Kultúra

Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban

Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban

2014. február 25., kedd
Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban
Moramese03

A legendás Móra Ferenc gondolatait, történeteit megidéző „mesebirodalom” épül a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat legfőbb célja, hogy a látogató belecsöppenve Móra mesevilágába elvarázsolódjon vagy éppen egy kicsit játsszon.

Az új interaktív Móra-kiállítás most készül. Az épülő tárlaton megjelenik papírország, egy igazi mesefa, a nyakkendős zsiráf és egy betűket hullató felhő is. A készülő tárlat nem a hagyományos, vitrinben-falon megjelenítő formában, hanem újszerűen, interaktív módon, többféle korosztály igényeit kiszolgálva mutatja be Móra meséit, verseit, életbölcsességeit. A kiállítás gondolati keretét Móra Ferenc apasága és nagyapasága adja.

Móra

rajongott

Panka

lányáért, valamint unokájáért, a kis „Vademberért”. A hozzájuk kötődő történetek láncára fűzik fel a múzeum szakemberei a tárlat egészét. Különleges installációként kerül majd az egyedi megközelítésű Móra-tárlatba „papírország mesefája” - a fa ágán olvashatják a látogatók

Kiss Lajos

néprajzkutató e gondolatát is: „Mórában a fák lelke élt. A jóságnak olyan atmoszférája áradt belőle, hogy az ember maga is jobbnak érzi magát a társaságában.” Móra Ferenc személye erőteljesen kötődik Szegedhez, de írásait minden magyar iskolás gyerek ismeri. A kiállítás rendezői szerint egy olyan kiállítás, amely Móra meséit dolgozza fel, az ország minden területéről értő közönségre talál majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.