Bulvár

Hétfőtől több fokkal lehűl az idő

Hétfőtől több fokkal lehűl az idő

2014. március 23., vasárnap
Hétfőtől több fokkal lehűl az idő

A jövő héten lehűl az idő, több helyen csak 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, éjszakánként akár fagypont alá is hűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzése szerint hétfőn a keleti és középső országrészben a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, nyugaton viszont hosszabb napos időszakok is lehetnek. A Dunától keletre több helyen, nyugaton elszórtan eső, zápor várható, délnyugaton napközben egy-egy zivatar is előfordulhat. Többfelé a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A nappali maximumok többnyire 9-15, keleten 16-20 fok között alakulnak. Kedden is többfelé megerősödik a szél, elszórtan záporeső is valószínű, de estére mindenütt csökken a felhőzet. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb 9 és 13 fok között alakul. Szerdán nagyrészt gyengén felhős idős várható, helyenként előfordulhat zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. Nappal 12-15 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön kezdetben változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel, majd délután dél felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben néhol lehet zápor, majd délen egyre több helyen várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Pénteken északon hosszabb napos időszakok is lehetnek, míg délen többnyire erősen felhős időre van kilátás. Északon néhol, délen többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 12 és 16 fok között alakulnak. Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csak néhol alakulhat ki záporeső. A leghidegebb órákban 1 és 6 fok közötti hőmérséklet valószínű. Nappal 11-15 fokig melegszik a levegő. Vasárnap gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.