Közélet

Pintér: jelentősen javult a közbiztonság az egész országban

Pintér: jelentősen javult a közbiztonság az egész országban

2014. február 7., péntek
Pintér: jelentősen javult a közbiztonság az egész országban
rendorseg02_ia

Jelentősen javult a közbiztonság az egész országban, és Nógrádban ugyan emelkedett a bűncselekmények száma, de a rendőri munka eredményességének köszönhetően itt is nőtt a közbiztonság – közölte a belügyminiszter csütörtök este Salgótarjánban.

Pintér Sándor

a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Döntsünk a jövőnkről! című országjáró kerekasztal-beszélgetésén kifejtette: a közterületeken elkövetett bűncselekmények számát és az elfogások eredményességét tekintve országosan jelentős a javulás. Nógrádban egy sorozat-bűncselekmény sokat rontott a statisztikán, de annak felgöngyölítésében is eredményesek voltak a rendőrök - tette hozzá. A belügyminiszter kitért a rendvédelemben dolgozók életpályamodelljének kiterjesztésére is. Közölte: a legutóbbi kormányülésen döntöttek arról, hogy az nem csupán a tiszthelyettesekre, hanem a zászlósi állományra, valamint a honvédség kötelékében szolgálatot teljesítő tiszthelyettesekre is kiterjed, azaz mintegy negyvenezer embert érint.

Fónagy János

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a találkozón a választáson való részvételre buzdította a 250-280 fős hallgatóságot. Úgy fogalmazott: "jól kormányoztunk 2002-ben is, mégis kiénekelték a sajtot a szánkból. Ne hagyjuk, hogy megint így legyen!" Kitért arra: 2010-ben a vásárlóerő-paritást tekintve az Európai Unión belül a magyar polgárok fizették a legmagasabb gáz-, illetve villanyáram-díjakat, de a gazdasági válság negyedik évében nem volt lehetősége az akkor csőd közeli helyzetben lévő magyar államnak arra, hogy enyhítsen a lakosság terhein. Hozzátette: a kormány 2010 őszén infláció alá szorította, vagyis befagyasztotta a lakosságot sújtó energiaköltségeket, 2011-ben a szolgáltatók önköltségszámítását felülírták és 2012 decemberében bejelentették a több területet érintő rezsicsökkentést. Fónagy János megjegyezte: a Horn-kormány idején történt privatizáció óta 1040 milliárd forint extraprofitot vittek ki az országból a külföldi tulajdonú közüzemi cégek.

Fodor Csaba

, a Nézőpont Intézet munkatársa közölte: a baloldal elveszítette a társadalommal a kapcsolatát; mérésük szerint

Orbán Viktor

alkalmassági indexe 46 százalék,

Mesterházy Attiláé

alig éri el a 20 százalékot. Megjegyezte: amikor a szocialistáknak vezetési, hitelességi problémáik adódnak, mindig a bankokhoz fordulnak, állítása szerint most is az OTP Banktól "igazolt le" menedzsereket a baloldali összefogás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.