Egészség

Egészségcseppek: Kis lépésekkel az egészséges életmódig + VIDEÓ

Egészségcseppek: Kis lépésekkel az egészséges életmódig + VIDEÓ

2014. március 27., csütörtök
Egészségcseppek: Kis lépésekkel az egészséges életmódig + VIDEÓ
tulsuly (1)

Ön el tud igazodni a diéták útvesztőjében? Tudja, mitől lesz egészséges az életmódja? Kovács Éva, a Stefánia Klinika mozgásterapeutája elárulta, hogyan vehetjük rá magunkat egy sportban gazdagabb életstílusra.

Sztárdiéta, kalóriaszámolós diéta, 90 napos diéta. Néhány a legismertebb módszerek közül, amelyekkel gyors és látványos fogyást ígérnek a nyári fürdőruhapánik előtt. De vajon tudják-e a hölgyek, milyen hatással van szervezetükre a hirtelen kalóriamegvonás? "Attól függ, hogy a megvonás ésszerű módszeren alapul-e, vagy pedig egy szájhagyomány útján terjedő dologról van szó. Nem lehet ugyanis méregtelenítést úgy elkezdeni, hogy olvasunk róla egy cikket. Ennek fontos orvos-egészségügyi háttere van" - hívta fel a figyelmet a mozgásterapeuta. A tapasztalat azt mutatja, egyre inkább előtérbe helyeződik az életmódváltás, vagyis a helyett, hogy hirtelen zéró toleranciát parancsolnának a hölgyek a szénhidrátnak, igyekeznek megfontoltan étkezni és persze sportolni. Habár a többség még így sem szeret kilépni a napi rutinból, s szívesen hangoztatja: úgy szeretne megszabadulni egy-két kilótól, de nincs ideje konditerembe járni. Pedig a cél eléréséhez ez lenne az első lépés. A szakember azt mondta, nem kell nagy dolgokra gondolni, elég piciben kezdeni, hogy a sportos napok beépüljenek a hétbe. "Az, hogy megvonjuk magunktól a kalóriákat, önmagában semmit sem jelent, pedig sajnos sokat bíznak ebben. Ha a diétát nem követi mozgás, ami megfelel az illető saját fittségi állapotának, akkor nem tud eredményt elérni." Könnyű beleesni ebbe a spirálba és még könnyebb feladni ezt az életmódot. Három év alatt felszedett súlyfelesleget ugyanis nem lehet három hét diétázással leadni, pedig heti háromszor egy óra mozgásnak akár két hét múlva is jelentkezhetnek apró, de pozitív hatásai.

Kovács Éva

úgy véli, ha valaki megtalálja azt a csoportot, amelyikkel szívesen jár a foglalkozásokra, visszatérő vendég lesz. A hölgyek egymást biztatják, barátságok köttetnek, így akár éveken át járnak a mozgásterapeutához. "Megismerik egymást, a tornával közelebb kerülnek egymáshoz, mint a munkahelye. Van egy reggeli csoportom, a tagjai már 22 éve járnak hozzám." Ha pedig valaki nem érez elég motivációt magában céljai elérése érdekében, akkor egy kétszemélyes wellness hétvégéért cserében induljon a szegedi fogyókúraversenyen, amelynek Kovács Éva egyben szervezője is. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, illetve arra, hogy ne csak akkor sportoljanak az emberek, amikor már az orvos tanácsolja. A magas vérnyomás, a kettes típusú cukorbetegség mind kiküszöbölhető, ha odafigyelünk testünkre.

Tekintse meg a Telin Tv riportját!

Kövesse a Stefánia Klinikát

weboldalukon

és a

Facebookon

is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.