Sport

Újabb sikeres asztalitenisz-verseny Móravároson

Újabb sikeres asztalitenisz-verseny Móravároson

2014. február 26., szerda
Újabb sikeres asztalitenisz-verseny Móravároson
kinizsikupa

A móravárosiak ismét színvonalas asztalitenisz versenyt rendeztek a Kálvária sugárúti Móra Iskolában. A Kinizsi Kupáról a szegedi sportkrónikás, Vitos György beszámolóját közöljük.

A Móravároson - mint a rendezvény főszervezője,

Kovács Jánostól

elmondta, a városrész Szeged egykori, a 17. században kétszer is megválasztott főbírójáról,

Móra Balázsról

kapta nevét - sportolók egyre inkább megbecsülik és értékelik a legendás hírű klub tradícióit, ezáltal Szeged sporttörténelmi emlékét idézi fel a híres sportegyesület, a Nógrádi Tiborék által újjá alakított Móravárosi Kinizsi Sport Egyesület elnevezése is. A városrész civil szervezete, a Móravárosért Egyesület vezetőjének,

Csiszár Sándor

kezdeményezésére hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal került megrendezésre a „Kinizsi-Kupa” asztalitenisz verseny. A rendkívül lelkes sportközösség életében e kiemelkedő esemény során, - támogatóiknak köszönhetően - a főtábla és a vigaszverseny 1-6. helyezettjei részesültek külön díjazásban. „A tervek szerint évenként megrendezésre kerülő esemény célja a megemlékezésen túl a klubhűség, a játékosoknak egymáshoz és a klubhoz való kötődésének illetve a versenyszellem erősítése. Az edzés és mérkőzésszituációk körülményei között pedig a fair play szellemiségének kialakítása, követendő emberi, erkölcsi és szakmai példakép állítása, az egészséges életmód fenntartásához szükséges motiváció megteremtése” – tudhattam meg Kovács Jánostól, aki így folytatta: „Külön köszönetet kell mondanunk a rendezvény támogatóinak, a DECATHLON Szegednek, Cserepes sori Piac Kft-nek, a Haász Kft.-nek és a Móra Iskolának is, az ő áldozatkész segítségük nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre sem most, sem a jövőben!” - zárta a főszervező. Azt már most leszögezhetjük, a verseny megszervezése és sikeres lebonyolítása a móravárosi asztalitenisz szakosztály technikai vezetőjének, Kovács Jánosnak is köszönhető.

Eredmények:

Főtábla:

1. Csányi Zoltán, 2. Márta Dániel, 3. Fránki László, 4. Horváth Klára, 5. Sajó László, 6. Varga Zoltán

Vigaszverseny:

1. Csiszár Sándor, 2. Bódi Zoltán, 3. Máté László, 4. Csanádi Tamás, 5. Vincze László, 6. Bácskai József

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.