Szentistványi visszalép, Tanács Eszter az új LMP-jelölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lmp_sajttaj01_gsSzentistványi István helyett Tanács Esztert indítja országgyűlési képviselőjelöltként az LMP. A politikus továbbra is részt kíván venni a kampányfeladatokban, de nagyobb hangsúlyt fektetne közéleti feladatainak ellátására.

Új országgyűlési képviselőjelöltet nevezett meg Szeged 1-es választókerületében az LMP: Szentistványi István helyett Tanács Esztert indítja a zöld párt. Az új jelöltet csütörtök délelőtt mutatták be a sajtó képviselőinek.

Szentistványi hangsúlyozta: nem pártszakadásról vagy kilépésről van szó, hiszen legalább olyan tevékeny szerepet kíván vállalni a párt életében a kampányidőszak alatt is, mint azt korábban tette. Csupán a szerepek cserélődtek, hiszen Tanács Eszter korábban is segítette őt munkájában, ezután azonban pozíciót váltva, szorosan együttműködve dolgoznak majd. “Az elmúlt hetekben jól látszódott, hogy a kampány egész embert kívánnak, melyek mellett a közéleti feladatokra a kelleténél jóval kevesebb idő jutott csak. Az őszig szóló ciklus során számos elintéznivaló vár még ránk, ennek a munkának a minőségéből pedig nem kívánok engedni” – magyarázta a döntést Szentistványi. Személyes érvként még azt is megjegyezte: a hétvégén elfogadott, rendkívül progresszív programjuk nem a megfelelően szerepel a plakátokon, nem reprezentálja azokat a baloldali értékeket, melyeket ökopártként képviselni hivatottak. Szeretné, ha az LMP azon leszakadó, a társadalom peremén élő rétegekhez is eljuthatna, akiket a többi párt nem képvisel kellőképpen.

Munkahelyek nélkül maradtak a frissdiplomások

lmp_sajttaj03_gs

Elődjének nyomában haladva foglalná annak munkáját Tanács Eszter. A szegedi születésű nő az SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékén oktat, munkájában pedig már korábban is szorosan együttműködött Szentistványival. A város fő problémáit a munkahelyteremtő beruházások hiányában látja. “Szeged egy élhető és szép város, egyeteme az ország minden pontjából vonzza a fiatalokat. Sajnos azonban a diplomát megszerezve a képzett értelmiség legnagyobb része tovább is áll, hiszen nem tudja itt kamatoztatni tudását. Az itt maradt munkavállalók pedig a túlkínálat miatt kerülnek kényszerhelyzetben: a munkáltatók szabadon visszaélhetnek azzal, hogy száz másik ember áll sorba ugyanazon pozícióért” – magyarázta Tanács Eszter. A választókerülethez tartozó, külterületen élő lakosok számára azt üzenné: ugyan a vidéki ember sokszor gyanakvással fogadja a zöld pártokat, mert nézeteiket ilyen-olyan módon rájuk kényszerítették, az LMP az ő megélhetésüket, munkájukat egy természeti adottságokat is figyelembe vevő, fenntartható programmal segítené.

Előző sztori

Akárhol épüljenek a romák szociális lakásai, a Jobbik ott lesz

Default thumbnail
Következő sztori

Jurkovics Jánosra emlékeznek a Somogyi-könyvtárban

Legutóbbi hasonló cikkek