Közélet

Ajánlóívek ellopása miatt nyomoz a rendőrség Siófokon

Ajánlóívek ellopása miatt nyomoz a rendőrség Siófokon

2014. március 1., szombat
Ajánlóívek ellopása miatt nyomoz a rendőrség Siófokon

Választási ajánlóívek ellopása ügyében nyomoz a rendőrség Siófokon. Az Élőlánc Magyarországért a hét közepén tájékoztatta az MTI-t arról, hogy képviselőjelöltjüktől, Léhmann György ügyvédtől Siófokon elloptak 70, összesen 560 magánszemély adatával és aláírásával kitöltött ajánlóívet. Az ajánlóívek irodájában, zárt helyiségben, a táskájában voltak.

A "súlyos és visszafordíthatatlan választási hátrány mellett" több mint 3,5 millió forintos kár érte az Élőlánc Magyarországért pártot és képviselőjelöltjét, az ajánlóívek ugyanis szigorú számadású, sorszámozott dokumentumok, amelyek "büntetési értékét" a választási iroda darabonként 50 750 forintban állapította meg - írták a közleményben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte: a siófoki rendőrkapitányság lopás bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség több információt nem hoz nyilvánosságra. Az Élőlánc Magyarországért szombati közlése szerint

Léhmann György

"folytatja, és megpróbálja a lehetetlent - újra összegyűjteni a szükséges ajánlást három nap alatt".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.