Közélet

Fidesz: a családi adórendszer fontos társadalmi üzenettel bír + VIDEÓ

Fidesz: a családi adórendszer fontos társadalmi üzenettel bír + VIDEÓ

2014. március 17., hétfő
Fidesz: a családi adórendszer fontos társadalmi üzenettel bír + VIDEÓ

A családok akkor lesznek erősek, ha a gyermeknevelés feltételeit nem segélyekből, hanem munkából sikerül megteremteni - jelentette ki Selmeczi Gabriella.

A Fidesz szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy még húsz nap van hátra az április 6-i országgyűlési választásig. A kormánypárti képviselő szerint „a családi adórendszer nemcsak azért fontos, mert több pénzt hagy a családok zsebében, hanem a társadalmi üzenete is legalább ennyire fontos”. A családi adórendszer bevezetése azt üzeni a magyar embereknek, hogy a családtámogatási rendszer alapja már nem a segélyezés, hanem a munka után járó adókedvezmény. Meggyőződésünk, hogy a családok akkor lesznek erősek, ha a gyermeknevelés feltételeit nem segélyekből, ilyen-olyan állami támogatásokból, ellátásokból, hanem munkából sikerül megteremteni – hangsúlyozta

Selmeczi Gabriella

. https://www.youtube.com/watch?v=tOEhLjROGK0 A politikus elmondta, céljuk az volt, hogy az adó- és a foglalkoztatási rendszert úgy alakítsák át, hogy minél több szülő dolgozhasson, és minél több maradjon a fizetésből a gyermekes munkavállalók zsebében. 2010-ben totális szemléletváltást hajtottunk végre, és egy olyan családtámogatási és adórendszer mellett döntöttünk, amelyben vállaltan azokat a szülőket segítjük elsősorban, akik a gyermeknevelés mellett dolgoznak is, és nem azt várják, hogy tartós munkavállalás nélkül, állami segélyekből majd csak el lesznek valahogy, és ezekből az állami segélyekből nevelik fel a gyermekeket – fejtette ki a Fidesz szóvivője. Úgy fogalmazott, „a családi adórendszer lényege, hogy a fizetésből eleve több marad a dolgozó szülőknél.” Az állam tehát eleve lemond az adóbevételek egy részéről a dolgozó szülők javára. Ennek köszönhetően 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban 180-180 milliárd forintot hagytunk a gyermekes munkavállalóknál, idén ennél is többet, 230 milliárd forintot, januártól ugyanis a kiskeresetű szülők adóját tovább csökkentettük – mutatott rá Selmeczi Gabriella. A nagyobbik kormánypárt szóvivője szerint „Magyarország ma jobban teljesít a munka mellett gyermeket nevelők megbecsülésében, mint a Gyurcsány-korszakban, amikor a gyermeket nevelőket magas munkanélküliség és rendkívül magas adók sújtották.” Felidézte, a szocialista kormányok elvették a gyermekes munkavállalóktól az egy és két gyermek után járó családi adókedvezményt is; ez a megszorítás akkor a gyermeket nevelő családok családok 89 százalékát érintette.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.