Közélet

Bosznia- és Ukrajna-estet szervez a SZETE

Bosznia- és Ukrajna-estet szervez a SZETE

2014. március 25., kedd
Bosznia- és Ukrajna-estet szervez a SZETE
ukranvalsag

Mi történt Ukrajnában? Mik a történelmi előzmények? Hogyan alakul Krím sorsa a népszavazás után? Az Orosz Birodalom újraélesztése, vagy nemzetiségi önrendelkezés? Még nagyobb káosz, vagy népi összefogás várható? Felborul-e a daytoni egyezmény utáni kényes egyensúly? Hogyan tovább Bosznia-Hercegovinában? Átterjedhetnek-e a tiltakozások más térségbeli államokra? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Szegedi Történészhallgatók Egyesületének rendezvényén két meghívott kutató segítségével.

A Szegedi Történészhallgatók Egyesülete (SZETE) 2014. március 26-án 19 órától tartja a Millenniumi Kávéházban újabb előadó és vitaestjét. Az egyesület ugyan alig másfél hónapja szerveződött újjá, de tagjai már harmadik estjüket szervezik. Rendezvényeiket szándékosan igyekeznek nem az egyetem falai között tartani, hiszen fontosnak tartják a nyitottságot, mind más szakok, karok hallgatói, mind a város polgárai felé. Maguk az egyetemisták is bátrabban tesznek fel ilyen helyszíneken olyan kérdéseket, amelyeket esetleg egy iskolapadban nem mernének megérdeklődni.

Szélinger Balázs

(Mekelle University, Etiópia),

Ferwagner Péter Ákos

(SZTE) után újabb két előadót,

Heka Lászlót

(SZTE ÁJTK) és

Miletics Pétert

(MH Geoinformációs Szolgálat) hívtak meg. Etiópia és a Közel-Kelet témaköreit követően a posztkommunista országokban kialakult legújabb két válsággóccal, Bosznia-Hercegovinával és Ukrajnával foglalkoznak estjükön. A

Tóth Marcell

által vezetett beszélgetés után lehetőség nyílik a hallgatóságnak és a sajtó képviselőinek is kérdések feltevésére.

A rendezvény Facebook-eseménye itt érhető el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.