Közélet

Tesztinformációk a villamos- és trolimegállók kijelzőin

Tesztinformációk a villamos- és trolimegállók kijelzőin

2014. február 14., péntek
Tesztinformációk a villamos- és trolimegállók kijelzőin
SZS20131204_utastajekoztato_tesztuzem_001

Péntektől elkezdődik a villamos és trolibusz megállókban a kijelzők tesztüzeme. Első körben a tesztüzem feliratot és a pontos időt kell mutatniuk, az utazási információkat a tervek szerint áprilistól jelzik majd.

Az utastájékoztató rendszer kiépítése ütemterv szerint halad - olvasható a Szegedi Közlekedési Kft. közleményében. Eddig a kivitelező leszállította az összes eszközt, és felszerelte többek között a megállóhelyi kijelzőket, a járműfedélzeti kijelzőket, a forgalomfigyelő kamerákat, a webterminálokat, továbbá telepítette a diszpécserrendszer működéséhez szükséges összes eszközt és szoftvert. A munka több mint 90 százaléka a háttérben zajlik, azonban a mai naptól az utasok is láthatják a megállókban elhelyezett kijelzők működésének tesztelését, amelyet a tesztüzem felirat és a pontos idő mutatása jelez. A kijelzőkön járműre vagy járatra vonatkozó információ csak a teljes rendszer tesztelését követően jelenik majd meg. Ez a tervek szerint április vége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.