Gazdaság

Megkezdődött a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése Szegeden

Megkezdődött a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése Szegeden

2014. február 3., hétfő
Megkezdődött a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be a DAOP-4.1.2/B-11-2011-0001, „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a dél-alföldi régióban” című pályázatát. A pályázat konzorciumi együttműködésben valósul meg, melynek vezetője a Szegedi Tudományegyetem. Az egyetemi projekt keretében belül a pszichiátriai és addiktológiai betegek, valamint a súlyos koponya- és agysérültek rehabilitációját célzó fejlesztés valósul meg, előbbi keretében a munkaterület 2013. december 17-én került átadásra a kivitelező részére.

A pszichiátriai projekt során a Szeged, Kálvária sgt. 57. szám alatt elhelyezkedő épületen végeznek építési, bővítési, felújítási munkálatokat. A bővítés eredményeként kialakuló épületrészben a rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, a meglévő épületben az akut és krónikus fekvőbeteg-ellátás, az átalakítandó (jelenleg sürgősségi osztályként működő) épületrészben pedig járóbeteg-ellátás fog működni. A bővítményként létrejövő háromszintes rehabilitációs épületrész alsó két szintjén egy-egy 25 ágyas ápolási egység kerül kialakításra, egységenként 7 háromágyas kórterem, 1 kétágyas kórterem, 1 egyágyas kórterem és 1 egyágyas, akadálymentes kórterem. Valamennyi kórterem különálló fürdőszobával rendelkezik. A bővítés tetőtéri részében alapvetően kiszolgáló, személyzeti és szociális helyiségek kerülnek kialakításra: főorvosi, orvosi és pszichológus szobák, adminisztráció, gyógyfoglalkoztató személyzeti helyiségek, személyzeti pihenő. A konzorciumi tag részére nyújtott támogatás összege 663 527500 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.