Labdarúgás: új szerzeményei repítették az Ásotthalmot Kisteleken

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kistelek_csanadpalota13_gsFelkészülési mérkőzésen csapott össze szombat délután a Kisteleki TE és az Ásotthalom TE, a csörtét végül Hevesi Tibor tanítványai nyerték 4-2-re.

A vendéglátók előzetes esélyeit alaposan rontotta, hogy több meghatározó játékosuk sem tudott pályára lépni, helyüket fiatalok és a megyei III. osztályban szereplő második csapat tagjai vették át. A helyzetet jól példázza, hogy az együttes második számú kapusa, Keresztes László is a mezőnybe állt be csereként. Hiányzók az Ásotthalomnál is akadtak, így például az ősz folyamán végig kiváló formában védő Ábrahám Tamás. A remek képességű hálóőr sérüléssel bajlódik, nem tudni, mikor térhet vissza, ezért a klubvezetés leigazolta pótlására Urlauber Istvánt a Tompa együttesétől. Az újak közül azonban elsősorban nem ő, hanem a Horgosról elhozott Orosz Vilmos robbantott nagyot, lévén, mesterhármasával gyakorlatilag egymaga eldöntötte az edzőmeccs sorsát. Betalált még az exmórahalmi Dobák Arnold is, így hiába küzdött nagyot a második félidőben a Kistelek, Koncz Róbertéknek az egyenlítés már nem jött össze.

Felkészülési mérkőzésen:

Kisteleki TE – Ásotthalom TE 2-4 (0-2)
Kistelek: Szalkai – Tóth Á., Bosánszki, Piacsek, Gera, Bárkányi, Koncz, Rostás, Getyinás, Katona, Fődi. Csere: Keresztes, Fekete. Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.
Ásotthalom: Urlauber – Somlyai, Rencsár, Vastagh, Németh, Szolákovics, Dóra, Kothencz L., Baji, Orosz, Vojnic Tunic. Csere: Malatinszki, Kothencz G., Víg, Dobák. Vezetőedző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Koncz (2), ill. Orosz (3), Dobák.

Czeigersmidt Roland: „A második félidőben egy fél szezonra való helyzetet hagytunk ki, akár nyerhettünk is volna ezen a mai mérkőzésen. Hozzátartozik a találkozó krónikájához, hogy nyolc játékosom hiányzott az első csapatból munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt. Mindezek tükrében elmondható, jó eredményt értünk el, de messzemenő következtetéseket nem szabad levonni ebből az összecsapásból.”

Hevesi Tibor: „Nagyon az út elején járunk még, a mai napon is viszonylag gyenge játékkal tudtunk nyerni. Látjuk a hibáinkat, sokat kell még dolgoznunk, hogy megfelelő állapotba kerüljünk a bajnoki rajtra.”

Előző sztori

Kézilabda: gond nélkül vette a gyöngyösi akadályt a Pick

Következő sztori

Heidum kilencedik 1500 méteren