Bulvár

Szerelemlakat a Belvárosi hídon – ki tud még? + FOTÓK

Szerelemlakat a Belvárosi hídon – ki tud még? + FOTÓK

2014. február 14., péntek
Szerelemlakat a Belvárosi hídon – ki tud még? + FOTÓK
lakat04

Két pár is a szegedi Belvárosi hídra zárt le egy-egy szerelemlakatot, hogy a helyszín mit szimbolizál nem tudni - fedjék fel újabb lakatok rejtekhelyeit.

Magyarországon Pécset terjedt el először a világon mindenhol népszerű szerelemlakatolás (a szerelmespár a lakatra vési, írja nevét, és lezárja azt a város nevezetesebb helyein), a Janus Pannonius utca egy beugró díszkerítéséhez lakatolnak a fiatalok már a 80-as évektől. Budapesten az Erzsébet téren dagad egyre nagyobbra a szerelemlakat fala, Szolnokon az új gyaloghídon is lett egy lakatolóhely, ahogy Gyulán egy szálloda is felállított erre a célra egy „fémfát”. De maradjunk annyiban, hogy sokkal romantikusabb a spontán, vadlakotlás, mint amilyen a szegedi is. Nálunk talán a Vitéz utcában jelentek meg először a lakatok (lenti galériánkban), az egyik kocsma előtti fa köré építettek egy rácsot, amin bár nem túl nagy számban, de ott csüngnek a szerelemjegyek. Mi most a Belvárosi hídon kettőt is találtunk, az egyiken valószínű két külföldi diák, Stefan és Theresa zárta ide végleg szerelme jegyét, a másikon Martin és Dóra egy dátummal: 2012. 10. 06. Ha olvasóink közül bárki látott máshol is lakatokat írja meg nekünk, de akár fotón is elküldheti e-mail címünkre, vagy csak jelölje meg kommentben, mi elmegyünk oda és lefotózzuk, majd közzétesszük oldalunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.