Közélet

Szájer: 2014 sorsdöntő év lesz

Szájer: 2014 sorsdöntő év lesz

2014. február 15., szombat
Szájer: 2014 sorsdöntő év lesz

Szájer József szerint 2014 sorsdöntő év lesz, azt a kérdést kell feltenni, akarunk-e visszamenni a múltba, a 2010 és a rezsicsökkentés előtti állapotba.

A néppárti európai parlamenti képviselő a Nógrád megyei Karancslapujtőn szombaton tartott rezsifórumon a választás tétjének nevezte, hogy sikerül-e tovább csökkenteni a családok terheit, és folytatni az Orbán-kormány politikáját, ami nem más, mint hogy közös legyen végre a teherviselés az országban. Kitért rá: amikor arról van szó, hogy kire kell hárítani a válság terheit, akkor a valutaalap és külföldi kormányok megszorításokat ajánljanak, nem pedig azt, hogy az államok kormányai a bankoktól vagy közszolgáltatóktól próbáljanak meg elvenni nagy profitot. A közteherviselés erről szól, hogy a terheket közösen fizetjük - hangsúlyozta.

Szájer József

a művelődési házban tartott fórumon mintegy 200 résztvevő előtt kifejtette: amikor Orbán Viktort és kormányát gyakran támadták külföldről az emberi jogokra, a demokráciára vagy a sajtószabadságra hivatkozva, valójában azok az érdeksérelmek voltak mögötte, amelyek abból fakadtak, hogy Magyarországon "szabályozással, erővel, de végigvittük azt, hogy a tavalyi évben, amikor elindult a rezsicsökkentés, elkezdtek lefelé menni az árak". "Ők persze nem csak nem örültek, hanem elmentek Brüsszelbe, elmentek a saját kormányaikhoz, hogy azok nyomást gyakoroljanak ránk, és ennek a nyomásgyakorlásnak a viharait láthatjuk" - mondta. Szájer József arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentésre azért volt szükség, mert a magyar emberek fizették Európa legmagasabb gázárát, és Európa második legmagasabb áramárát. A rezsicsökkentés sokak érdekét sérti - hangoztatta - , ide sorolva Brüsszelt, a magyar baloldalt és a külföldi közműcégeket.

Balla Mihály

(Fidesz) országgyűlési képviselő a fórumon azt mondta, hogy 2010-ben a Gyurcsány-kormány öröksége egy tönkretett ország volt, de sikerült stabilizálni a gazdaságot, a költségvetést, leszorítani az inflációt, és visszafizetni az IMF-hitelt. Nőtt a foglalkoztatás, emelkedtek a bérek, százezer forint fölött van a minimálbér, életbe léptek a családi adókedvezmények, jelentős fizetésemelést jelentett a pedagógus-életpályamodell, az új földtörvény véget vetett a nagybirtokos rendszernek, a vállalkozási övezetek pedig jobb feltételeket biztosítanak a munkahelyteremtéshez - sorolta az eredményeket a kormánypárti politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.