/

Több megyében viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több nyugat-dunántúli megyére a várható viharos szél és jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható viharos szél miatt hét megyére – Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala – citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső is hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúli-középhegység térségében és Nyugat-Dunántúlon szerda délelőttől viharossá fokozódik a szél. Estétől viszont nyugaton már mérséklődik a légmozgás.

Emellett szerda reggeltől nyugaton helyenként, majd délutánra a Dunántúlon több helyen is az eső havas esőbe válthat. A magasabban fekvő területeken havazás is lehet. Síkvidéken kevésbé várható megmaradó hó, de a Dunántúli-középhegység térségében – 300 méter feletti területeken – 5-10 centiméternyi hó is hullhat.

Szerda délután az ország délkeleti felén az eső, zápor mellett esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon plusz 2 és plusz 7, keleten 9 és 17 fok között alakul.

Előző sztori

Szerdai programajánló: Maszkura a JATE Klubban, Házasság Hete a TIK-ben + VIDEÓ

Következő sztori

SZerinTEd? – Jernei Gabriella válaszol

Legutóbbi hasonló cikkek