Írjon nekünk

Közélet

Családi nap Tápén palacsintával, zenével és játékokkal + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

bohacscsaladinap_mj72Kézműves foglalkozás és ugrálóvár is várta a Tápén rendezett családi napra a környékbelieket, akiknek a művelődési ház igazgatója lufifigurákat is hajtogatott, igyekezve minden kérést teljesíteni.

Négyszázötven palacsintával és négyszáz lángossal készültek a tápéi családi napra – tudtuk meg Popovits Richárdtól, a Pick Étterem és Söröző vezetőjétől. A szombat délutáni rendezvényen eleinte a palacsintának volt nagyobb sikere, Tanács Fanni és Papp Vivien Dorina szerint a lekváros volt a legízletesebb, míg Török Sándorné a friss, helyben sütött lángost dicsérte. Fanni és Vivien kiskoruk óta barátnők, s elmondták, minden tápéi rendezvényre közösen mennek. A Heller Ödön Művelődési Ház igazgatója, Neparáczki Ferenctől egy-egy lufikardot is készített kérésre a lányoknak, akik nagyon jól érezték magukat a családi napon. „A kard mellett tigrist, virágot, maradat és például motort is rendeltek a tápéiak” – sorolta a művelődési ház igazgatója, milyen kérésekkel fordultak hozzá a résztvevők.

A rendezvényen népi iparművészek közreműködésével például csuhéból szalmából lehetett dísztárgyakat készíteni, míg Kendrella Ágnesék csapata jóvoltából szebbnél-szebb, csillámló arcfestések készültek. A családi napon a bátrabbak tehetségüket is megcsillogtathatták, a hétesztendős Kálmán Gábor egy dallal, míg a kilencéves László Virág egy versel készült. A produkciókért természetesen jutalom is járt, Bohács Zsolttól, a Csongrád megyei 1-es választókerület Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselőjelöltjétől egy-egy vattacukrot kaptak a gyerekek.

Ahogy a szerdai tápéi lakossági fórumon, a családi napon is többen a tápéi komppal kapcsolatban tettek fel kérdéseket Bohács Zsoltnak. „A kompot üzemeltető Jaksa Sándor anyagi problémái miatt nem tudta a szolgáltatást folytatni. Nem kapta meg az önkormányzattól sem az igényelt anyagi forrásokat, pedig a Fidesz-KDNP frakció mind a 14 tagja támogatta az előterjesztést, de 15 igen szavazatra lett volna szükség. A vállalkozónak több mint négymillió forint tartozása van, csak akkor tudja újraindítani a kompot, ha ezt az összeget megkapja” – ismertette a problémát a politikus.

Bohács Zsolt elmondta, a lakossági fórumon is egyértelműen kiderült, hogy a komp a legmegfelelőbb az érintetteknek, hiszen mezőgazdasági gépekkel, kerékpárral nem lehet felhajtani az autópályára. Hozzátette, baj esetén a tűzoltó és a mentő is komppal tud eljutni átjutni a túlpartra, vagyis életeket is menthet a tápéi komp. „Felvettem a kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, s amennyiben országgyűlési képviselőként tovább tudom folytatni a munkámat, a lehető legrövidebb időn belül próbáljuk orvosolni a problémát” – közölte. Bonyolítja a helyzetet azonban, hogy a városnak nincsenek eszközei, és a szaktárca csak az üzemeltetést támogatja pályázati úton keresztül, ezért sem egyszerű állami forrásokat szerezni erre a célra. Bohács hozzátette, önkormányzati képviselőként a szegedi közgyűlésben is próbálnak forrásokat keresni, illetve átcsoportosítani, hogy minél hamarabb újraindulhasson a kompközlekedés Tápén.

Hírzóna

Közzétette a Kormányinfó Plusz első videóját a kormányszóvivő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szentkirályi Alexandra a fiatalokat érintően több kérdésre is válaszolt.

Tovább olvasom

Hírzóna

A baloldali többség felfüggesztette egy fideszes képviselő mandátumát Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Cseri Tamás bírósághoz fordul az ügyben.

Tovább olvasom

Hírzóna

Óriási az igény a nyugdíjasok foglalkoztatására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felmérések szerint mintegy 800 ezer nyugdíjas vállalna munkát, elsősorban részmunkaidőben.

Tovább olvasom

Aktuál