Közélet

Újabb forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos sugárút felújítása miatt

Újabb forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos sugárút felújítása miatt

2014. február 20., csütörtök
Újabb forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos sugárút felújítása miatt

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja az 5-ös számú főút szegedi, Kossuth Lajos sugárút egy kilométeres szakaszát, amelynek teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között, a felújítás érinti a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is. A beruházást a megfelelő időjárási körülmények között folyamatosan végzik, hogy minél hamarabb befejeződjön az útrekonstrukció.

A kivitelezési munkák 2014. február 10-én a kedvező időjárási feltételek miatt ideiglenes forgalomtechnikai munkák kiépítésével újraindultak. A kivitelezés ütemezésének megfelelően az ideiglenes forgalomtechnikai tervek szerint változás lép életbe a jelenlegi forgalmi rendben, amely a Kossuth Lajos sugárút és a Nagykörút jelzőlámpás csomópontját érinti. Jelenleg négy darab gyalogos átkelőhely található a Párizsi körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében, ezekből három ideiglenesen megszüntetésre kerül 2014. február 21-én reggel 8 órától. Megszűnnek a Párizsi körúton az átkelést biztosító gyalogos és kerékpáros átkelőhelyek a Kossuth Lajos sugárút mindkét oldalán, valamint a munkákkal közvetlenül érintett Kossuth Lajos sugárutat keresztező átkelőhely is. Az ideiglenesen megszűnő átkelőhelyek jelzőlámpái letakarásra kerülnek és a gyalogos átkelés tilalmára szöveges jelzőtáblák fogják a gyalogosok figyelmét felhívni. A Párizsi körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében csak a csomópont belváros felöli ágán, a Kossuth patika előtti gyalogos átkelőhelyen lehet a Kossuth Lajos sugárúton átkelni. A Párizsi körutat a gyalogosok legközelebb a Mérey vagy a Madách utcánál keresztezhetik. A csomópontban a változás a gépjármű forgalmat is érinti, lezárásra kerül a Mars tér irányában meglévő jobb sáv, ezért a jobbra kanyarodás az egyenesen haladó sávból lesz lehetséges. A jelzőlámpa működését is ehhez az új helyzethez igazítja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkák ezen fázisa a fent részletezett szabályozással előreláthatóan 2 hétig tart. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti gyalogosan és járművel egyaránt a kivitelezés időtartama alatt kerülje el az útfelújításban érintett szakaszokat, ezen kívül a lakosság megértését és türelmét is kéri a társaság a munkák idejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.