Közélet

Ezen a héten postázzák a levélben szavazók levélcsomagját

Ezen a héten postázzák a levélben szavazók levélcsomagját

2014. március 17., hétfő
Ezen a héten postázzák a levélben szavazók levélcsomagját
szavazas_valasztas_voks

Ezen a héten postázza azoknak a külföldön élő magyar választóknak a - szavazólapot is tartalmazó - levélcsomagot a Nemzeti Választási Iroda (NVI), akik már regisztráltak az április 6-i országgyűlési választásra.

A tavaszi parlamenti választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak az országos pártlistákra, regisztrálni március 22-én 16 óráig lehet az NVI-nél. A levélben szavazók szavazólapja eltér a magyarországi szavazás szavazólapjától: a voks elhelyezésére szolgáló kör a szkennelés megkönnyítése érdekében zöld színű, illetve nincs helye a bélyegzőlenyomatnak. A csomag tartalmazza továbbá a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozat nyomtatványát (ez az úgynevezett azonosító nyilatkozat), a szavazólap elhelyezésére szolgáló belső borítékot, a válaszborítékot (az NVI-nek címezve), valamint a szavazás módjáról szóló tájékoztatást. Azok a levélben szavazók, akik azt kérték, hogy személyesen vehessék át a szavazási levélcsomagjukat, március 22-től tehetik ezt meg (megjelölésük szerint) az országgyűlési egyéni választókerületi székhely településén, a kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Eszék, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár) vagy a kijelölt, határ menti településeken (Barcs, Battonya, Beregsurány, Biharkeresztes, Bódvaszilas, Csengersima, Gyula, Fehérgyarmat, Komárom, Kőszeg, Létavértes, Letenye, Letkés, Makó, Nagylak, Nyírábrány, Nyírlugos, Putnok, Rajka, Rédics, Sátoraljaújhely, Tiszabecs, Tompa, Tornyosnémeti, Vámosszabadi, Záhony).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.