Sport

Vízilabda: nagy csatára késztette a Szeged az Egert + FOTÓK

Vízilabda: nagy csatára késztette a Szeged az Egert + FOTÓK

2014. február 26., szerda
Vízilabda: nagy csatára késztette a Szeged az Egert + FOTÓK
universitas_eger17_gs

Parázs hangulatú találkozón, nagy csatát vívva, három góllal győzte le a Szegedet a bajnoki címvédő, veretlen Eger.

A válogatottakkal megszórt, százszázalékos vendég Eger ellen hiába látszott harcosnak az első percekben a Major Levente vezette egység, Kelemen Attila csapata hamar elhúzott 4-0-ra, ám a második negyedben éledező szegediek a folytatásban már valamelyest útját tudták állni a heves hevesi rohamoknak. A találkozó ugyan a papírformát igazolva eldőlni látszott a nagyszünetre (2-6), ám a folytatásban Dalmády Szandra vezérletével megrázta magát a Tisza-parti gárda, s felzárkózott 5-7-re. A két csapat parádés gólokat szerzett, elég csak a Dalmády testvérek, Szandra és Petra összjátékaira gondolnunk hazai részről, vagy felidézni Czigány Dóra és Pócsi Bianka teljesítményét, megmutatva, hogy a női vízilabda is képes látványos technikai és taktikai repertoárt felvonultatni. A vendégek - igazolva klasszisukat - nem engedték magukhoz közelebb a házigazdát, amelynek ugyanakkor semmi oka szégyenkezni a 8-11-es végeredmény miatt, hiszen az utolsó pillanatig harcosan küzdöttek, s kemény csatára kényszerítették a bajnoki címvédőt.

Női vízilabda OB I 10. forduló:

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - ZF-Eger 8-11 (1-4, 1-2, 3-2, 3-3)

Szeged, SZUE, 100 néző. Vezette: Bors László, Birri Gabriella.

Szeged:

TÓTH E. - LENGYEL DOM. 1, Árkosy 1, DALMÁDY Sz. 4, MIKLÓS 2, Dalmády P., Lengyel Dor.

Csere:

Kovács D., Lengyel A., Kecskés, Doktor.

Vezetőedző:

Major Levente.

Eger:

GANGL - CLAYTON 2, Somhegyi 2, Pengő 1, PÓCSI 3, CZIGÁNY 2, Ráski 1.

Csere:

Vályi F., Veréb.

Vezetőedző:

Kelemen Attila.

Emberelőny:

11/3, ill. 8/3.

Ötméteres:

-, ill. 1/1.

Kipontozódott:

Dalmády P. (32'), ill. Somhegyi (13' - cserével végleg), Vályi F. (26'). Major Levente:

"Minden gratulációm a lányoké! Nagyot küzdöttek, még akkor is, amikor kicsit nagyobb volt a különbség a két csapat között a meccsen. Úgy érzem sokat fejlődtünk, az elmúlt egy-két hétben, s egy nagyon jó eredményt értünk most el a bajnoki címvédő ellen. Ezúttal elkerültük a lefordulásgólokat, ám azokat most sajnos pár szerencsétlen találat váltotta fel."

Online közvetítésünk:

