Kultúra

Ismét Magyarországon koncertezik a Dream Theater

Ismét Magyarországon koncertezik a Dream Theater

2014. március 10., hétfő
Ismét Magyarországon koncertezik a Dream Theater
dream-theater

A Dream Theater eddig nyolc koncertet adott Magyarországon, a progresszív metálzene hazai hívei július 26-án a Budapest Parkban ismét élvezhetik a műfaj egyik amerikai óriását - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az 1985-ben alakult és azóta világszerte mintegy 13 millió albumot eladó zenekarban mára két alapító tag maradt,

John Petrucci

gitáros-dalszerző és

John Myung

basszusgitáros. Mellettük

James LaBrie

énekel,

Jordan Rudess

játszik billentyűs hangszereken,

Mike Mangini

pedig dobol. A Dream Theater a tagok kimagasló technikai tudásáról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint rendkívül erőteljes koncertjeiről ismert. A csapat számos hivatalos élő albumot jelentetett meg, ennek ellenére a metálzenekarok közül talán az ő nevük alatt kering a legtöbb kalózfelvétel. Az együttes eddig 12 stúdióalbumot készített (a legutóbbi tavaly ősszel jelent meg), az elmúlt években a korábbiaknál is aktívabb, 2012-ben megkapta első Grammy-jelölését is az On the Backs of Angels című dalért. Az együttes Magyarországon is rendkívül népszerű. Első koncertjük 1998-ban volt a Petőfi Csarnokban, majd öt újabb budapesti koncert (2000, 2002, 2005, 2007, 2009) után 2011-ben a székesfehérvári FEZEN-fesztiválon játszottak, 2012 februárjában pedig a Budapest Sportarénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.