Sport

Labdarúgás: nem bírt a HFC az Orosházával

Labdarúgás: nem bírt a HFC az Orosházával

2014. február 5., szerda
Labdarúgás: nem bírt a HFC az Orosházával

Újabb felkészülési találkozón lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC. A vásárhelyiek ezúttal az NB III-as Orosháza FC gárdáját fogadták, de elöl és hátul is sokat hibázva két gólos vereséget szenvedtek.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, de amíg a vendégeknél a rutinos támadó, Baranyi Bélával és a fiatal középpályással, Füredi Szabolccsal nem számolhatott Kvasznovszky mester, addig a hazaiaknál Dezső Ferenc közel egy csapatra való játékosa hiányzott, hiszen Jesenszki György, Kerepeczki Csaba, Szakál Attila, Grósz Márk, Bernát Péter, Szabó Márk, Mucsi Dénes és Király Dávid is sérüléssel bajlódik, míg Vasas kapus munkahelyi elfoglaltsága miatt nem érkezett meg a találkozóra. A mérkőzés első nagy helyzete a vendégek kapuja előtt adódott, de a 7. percben Rácz Dezső ajtó-ablak helyzetben ballal, kapásból fölé lőtt. A 22. percig kellett várni az első gólra, ekkor egy hosszú indítás átszállt Marton felett, Styecz Milán remekül érkezett és 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1. Egy perc múlva egyenlítettek a hazaiak, Varga Róbert szerzett labdát és átadásából Marton Bence lőtt az orosházi kapu bal oldalába, 1-1. A félidő hajrájában Varga Máté korábbi húzódása egy oldalvonal melletti mentési kísérlet során kiújult, helyette a próbajátékon lévő színes bőrű játékos, Diaraman Conde lépett pályára. Két perccel a szünet előtt ismét a vendégek örülhettek. Egy kontratámadás során létszámfölénytbe kerültek az orosháziak a jobb oldalon és a Csabacsűdről igazolt Medvegy pontos beadását Oláh Zsolt lőtte 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába, 1-2. Szünet után alig telt el négy perc és vendég góllal folytatódott a találkozó. A rendkívül sokat bizonytalankodó hazai védők több alkalommal is rosszul szabadítottak fel és a kapu előtt pattogó labdát végül Csák Zoltán paszírozta a hazaiak kapujába, 1-3. A folytatásban lényegesen többet támadott a HFC, ami a 63. percben eredményre vezetett. Konc húzott el a bal oldalon, begurítását Varga Róbert lekészítette Nagy Andrásnak és a középpályás 18 méterről hatalmas gólt lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott az ellenkező sarokba, 2-3. Két perc múlva a próbajátékos, Conde hagyott ki hatalmas egyenlítési lehetőséget, amikor Huszka beívelését fölé fejelte. Nem sokkal ezután Dezső Ferenc le is cserélte Conde-t és a hírek szerint el is köszöntek tőle Vásárhelyen. A 77. percben tovább nőtt a vendégek előnye, Juhász Norbert kapott hosszú indításta bal oldalon, átemelte a labdát a rossz ütemben kimozduló Nagyistván kapuson és a kapu elé hulló labdát Polyák Ádám két lépésről fejelte az üres kapuba, 2-4. A kezdéshez hasonlóan a találkozó vége is hazai helyzetet hozott, ekkor Konc beadását Huszka 10 méterről tiszta helyzetben fölé lőtte.

Hódmezővásárhelyi FC - Orosháza FC 2-4 (1-2)

Hódmezővásárhely. Vezette: Lovas L. (Lászlai R., Dobai J.)

HFC:

Nagyistván - Varga M., Antal, Tóth J., Marton - Kökény Varga R., Keller Z., Huszka - Hatvani J., Rácz D. Csere: Konc A., Nagy A., Huszár L., Juhász S., D. Conde. Vezetőedző: Dezső Ferenc.

Orosháza:

Bordás - Medvegy, Ferenczi, Tóth I., Szabó N. - Styecz, Fülöp T., Huszár G., Végh A. - Juhász N., Oláh Zs. Csere: Könyves (kapus), Márki K., Gulyás J., Csák Z., Kormányos K., Polyák Á. Vezetőedző: Kvasznovszky József.

Gólszerzők:

Marton (23.'), Nagy A. (63.'), illetve Styecz (22.'), Oláh Zs. (43.'), Csák Z. (49.'), Polyák Á. (77.'). Dezső Ferenc:

"Remélem a bajnoki rajtig játszunk még olyan felkészülési találkozót, amikor az általam elképzelt csapatot küldhetem pályára és remélem azt is, hogy a következő mérkőzéseken már senki sem sérül meg. Sajnos ezen a találkozón is az bizonyosodott be, hogy helyzetkihasználásban nem sikerült előbbre lépnünk, igaz ma hátul is sokat bizonytalankodtunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.