VÉGE! 8-11 (1-4, 1-2, 3-2, 3-3)32' Lengyel Dominika látja meg a rést a karok erdejében, a kapu közepébe lő! 7-10! Dalmády Petrát szórják ki Pócsi ki is használja a fórt, 7-11. Veréb megy ki, és 1,1 mp-cel a vége előtt Lengyel Dominika passzára emelkedik a habokból Miklós, be is vágja a hosszúba! 8-11! Középkezdés után még Árkosy Lilla blokkol. Szép volt, lányok! 31' Czigány lóbál, keresztbe mellé lő. Dalmády Szandra löketét piszkálja ki Gangl. Czigányt szórják ki Dalmády Szandráról centerben. 30' Czigány Dóra hatalmas átlövése még nagyobb kapufa lesz. Kovács Dóra nagy lövését szedi ki a sarok elől Gangl. Megúszik Pengő, ziccerben is kapja a labdát, de már időt kért mesterük. 29' Czigány megúszik, de nem kap labdát. Kontra Veréb ellen. Aztán Kovács Dóra ellen is. Meg Pócsi ellen is centerben. parádés gól: Lengyel Dominika adja a kapufától a túloldalra Dalmády Szandrának, nagyon kijátszák a válogatott kapust, be is húzza Szandi! 6-10!
universitas_eger16_gs
28' Miklóst szórják ki, aztán gól, Czigány, 5-10. Közben az egyik hazai drukkert kiküldik a sporik a sátor alól. Kis technikai szünet után folytatódik a meccs. Veréb megy ki, Dalmády Szandra húzza rá, de odaér a kapus. 27' Dalmády Petra bejátszásszerű lövése megy mellé. Árkosyt szórják ki, Ráski szórja el a fórt. Dalmády Petra centerből, de blokkolják a lövését, leszedi Gangl. 26' Vályi Fanni kipontozódik, Kovács Dóra a rosszkézszélről a rövid kapufát lövi. Czigány lő, kimarad, de aztán kiszórják. Időt is kér Major Levente. 25' árkosy nagyot harcol a labdáért, de Czigány Dóra nyer pontozással. Labdaszerzés helyett szabaddobás. Pengő lövését blokkolja Dalmády Petra, ezzel becsapja Tóth kapust, 5-9, kár. III. negyed: 5-8 (1-4, 1-2, 3-2)24' Pócsi centerből ismét káprázatos csavart varr a jobb alsó sarokba, 5-8. Labdát szerez az egri kapus, aztán lemegy az óra. 23' Doktor túl közel, így kontrát fújnak. Időt kér Kelemen Attila. Pengő lövését fogja Tóth Eszter. Miklós nagy lövését védi Gangl. 22' Dalmády Szandra kezéről lecsúszik a bejátszás. Miklós védekezik remekül és szerez labdát. Kitolja védekezését az Eger, de a bejátszáskor Miklósról Pócsit kiszórják. 21' Pócsi ellen kontra centerben. Az ultrák egy újabb gólt kérnek. Miklós Dalmády Szandra passzát nagy nehezen eléri, és kacsázva becsavarja! 5-7! pengő lökete csattan a sarokvason.
universitas_eger15_gs
20' Dalmády Petra emel kapura, fölé. Czigány csuklóból meghúzza az átlövést, Tóth véd! Dalmády Szandra szerez újabb gólt! 4-7! 19' Gangl szerez labdát. Clayton feladja a labdát, és átemeli a hazai kapust, 2-7. Dalmády Szandra húga passzából pazar gólt lő! 3-7! Dalmády Petrát küldik ki, de Czigány elpuskázza a fórt. 18' Clayton lő, Dalmády Petra blokkol. Árkosy nagy kedvvel lő a kapásszélről, a kapufáról kifelé pattan... Kontra Dalmády Szandra ellen. 17' Árkosy elhozza, él az előny. Dalmády Szandra lövését védi Gangl. Kelemen Attila közben arrébb küldeti az ultrákat. Tóth Eszter szerez labdát. Miklós próbál centerből egy csavart, véd Gangl. II. negyed: 2-6 (1-4, 1-2)16' Dalmády Szandra védekezik a center ellen, ki is áll. Pengő nagy lövése a felsőlécről pattan le, de nincs benn. Claytont állítják ki, Árkosy lőhetne, hátraadja, de lemegy az óra. Ha elhozza a labdát a Szeged, akkor az emberelőnyből hátralévő idő megmarad. 