Közélet

Navracsics: ez már nem a 2010-es Magyarország

Navracsics: ez már nem a 2010-es Magyarország

2014. február 14., péntek
Navracsics: ez már nem a 2010-es Magyarország

2014-ben ez a Magyarország már nem a 2010-es, itt már működő rendszerek vannak, megvannak a feltételek ahhoz, hogy Magyarország valóban erős ország legyen - mondta a miniszterelnök-helyettes pénteken a Nógrád megyei Pásztón.

Navracsics Tibor

a rezsifórumon úgy fogalmazott: "kivezettük Magyarországot Európa szégyenpadjáról", az ország nincs már túlzott deficiteljárás alatt. Tartósan három százalék alatt van a költségvetési hiány, ami nem a statisztika szempontjából fontos, hanem azért, mert ha egy külföldi cég Közép-Európában beruházási helyet keres, akkor olyat fog választani, amelynek stabil a költségvetési politikája - mondta, hozzátéve: ma Magyarország költségvetési politika szempontjából Közép-Európa legstabilabb országa. Mintegy ötszázan vettek részt a művelődési házban tartott rendezvényen, amelyen Navracsics Tibor a baloldali emberekhez is szólt, mondván, "teljes egészében tiszteletben tartja más világlátású emberek nézetét, a politikai életben is szükség van bal- és jobboldalra, sőt becsületes, a hazájáért dolgozó bal- és jobboldali nagyon jól tud együttműködni". A miniszterelnök-helyettes kifejtette: az elmúlt huszonöt évben, ha volt olyan csoport, amelyet többször is becsaptak, az a baloldaliaké, és "Gyurcsány Ferenc újra be fogja csapni a baloldali szavazókat". Arra kért mindenkit, nézzék meg, hogy melyik kormány mit tett értük. Emelték a minimálbért, a közfoglalkoztatási program keretében igyekeznek mindenkinek munkát adni, a devizahiteleseken az árfolyamgáttal, a végtörlesztéssel, az ócsai lakóparkkal is próbáltak segíteni - mondta. "És lehetne sorolni az élet minden területén azokat a kérdéseket, amelyeket világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül minden magyar állampolgár igénybe vehetett" - folytatta, példaként említve még a megemelt minimálbért, a nyugdíjemelést vagy a családi adókedvezményt. Ez a kormány nemzeti politikát folytat, minden magyarnak akar segíteni, ezért kér mindenkitől támogatást, hogy tudják folytatni ezt a munkát - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, a rezsifórum házigazdája is azt nevezte a választás tétjének, hogy tudják-e folytatni a megkezdett munkát. Ez azt a lehetőséget hordozza magában, hogy belátható időn belül Nógrád megye is a Budapestet magában foglaló fejlődési pólus részévé tud válni - mondta. Másik lehetőségként pedig azt vázolta, hogy "visszahozzák a szocialistákat, akik egyszer már tönkretették ezt az országot és Nógrád megyét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.