Sport

Volvo Kupa: Nyert és második a magyar válogatott

Volvo Kupa: Nyert és második a magyar válogatott

2014. február 9., vasárnap
Volvo Kupa: Nyert és második a magyar válogatott
Varga Dániel

Hét góllal győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok legjobbjai ellen a 8. Volvo Kupa befejező napján, Szolnokon, ezzel pedig a szerbek mögött a második helyen zárta a négycsapatos tornát.

A Tiszaligeti Vízilabda Arénában a magyar nemzeti együttes villámrajtot vett, és 4-0-ra elhúzott. Az amerikaiak a második negyed elején tudták először bevenni

Lévai Márton

kapuját, ám a "becsületgólra" újabb gólzápor volt a válasz. A nagyszünetig 7-1-re húzott el

Benedek Tibor

szövetségi kapitány legénysége, amelyben ezúttal a fiatalok vitték a prímet, a tavaly nyáron Barcelonában világbajnokságot nyert csapatból ezúttal csak öten kaptak szereplési lehetőséget a szakvezetőtől. Az amerikaiak a harmadik negyedben tartották a lépést a magyarokkal (2-2), a befejező játékrészben azonban hétgólosra hízott a különbség (11-4), majd

Salamon Ferenc

emberelőnyös találatával alakult ki a 12-5-ös végeredmény. A győzelemmel Magyarország lett a második a mind a három meccsét megnyerő, így tornagyőztes Szerbia mögött.

Eredmény:

Magyarország-Egyesült Államok 12-5 (4-0, 3-1, 2-2, 3-2)

A magyar góldobók:

Varga Dénes, Jansik D. 3-3, Hosnyánszky 2, Kovács G., Salamon, Tóth M., Varga Dániel 1-1

Korábban, a zárónap másik mérkőzésén:

Szerbia - Németország 17-5

A 2014-es Volvo Kupa végeredménye:

1. Szerbia 3 gy 2. Magyarország 2 3. Németország 1 4. Egyesült Államok 0 A szolnoki nemzetközi torna után a magyar válogatott tétmeccset vív a görög válogatott vendégeként Patraszban, ahol kedd este, 19.00 órai kezdettel világliga-mérkőzésen találkoznak a felek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.