Közélet

Hamarosan tényleg beindul a szegedi biciklikölcsönzés + FOTÓK

Hamarosan tényleg beindul a szegedi biciklikölcsönzés + FOTÓK

2014. március 11., kedd
Hamarosan tényleg beindul a szegedi biciklikölcsönzés + FOTÓK
bringa05_gs

Elkezdődött a City Bike dokkolóállomásainak kiépítése, sőt, a szemfülesek már egy-egy tesztelő bicajost is láthattak száguldozni a városban.

Tavaly röppent fel a hír

, hogy a magyar nagyvárosok közül először Szegeden indul a Nyugat-Európában óriási népszerűségnek örvendő City Bike, vagyis a kölcsönbringa-program. A tervek szerint 2013 márciusában már használhattuk volna a járgányokat, majd

áprilisban kiderült

, a rendszer lelkének számító kölcsönzési háttérszoftvert nem sikerült időre letesztelni. Akkor

Szabó László

projektmenedzser a következőt nyilatkozta portálunknak: „a legfontosabb, hogy háttérszoftver megfelelően működjön, össze kell hangolnunk a netbankos és mobiltelefonos fizetést, továbbá a nyomkövető- és a felhasználóazonosító rendszer működését. Április második felében kezdjük el a Citybike-rendszerhez kapcsolódó kerékpártárolók kihelyezését Szegeden”. Többek között a Novotel Hotel Tisza-part felőli oldalában, illetve a Nagyáruház aljában már megépültek az első bringaállomások, amelyekből összesen tizenkettőt terveznek. Akiket a nyeregben látunk: tesztelők, a GPS-alapú nyomkövető megbízhatóságát próbálgatják. Az ügyben felkerestük a projektmenedzsert, aki viszont a március 21-re tervezett sajtótájékoztató előtt nem kívánt nyilatkozni. Hazánk első kölcsönbringa rendszerét pályázati forrás segítségével építik ki. A Sund Magyarország Kft. a Dél-alföldi Regionális Operatív Program pályázatán nyert 45 millió forintot, további 21 milliós önerővel készül a nemzetközi szintű kerékpár-kölcsönzési szolgáltatás kialakítása. Elsősorban a városba látogató turisták, a szegedi egyetemisták, az SZTE dolgozói és a szegediek használnának majd. Az árak barátságosak: a regisztráció egyszeri díja 300 forint, majd minden megkezdett óta 200 forint, a negyedik óra után pedig 1800 forint/nap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.