Közélet

Összefogás: nem lehet kisajátítani az összefogás szót

Összefogás: nem lehet kisajátítani az összefogás szót

2014. február 10., hétfő
Összefogás: nem lehet kisajátítani az összefogás szót

A baloldali ellenzéki együttműködés szerint az Összefogás Párt nem sajátíthatja ki magának az összefogás szót.

Az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt (MLP) által aláírt, az MTI-hez eljuttatott közleményben az Összefogás Párt hétfői közlésére reagáltak, amely szerint az Összefogás Párt feljelentést tett "név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt" ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen.

Szepessy Zsolt

pártelnök szerint az "összefogás" név a magyar politikai életben az elmúlt öt évben jól bejáratott védjegy, szlogen egyértelműen az Összefogás Párthoz kötődött, a választók ezen a néven tudják azonosítani a pártot és tevékenységét. Közleményében lopásnak minősítette, hogy "baloldali vezetők" az Összefogás nevet saját választási kampányukban használják. Az ellenzéki választási együttműködés közleménye szerint demonstrációkon, olvasói levelekben, lakossági fórumok hozzászólásaiban megnyilvánuló választói akarat, a köznyelv nevezte el összefogásnak baloldali ellenzéki erők koalícióját, ezért az elnevezést nem lehet kisajátítani, hiába tett feljelentést erre hivatkozva Szepessy Zsolt. Nem formálhat magának kizárólagos jogot erre a szóra egyetlen párt sem, mint ahogy nem sajátítható ki például a magyar, a demokratikus, a népi, vagy a keresztény jelző sem - írták. Felhívták a figyelmet arra: a magukat összefogásnak is nevező demokratikus ellenzéki pártok nem hoztak létre újabb szervezetet, választási pártot, a szórólapokon, a plakátokon és majd a szavazólapokon is a koalícióban résztvevő mind az öt párt neve és logója fog szerepelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.