Közélet

Tóth Károly nem találja a halállistát - feljelentést tett IH-ügyben

Tóth Károly nem találja a halállistát - feljelentést tett IH-ügyben

2014. február 12., szerda
Tóth Károly nem találja a halállistát - feljelentést tett IH-ügyben
toth01

Tóth Károly a szegedi MSZP-frakció nevében ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Csongrád Megyei Főügyészségen a Szegedi Ifjúsági Házban eltűnt milliók miatt – erről a képviselő beszélt az IH épülete előtt.

Tóth Károly

szerint a

Botka László

polgármeszer költségvetési tervezetéhez beérkezett,

Hüvös László

tanácsnok által jegyzett jobboldali

módosító indítvány

miközben 900 milliót vonna el intézményektől, addig az önkormányzati cégeknek ad plusztámogatást, ezek közül is kiemelten kezeli az IH-t, aminek plusz 70 milliót adna. „Hüvös László nem csatolta az indítványához a halállistát, vagyis mely intézményeket ítélné bezárásra. Ha ezt a 900 milliót az óvodáktól, bölcsődéktől vonnánk el, rögtön be kellene azokat zárni, ha színháztól, akkor pedig a függönyt kellene lehúzni. E közben az IH-Rendezvényközpont Kft.-nek a rendes évi 100 milliós támogatás mellett 70 millió egyszeri mentőövet nyújtana a Fidesz. Ezért ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést az ügyészségen, hogy vizsgálják ki, hogyan tudott a Jobbik rablógazdálkodása miatt 3 év alatt 145 milliós vagyonvesztést elszenvedni a cég” – emelte ki az önkormányzati képviselő.

Tóth Károly

elmondása szerint a mindenki által elérhető cégadatokból, revizori jelentésből szemezgetve kitűnik, hogy 2011-ben még 14,7 millió nyereséget termelt az IH-t működtető cég, 2012-ben már 65,7, 2013 szeptemberéig pedig 145 milliós veszteséget. „Nem csoda, hogy három felszámolási eljárás van folyamatban és egy végrehajtási eljárás. Ha pedig azt kérdezik, hogyan jött össze ez a tartozás, akkor meg kell nézni a magas tanácsadói szerződéseket, a háromszorosára növekedett ügyvédi, a sokszorosára emelkedett őrzési költségeket. Ha pedig a SZIN idei jegyeladásait nézzük meg, azt láthatjuk, hogy miközben 5590 bérletet adtak el, 4000 bérletet és 1580 napijegyet osztottak szét ingyen” – sorolta Tóth. A képviselő végül azt mondta, hogy mivel a plusz 70 milliós támogatás mellé újfent nem került be a felelősök kivizsgálására tett javaslat, ezért most ő megy el a főügyészségre és megteszi a feljelentést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.