Közélet

Rendben megkapják bérüket a közfoglalkoztatottak

Rendben megkapják bérüket a közfoglalkoztatottak

2014. február 5., szerda
Rendben megkapják bérüket a közfoglalkoztatottak

A közfoglalkoztatottak bérének számfejtése rendben, határidőben megtörtént, az államkincstár információi szerint a rakacai közfoglalkoztatottak bérének fedezete szerdán délelőtt már az önkormányzat számláján lesz - közölte a Magyar Államkincstár (MÁK) az MTI-vel a Népszava keddi cikkére reagálva. A lap azt írta, hogy a Borsod megyei Rakacán nem kapták meg bérüket a közmunkások.

A MÁK közleménye szerint a Magyar Államkincstár részéről a közfoglalkoztatottak bérének számfejtése rendben, határidőben megtörtént. A számfejtésről szóló információt az önkormányzatok január végén megkapták a Magyar Államkincstártól. "Nincs tudomásunk arról, hogy bármilyen fennakadás lenne a közfoglalkoztatottak bérének kifizetésével kapcsolatban, illetve határozottan cáfoljuk azt is, hogy a Kincstár bármelyik munkatársa ettől eltérő tájékoztatást adott volna" - írta a MÁK. A kincstár kiemeli azt is, hogy a munka törvénykönyve szerint - ez a mérvadó a közfoglalkoztatottak esetében is - munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni. A kincstár információi szerint a rakacai közfoglalkoztatottak bérének fedezete szerdán délelőtt már az önkormányzat számláján lesz, így a kifizetések a törvényben meghatározott időpontig megtörténnek - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.