Közélet

Szentistványi visszalép, Tanács Eszter az új LMP-jelölt

Szentistványi visszalép, Tanács Eszter az új LMP-jelölt

2014. február 13., csütörtök
Szentistványi visszalép, Tanács Eszter az új LMP-jelölt
lmp_sajttaj01_gs

Szentistványi István helyett Tanács Esztert indítja országgyűlési képviselőjelöltként az LMP. A politikus továbbra is részt kíván venni a kampányfeladatokban, de nagyobb hangsúlyt fektetne közéleti feladatainak ellátására.

Új országgyűlési képviselőjelöltet nevezett meg Szeged 1-es választókerületében az LMP:

Szentistványi István

helyett

Tanács Esztert

indítja a zöld párt. Az új jelöltet csütörtök délelőtt mutatták be a sajtó képviselőinek. Szentistványi hangsúlyozta: nem pártszakadásról vagy kilépésről van szó, hiszen legalább olyan tevékeny szerepet kíván vállalni a párt életében a kampányidőszak alatt is, mint azt korábban tette. Csupán a szerepek cserélődtek, hiszen Tanács Eszter korábban is segítette őt munkájában, ezután azonban pozíciót váltva, szorosan együttműködve dolgoznak majd. "Az elmúlt hetekben jól látszódott, hogy a kampány egész embert kívánnak, melyek mellett a közéleti feladatokra a kelleténél jóval kevesebb idő jutott csak. Az őszig szóló ciklus során számos elintéznivaló vár még ránk, ennek a munkának a minőségéből pedig nem kívánok engedni" - magyarázta a döntést Szentistványi. Személyes érvként még azt is megjegyezte: a hétvégén elfogadott, rendkívül progresszív programjuk nem a megfelelően szerepel a plakátokon, nem reprezentálja azokat a baloldali értékeket, melyeket ökopártként képviselni hivatottak. Szeretné, ha az LMP azon leszakadó, a társadalom peremén élő rétegekhez is eljuthatna, akiket a többi párt nem képvisel kellőképpen.

Munkahelyek nélkül maradtak a frissdiplomások

lmp_sajttaj03_gs

Elődjének nyomában haladva foglalná annak munkáját Tanács Eszter. A szegedi születésű nő az SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékén oktat, munkájában pedig már korábban is szorosan együttműködött Szentistványival. A város fő problémáit a munkahelyteremtő beruházások hiányában látja. "Szeged egy élhető és szép város, egyeteme az ország minden pontjából vonzza a fiatalokat. Sajnos azonban a diplomát megszerezve a képzett értelmiség legnagyobb része tovább is áll, hiszen nem tudja itt kamatoztatni tudását. Az itt maradt munkavállalók pedig a túlkínálat miatt kerülnek kényszerhelyzetben: a munkáltatók szabadon visszaélhetnek azzal, hogy száz másik ember áll sorba ugyanazon pozícióért" - magyarázta Tanács Eszter. A választókerülethez tartozó, külterületen élő lakosok számára azt üzenné: ugyan a vidéki ember sokszor gyanakvással fogadja a zöld pártokat, mert nézeteiket ilyen-olyan módon rájuk kényszerítették, az LMP az ő megélhetésüket, munkájukat egy természeti adottságokat is figyelembe vevő, fenntartható programmal segítené.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.