15' Lengyel Dorottya adja fel a labdát Ganglnak. Lengyel Dominika ismét ki. Veréb azonnal lő közelről, oldalháló. Blokkolt szegedi löket megy mellé. 14' Dalmády Petra labdáját a kapásoldalról Dalmády Szendra pattintja be gyönyörűen! 2-6! Aztán egri időkérés. Lengyel Dominika megy ki, a 2. egri fór. Pócsi hagy ki egy elképesztően gyorsan kijátszott lehetőséget centerből. 13' Lengyel Dorottya lő, védi a kacsázó löketet Gangl. Claytont védi Tóth. Dalmády Petra löketét Ráski blokkolja. Somhegyit reklamálásért kiküldik cserével végleg, időt kér a Szeged, Kelemen mester is elkezd reklamálni.
universitas_eger06_gs
12' Lengyel Dorottya egészséges lövése a sarokvason pattan. Somhegyi, az uszoda fantomnője ördögi centergólt csavar, 1-6. 11' Pengő lóbál, aztán szétlövi a felsőlécet. A szegedieké a laszti. Czigány szerez labdát. Pócsi Bianka a víz alatt, aztán egyszerre csak kiemelkedik a bejátszásra, fordul is kapura, szépségdíjas találat, 1-5. 10' Pócsi Bianka ellen kontra. Lengyel Dominika ejt fölé. Somhegyi ellen is kontra. Kap lehetőségeket most a Szeged, élni kéne velük. Kontra Lengyel Dorottyával szemben. 9' Clayton, a delfin elhozza. De remek a védekezés, Dalmády Petra szerez labdát. Nem veszi észre a megúszó Lengyel Dorottyát. Dalmády Petra tanácstalanul lő, szinte hazaad Ganglnak. I. negyed: 1-48' Vályi Fannit küldik ki, szegedi fór. Kapufát lő Lengyel Anett. Marad a hazaiaknál. Na végre! Árkosy remek átlövése védhetetlen! 1-4! Dalmády Szandra szerez labdát, az utolsó másodpercben Lengyel Anett nagyon messziről, pontos, Ganglnak kell érte nyúlnia. 7' Árkoy átlövését vadássza le Gangl. Az arcvédőben játszó Somhegyi centerben remekül forog be, 0-4. 6' Somhegyi lövését védi Tóth Eszter. Időt kér Major Levente. Dalmády Petra nem tudja átküzdeni a bejátszást a védőkön és a kapuson. Czigány hagy ki elől egy lövést. 5' Clayton akciógóljával 0-3. Vályi Fannit szórják ki. Nem tud élni a fórral a hazai gárda, aztán el is adja a labdát Kovács Dóra.
universitas_eger04_gs
4' Pengőt szórják ki. Dalmády Petra lövését védi Gangl. Elszántnak tűnnek a szegedi lányok, valóban harcosnak. Dalmády Petra ellen ítélnek büntetőt. Czigány be is vágja a bal alsóba, 0-2. Továbbra is fergetegesen szurkolnak a pólós ultrák. Hiba elől a Szegednél. 3' Egészen kint védekezik a hazai csapat. Miklós megy ki, Pengő azonnal kihasználja a fórt, 0-1. Eladott labda, Ganglé. Tóth Eszter szerez labdát, jól jött ki a hazai kapus. 2' Kimaradó szegedi lehetőség után jöhet az Eger. Clayton mellé. Jön a Szeged, de Ganglé az indítás. 1' Az egriek hozzák el a labdát, de aztán egy védett lövés után kontra. 17.25: Túl a fogadkozásokon a csapatok, hangban a szegediek kicsit erősebbnek tűnnek! De lássuk, mi lesz a meccsen! Hamarosan kezdünk! 17.15: Megvannak az összeállítások is, egyik keretben sincs különösebb változás, a hazaiak a lehető legerősebb összeállításukban fognak játszani. Persze, hogy ez mire lesz elég az Eger ellen. 17.10: Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi SZUE-ból! Javában melegítenek a lányok, a szegediek és az egriek is. Kezdés: 17.30!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.