevőre számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.