Közélet

Lázár: újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók

Lázár: újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók

2014. február 24., hétfő
Lázár: újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók
lazar_gs

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason.

A számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek becsapni, manipulálni a fogyasztókat – mondta a politikus a 2300 lakosú község általános iskolájának aulájában rendezett lakossági fórumon, mintegy száz ember előtt. „Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak” – közölte az államtitkár, hozzátéve, ekkor a kormány napirendre veszi a közműszolgáltatások ügyét, megvizsgálja, miként nyújtható újabb érdemi segítség az ország négymillió háztartásnak. „Úgy látszik nem tudjuk annyival csökkenteni a rezsit, hogy ne legyenek nyereségesek az energiaszolgáltatók” – mondta Lázár János, aki úgy látja, 25-30 százalékos tartós rezsicsökkentés hozhat érezhető eredményeket a lakosság számára. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a Székkutason megvalósuló mintegy 3 milliárd forintnyi fejlesztésről elmondta, az elmúlt két évtized legsikeresebb négy éve áll a falu mögött. A rendszerváltás óta a község még nem kapott egyetlen kormánytól sem ekkora fejlesztési forrást - mutatott rá. Hozzátette: lakosságarányosan Székkutasra érkezett legtöbb támogatás - a vállalkozások számára munkahelyek teremtésére, illetve az emberek életminőségének javítására - a környékbeli települések közül. A faluban májusban elkezdődik a csatornázás, az 1,1 milliárd forintos fejlesztés 90 százalékát uniós és hazai támogatás fedezi. A községben nem lesz olyan közösségi szolgáltatás, amely ne újulna meg a következő időszakban – ígérte a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.