Közélet

Telt házas kampánynyitót tartott B. Nagy László Dorozsmán + FOTÓK

Telt házas kampánynyitót tartott B. Nagy László Dorozsmán + FOTÓK

2014. február 7., péntek
Telt házas kampánynyitót tartott B. Nagy László Dorozsmán + FOTÓK
lakossagi_forum_dorozsma02_gs

Újra kell építeni a vidéket, hiszen a mezőgazdaságot is érintő privatizáció és az élelmiszer-feldolgozóipar leépítésével Csongrád megye lakosságmegtartó képessége is csökkent – fogalmazott B. Nagy László fideszes politikus dorozsmai fórumán.

A dorozsmai művelődési ház volt az első állomása

B. Nagy László

kormánymegbízott lakossági fórumsorozatának. A Csongrád megye 2-es választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje a körzet minden településén fórumokra invitálja a lakosságot. „Fontos számomra, hogy tudjam, mi érdekli, netán bántja a választókerületben élőket. Természetesen Szegeden más kérdésekkel kell foglalkoznunk, mint a Homokhátság településein. Tudomásul kell venni, hogy Szegednek az a jövőképe, hogy gazdasági régióközpont lesz, mára szertefoszlott az elmúlt másfél évtized hezitálásának is köszönhetően, így egyetlen út marad, a tudomány és az innováció. A Homokhátsághoz tartozó településeken pedig a vízellátás kérdése a legfontosabb, az ott élő emberek megélhetését biztosító mezőgazdaságra kell fókuszálnunk” – nyilatkozta portálunknak a kormánymegbízott, akit

Mihálffy Béla

és

Kosik Dénes

, Kiskundorozsma két önkormányzati képviselője látott vendégül a Petőfi Sándor Művelődési Házban. B. Nagy László úgy látja, a 2014-es választások legnagyobb tétje, hogy a családok érdekeit továbbra is meg tudják-e védeni. Emlékeztetett, egyhavi jövedelmet adott a kormány a családoknak a rezsicsökkentéssel és az olyan családokat érintő kedvezményekkel, mint például a gyed extra bevezetése. „Most egy konszolidált pályán vagyunk, a makrogazdasági mutatói jók hazánknak, a növekedési kilátások is kecsegtetőek. Az egyik legnagyobb tétje az az áprilisi választásoknak, hogy tudunk-e ezen az úton továbbhaladni” – közölte a fideszes politikus. A lakossági fórumon Mihálffy Béla Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő B. Nagy elmúlt négyéves tevékenységével kapcsolatban elmondta, közben járt a dorozsmai kálvária felújításának engedélyeztetésében. A helyi ügyekkel kapcsolatban hozzátette, kormányablakok is nyílnak a városrészben, így hamarosan nem kell a belvárosba utazniuk ügyeik intézéséhez a kiskundorozsmaiaknak.

lakossagi_forum_dorozsma03_gs

B. Nagy: szükséges volt a gazdasági szemléletváltás

Ma Magyarország ott tartana, ahol a görögök, ha nem történt volna váltás a gazdaságban a kormánymegbízott szerint. B. Nagy László közölte, az előző kormány hitelekből próbálta megoldani a legtöbb problémát, amit tetőzött a 2008-as válság, ezen a szemléleten változtatott a Fidesz és a KDNP. „Korábban a problémák jelentkezésekor adókat emeltek, csökkentették a béreket és juttatásokat szüntettek meg. 2010-re ki volt véreztetve a magyar lakosság, akkor született az a döntés, ami azóta is a politikánk lényeges eleme, hogy a közteherviselés igazságosabb” – közölte a kormánymegbízott. Emlékeztetett, a multik és a bankok megadóztatása kiverte a biztosítékot Brüsszelben is, azóta viszont egyre több ország vezet be hasonló intézkedéseket. Hangsúlyozta, az akkor meghirdetett „rezsiharc” mellett aláírásával kiállt két és fél millió ember, mely nemcsak egyfajta visszaigazolás a kormánynak, hanem különböző tárgyalások fontos eleme is lett. A növekedési mutatók is a kormányzatot igazolják B. Nagy László szerint, hiszen 2014-re 2 százalék fölötti növekedést jósolnak még azok az elemző cégek is, amelyek nem feltétlenül bánnak kesztyűs kézzel Magyarországgal. „Az idei nem kampányköltségvetés, hanem tartható, és régóta nem volt olyan költségvetése az országnak, hogy év végére is várhatóan tartható az a szám, amit egyébként az Európai Unió is előír, magyarán a 3 százalékos deficitet” – fogalmazott. Megjegyezte, az Alaptörvényben is szerepel, hogy a kormányok nem tehetik meg azt, hogy az utódaik terhére adósságot hagyjanak örökül. B. Nagy szólt a foglalkoztatásról is, megjegyezve, tudja, sokan támadják a közmunkaprogramot, de elvárás, hogy a pénzért valamilyen munkát kelljen végezni. Még ha ez nem is feltétlenül felel meg az adott személy végzettségének mégis sokkal jobb a kormánymegbízott szerint, mint otthon ülni és várni a postást, hogy mikor is hozza a pénzt. Hozzátette, ez utóbbi egyébként is rossz példát mutat a gyerekeknek.

lakossagi_forum_dorozsma07_gs

Újra kell építeni a vidéket

„Ennek a vidéknek nagyon sok problémája keletkezett a mezőgazdaság privatizációs manőverei révén, az élelmiszeripar lebontásával, a magyar kereskedelmi láncok szétbombázása miatt. Most ott tartunk, hogy újra kell építenünk a vidéket, hogy az itt élők ne menjenek el innen. Nemzeti cél, hogy a vidék lakosságmegtartó képessége javuljon” – fogalmazott a fideszes honatya. Ezért is kell megoldani a Homokhátság vízgondjait és a gazdák piacra jutását kell támogatni. Szegeddel kapcsolatban megjegyezte, ha kivesszük a rendszerből a kormányhivatalt, az önkormányzatot és egyetemet, illetve még azokat az intézményeket, amelyek közvetve vagy közvetlenül állami forrásokból gazdálkodnak, akkor a napfény városa gyakorlatilag csődben van. „Nincs olyan méretű, kapacitású és értéket előállító kapacitás, ami lehetővé tenné azt az álmot, hogy Szeged ipari és gazdasági régióközpont lesz” – szögezte le. Ezért marad egyetlen út a város előtt, ami a tudomány és az innováció. Ennek egyik központja lesz az ELI, a lézeres kutatóközpont több ezer környékbeli megélhetését biztosíthatja B. Nagy László szerint. A lakossági fórumon kérdések és kérések is elhangzottak, az egyik részt vevő a nyugdíjak differenciált emelését javasolta, illetve a kórházi várólisták hosszúságára panaszkodott. Felmerült a Sziksóstó turisztikai célú fejlesztése és a kiskertek problémájának kezelése is az este nyolcig tartó telt házas fórumon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.