Kultúra

Új könyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba + FOTÓK

Új könyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba + FOTÓK

2014. február 5., szerda
Új könyvek érkeztek a Somogyi-könyvtárba + FOTÓK
somogyi_marai_konyvtar03

A könyvkultúra támogatását célzó projekt, a Márai-program keretében február 5-én ismételten közel 2,2 millió forint értékben, huszonhét dobozban, több mint ezer új könyv érkezett a Somogyi-könyvtárba.

A 2011-ben indult Márai-programnak köszönhetően ezennel harmadjára bővül jelentős mértékben, igényes olvasmányokkal a szegedi bibliotéka kínálata. Első alkalommal 2011-ben 3,2 millió forintot, másodjára 2012-ben közel 2 millió forintot fordíthatott a Somogyi-könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával állománya bővítésére, frissítésére. A „Márai-pakkoknak” köszönhetően az elmúlt években összesen több mint 7 millió forint gyarapodásnak örülhetnek a könyvtár olvasói, a kicsiktől a nagyokig. A gyerekkönyvektől az igényes szépirodalmi olvasmányokon keresztül a tudományos irodalomig számos érdeklődési területen találhatnak, hamarosan már a könyvtár polcain is új csemegéket a jelenlegi és a leendő olvasók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.