Közélet

Török embercsempészt fogtak el a pénzügyőrök Nagylaknál

Török embercsempészt fogtak el a pénzügyőrök Nagylaknál

2014. február 3., hétfő
Török embercsempészt fogtak el a pénzügyőrök Nagylaknál

Öt szíriait csempészett Magyarországra egy kamionban, ruhanemű közé rejtve egy török sofőr, a pénzügyőrök Nagylak térségében tartóztatták föl őket - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, az okmányok szerint Törökországból Magyarországra zsákos textilárut szállító teherautót egy közúti ellenőrzésen állították meg a pénzügyőrök. A kamiont azért ellenőrizték, hogy kiderüljön, a rakományban nem található-e hamis ruházati termék. A jármű homlokfal előtti részében elhelyezett zsákok alatt öt szíriai állampolgárt találtak - közölte az őrnagy. A pénzügyőrök a határsértőket, valamint a török sofőrt átadták a rendőrségnek. A kamionos ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntető-, a szíriai állampolgárokkal szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.